Copy

Dit is de dag waarvan je wist dat ie zou komen.

Dat het eindelijk weer ging regenen.
Dat men ons voorliegt dat er echt een ander kabinet komt.
En de wetenschap de mensheid verblijdt met een medicijn tegen de Corona.

Maar bovenal is het de dag dat de Claw Boys Claw debuteren op Excelsior Recordings. Eindelijk. Beide partijen moesten daartoe tot de jaren des onderscheids komen, maar des te groter is de vreugde en trots dat KITE vandaag verschijnt.

En dat de release niet onopgemerkt blijft - getuige de lovende reacties en de karrevrachten albums die de deur uit gingen - maakt het nog leuker allemaal.

Over leuk gesproken: morgen en overmorgen wordt in het Heuvelland de herfst luister bijgezet met Wanderlöss, een popculturele processie rondom Gulpen waarbij de deelnemers zondag ook HX, ‘ons klooster’ in Hoogcruts (waarover later veel meer), aandoen. Er zijn nog een paar kaarten dus kom vooral af. Spinvis isser, net als de jongste sensatie uit Manchester, The Goa Express.

Van die dingen. Goed weekend altesaam en bedenk: slecht weer bestaat niet.

KITE, de nieuwe plaat van Claw Boys Claw, is amper twaalf uur uit en de goede quotes uit jubelende recensies zijn al bijna niet meer te tellen. En terecht. 

“Het wordt al snel duidelijk dat dit debuut van de boys op Excelsior op alle fronten overtuigt.”

“Zo zit KITE boordevol uiteenlopende, prikkelende songs vol creativiteit. Dat kon je van de vorige plaat ook volmondig zeggen maar KITE klinkt wellicht nog net even beter dan zijn ruwere, weerbarstigere voorganger. Claw Boys Claw overtreft zichzelf dus weer en dat is een hele prestatie. KITE is een uur lang genieten.”

“Claw Boys Claw – KITE: Doet het bloed nog steeds sneller stromen”

“Zestien nummers. Een straf uurtje pure indie waarbij muzikale grenzen steevast kinderlijk eenvoudig verkend en opgezocht worden. De band Claw Boys Claw is terug. En potverdrie, wat spelen ze attractief.”

Vandaag is een mooie dag, want het nieuwe album van Claw Boys Claw is uit. Onze collega en Excelsior-regelneef Jeroen Kleijn is de drummer van het gezelschap. Dat is bijzonder, maar toch ook niet. Jeroen drumt of drumde namelijk in zo’n beetje al onze favoriete bands: Daryll-Ann, JOHAN, Alex Roeka, Spinvis, Tim Knol, Meindert Talma, Speed 78 en Scram C Baby om er maar een paar te noemen. Ga maar na wat een talent. Na aandringen heeft hij voor Excelsior zijn favoriete muziek op een rijtje gezet.

“Een willekeurige selectie van een selectie op de TDK SA90 van nu.” - Jeroen Kleijn 

Erik de Jong alias Spinvis is niet met een zilveren lepel in de mond geboren, maar heeft nu wel mooi een gouden notekraker. 

Spinvis is namelijk de winnaar van de Gouden Notekraker 2021, de prijs die na voordracht en verkiezing door collega’s wordt uitgereikt aan de artiest met de meest bijzondere en invloedrijke live-prestaties van het afgelopen seizoen. 

Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer Eefje de Visser, MY BABY, De Staat, Douwe Bob, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Caro Emerald en Herman van Veen. 

 “Het is vooral de manier waarop de prijs tot stand komt. Juryprijzen hebben altijd een magisch realistisch belang. Publieksprijzen draaien om degene die de meeste fans weet te mobiliseren. Een prijs die je van je collega’s krijgt, voelt als de meest oprechte versie.” - Spinvis
Djurre de Haan ging op de koffie bij Dolf Jansen. Het nieuwe album Monsters en Freaks, Indiepop voor Beginners werd uitvoerig besproken. Luister hier terug. 

Wist je trouwens dat de gelimiteerde zeefdrukken, gemaakt door Willem Kolvoort, bijna op zijn? Er zijn nog een paar exemplaren te verkrijgen in de Excelsior webshop

En mocht je Djurre live willen zien spelen, dan kun je dit weekend meelopen met De Wandelclub en Djurre zelf. https://wandel.club/events/djurre/ 
“We are a touring ensemble, we make records and take them on the road.” Aldus Robert Pollard van Guided By Voices. Goed voorbeeld doet volgen, dus maakte Anne Soldaat eerst een pracht van een plaat en gaat daarmee vervolgens langs de Nederlandse popzalen. Gewoon zoals het hoort. Komt allen. Tickets: www.annesoldaat.nl
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands