Copy
Eerlijk is eerlijk: we waren een peu nerveu de voorbije weken. Zou Walk On slagen? Kon het wel, vier groepen van tweehonderd m/v door het wandelpark Caprera loodsen om her en der optredens bij te wonen? En het zou ook nog ‘s bloedheet worden. Als dat maar goed ging…

Maar Walk On klopte. De artiesten vonden het tof en waren top, juist in deze setting. Het publiek genoot en de gevreesde hitte was prima te harden, daar in de duinen bij Bloemendaal.

Van het communiqué dat we maandag uit stuurden (zie hieronder), is dan ook geen woord gelogen; Walk On was, om Ivo Niehe te citeren, ‘een belachelijk succes’. Daarom: leve Tim Knol’s Wandelclub, de open lucht, Caprera en de goede muziek.

Over de open lucht gesproken: onze onvolprezen steun & toeverlaat Jim Remers dreigt dakloos te worden. Daarom graag uw aandacht voor de oproep hieronder, er moet toch een lezer zijn alhier die een plekje onder de zon kent voor deze werkende jongeman die binnenkort stopt met roken.

En mocht u zich afvragen waarom dit schrijven u zo vroeg op de dag bereikt, welnu, dat heeft van doen met Lowlands waar de label-crew zo meteen naar toe afreist om morgen de Togo All Stars te supporteren.

Dat het maar een mooi weekend mag worden.
Philip Kroonenberg maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt of als hij wordt overvallen door een nieuw gezichtspunt. Zo ontstaan er tijdens zijn werk als psychotherapeut ook nieuwe liedjes. Over zijn werk, de toestand in de wereld of over wandelen bijvoorbeeld:

“Als Jellie en ik gaan wandelen maakt zij foto’s. Dat doen veel mensen. Ik niet. Ik wacht tot we weer verder kunnen. Soms maak ik een foto van haar terwijl ze de zonsondergang fotografeert.” - Philip Kroonenberg

Good Casting is de vierde single van het album The Therapist, dat op 9 september verschijnt.
Sam van Ommen, de helft van Sam en Julia is een vreselijk goede gitarist. Dat bewees hij afgelopen zondag op Walk On, waar hij de sterren van de hemel speelde. Hij sloot het festival af met The Wandering Hearts, de nieuwe begeleidingsband van Tim Knol. Sam is deze week de Excelsior Selector van dienst:

"De Lay's Party Mix van playlists de Celebrations doos van afspeellijsten. Óók voor u zit er wat tussen. Eet smakelijk." 
Foto's door Jaap Kroon
In samenwerking met Caprera Openluchttheater, Excelsior Recordings en De Wandelclub organiseerde Tim Knol afgelopen zondag zijn eigen festival genaamd Walk On. Op het programma stond een muziekroute waarbij het publiek wandelend van het ene naar het andere podium trok, met optredens van verschillende artiesten midden in de natuur.
Thijs Boontjes en zijn Dans- en Showorkest zorgden voor een zonnige opening van de dag op het grote podium. Het publiek werd vervolgens in vier groepen opgesplitst en ging te voet langs optredens van Janne Schra, Nico Dijkshoorn, Elephant en Kids with Buns die verspreid stonden opgesteld door het wandelpark. Het was Tim Knol zelf die samen met zijn band The Wandering Hearts zorgde voor een spectaculaire afsluiter van de dag in het openluchttheater. De show was tevens de presentatie van Tim's nieuwe album Lightyears Better dat op 26 augustus verschijnt.
 
 “Wat een geweldige dag in de Caprera bij de eerste editie van Walk On. Erg genoten van alle acts en het was heerlijk om met mijn band te mogen afsluiten.” - Tim Knol
Als kers op de taart viel begin deze week ook de eerste recensie van Lightyears Better op de mat. OOR schrijft: “Alles is raak, oprecht, eerlijk, mooi en positief zonder vrolijk te worden. Heerlijke plaat.”

Zondag bij de succesformule Sunday Sounds: VanWyck. Uiteraard speelt ze werk van haar meest recente album The Epic Tale of the Stranded Man. In de Tolhuistuin onder de oude plataan. Gratis en voor niks.

Het weekend waar velen naar hebben uitgekeken; Lowlands. 

De Togo All Stars verwelkomden we al eerder op onze burelen met hun nieuwe album FA. Nu is het tijd om dit live ten gehore te brengen. De band draait vanavond warm in Utrecht, om zich op te maken voor hun show in de Lima op Lowlands. Everybody get it! 

Zaterdag 18:35 - 19:35 / Lima

Tim Knol combineerde meer dan eens muziek met wandelen en maakt nu deel uit van Lowlands' Literaire Wandelclub. “Theatermaker Nhung Dam, journalist Bregje Hofstede, muzikant Tim Knol en kunstenaar Martin Rombouts nemen je in tekst, theater, muziek en beeld mee op hun mooiste omzwervingen.” aldus Lowlands.

Zaterdag 15:30 - 16:15 / Current
“Op een van de warmste zondagmiddagen van 2022 was ik in de Amsterdamse Tolhuistuin bij een optreden van Meindert Talma en verwonderde mij voor de zoveelste keer over dit unieke talent.” aldus Peter Bruyn. Hij schreef een mooie recensie over Meindert bij Sunday Sounds: “Als je als luisteraar daar je oor voor durft te openen, onderga je een gezongen vertelling die zijn weerga niet kent in ons land.” 

Lees het gehele artikel hier terug.
Help die lieve jongen van de straat. Per 1 november zoekt Jim een huis. De gouden tip wordt getrakteerd op een mooi XLCR verrassingspakket.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands