Copy
Dit is een brief met nieuws over Spinvis die u ontvangt als geïnteresseerde in leven en werk van de artiest, dan wel als abonnee op de Nieuwsbrief van Excelsior Recordings. Of beide, dat kan ook.

Het hoge woord is eruit:

Be-Bop-A-Lula gaat ie heten, het nieuwe album van Spinvis dat met Pasen verschijnt. Spinvis’ Zevende is het en de voorbodes (Lente ‘22 en Paradijs) bedriegen niet: u wacht op Goede Vrijdag een volgend meesterwerk.

Be-Bop-A-Lula alvast bestellen? Dat kan hier: xlcr.nl/spinvis-be-bop-a-lula

Erik de Jong verklaart de titel: ‘De geboorteschreeuw van de rock ‘n roll was het, Be-Bop-A-Lula, in 1956. Voor de een betekent het niets, voor de ander alles. En precies dat is het idee. Tijdens het maken van de plaat maakte ik een schilderij. Elke dag een uurtje in de garage. De opdracht aan mezelf was zowel simpel als lastig: Alleen het plezier van het maken doet er toe, het resultaat speelt geen rol. Het betekent niets. Het is Be-Bop-A-Lula.’

Maar eerst Paradijs dus. Volgens de maker een lied ‘over een plek waar alles vredig is en in harmonie met zichzelf, het bestaat niet, en toch praten we erover alsof we het heel goed kennen. Een mens kan niet zonder illusies. Iedereen wil weg, iedereen is moe, maar het witte licht lijkt zo dichtbij.’

xlcr.nl/spinvis-paradijs

Luisteren kan op alle relevante platforms, maar beter kijkt u naar de verfilming van het lied door Noël Loozen in de vorm van een romantische tragikomedie van zes minuten. Paradijs laat een troosteloze wereld zien van een drive-through. Forenzen wachtend in een file voor het afhaalloket. Allen met haast. Behalve Spinvis.

Over het album nog dit: in de week voor Pasen vinden vier exclusieve Donkere Kamer-sessies plaats. Oftewel: Be-Bop-A-Lula, in het donker, in z’n geheel, over de beste speakers in bioscoopzalen in Zutphen, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.

‘In zo’n setting een album beluisteren is een bijzondere zintuiglijke ervaring’, weet de organisatie. Over het  maken daarvan, schrijft Erik: ‘Zoals altijd heb ik alles opgenomen in Het Vaticaan, de studio onder mijn huis. Voor het opnemen van de strijkers ging ik gewoon weer naar Silvia van Studio Moskou in Utrecht. Die weet hoe het moet. Toen ik min of meer tevreden was pakte ik alles in en ging naar Joeri van Studio 150 in de Bethlehemkerk in Amsterdam. Daar ging alle muziek via een hemelse stapel analoge compressors en tape-delays naar de legendarische SSL 4000 mengtafel. Veel gitaren en stemmen gingen door een piepkleine Philips GM7628, een zeer zeldzaam speakertje uit 1950, die precies de goede sound had.’

Dat geluid weerklinkt dus in volle glorie in de Donkere Kamers. De kaartverkoop is al begonnen en mocht u achter het net vissen, kom dan vooral een keer kijken bij Neveldieren, de show waarmee Spinvis en Saartje Van Camp deze dagen door de Lage Landen reizen.
Facebook
Twitter
Website






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands