Copy

Het stond ergens op een tegeltje:

Bloemen verwelken, schepen vergaan maar de platenzaak blijft altijd bestaan. 

En dat is maar goed ook want zonder de winkels geen Excelsior en andersom is het fijn om te weten dat onze Recordings daar gewaardeerd worden. Zo leert ook een kleine rondgang langs de winkels met de vraag naar hun favoriete uitgave op het label.

Dat we dat deden was vanwege het feit dat het morgen weer een beetje Record Store Day is. Spinvis en Elephant zetten die dag luister bij met instores bij Plato Deventer (het fenomeen), Kroese Arnhem, Velvet Den Haag en Concerto Amsterdam (Elephant). Ga vooral even winkelen, is het niet daar dan wel in een van die andere prachtzaken die ons kikkerland rijk is.

En mocht dat onverhoopt niet lukken: onze eigenste webshop is ook open. Bij elke bestelling van een hieronder genoemde titel ontvangt de koper dit weekend een unieke attentie.

“Je hoeft niet specifiek uit Argentinië te komen om te weten dat dit de mooiste plaat op Excelsior is. Nog even fris als op de dag van verschijnen 16 (16!?) jaar geleden.
Maar de prijs voor het mooiste liedje gaat naar Aan De Oevers Van De Tijd van Spinvis.” - Jeroen (Plato, Utrecht)
“Reden is ten eerst dat op dit Moss album alleen maar ijzersterke tracks staan en het daarom mijn favoriete Moss plaat is. Daarnaast is Moss voor mij één van die bands die een dusdanig eigen geluid hebben, waardoor je een Moss nummer na 3 seconden meteen weet te herkennen als een Moss-track. Dat vind ik super knap.” - Henk (Kroese, Nijmegen & Arnhem)
“Het meest gedraaide album is ongetwijfeld het debuut van Spinvis, deze ging elk jaar mee op vakantie. Maar ik kies voor Hallo Venray – The More I Laugh, The Hornier Due Gets.
Inmiddels een echte Nederklassieker. Heel veel plezier aan beleeft. Staat werkelijk geen slecht nummer op.Stel deze vraag volgende week, en dan kan het zomaar The Serenes, Moss, Scram C Baby, Roosbeef, CBC, Tim Knol, Johan of Caesar kunnen zijn.” - Gilly (De Waterput, Bergen op Zoom)


De ultieme, nog niet geëvenaarde Nederlandse popplaat met een hele stapel muzikale pareltjes.” - Dick (Concerto, Amsterdam)“Togo All Stars, de meest funkende plaat van het label!” - Luka (Sounds, Haarlem)
 


“Favoriete Excelsior plaat voor mij is Blue Flamingo – 78 R.P.M., een heerlijke muzikale reis naar verre landen met Ziya!” - Frank (Green Vinyl, Breda)


“Mijn favoriete Excelsior Recordings plaat is op dit moment Spinvis met tot ziens, Justine Keller met als hoogtepunten de tracks Kom Terug en De Grote Zon.” - Jitze (Plato, Zwolle)
 


“Danny Vera – Pressure makes diamonds is onze favoriete Excelsior titel. Dit album markeert zijn doorbraak naar een groter publiek.” - Douwe (Mollema Music World, Franeker)
“Het is onmogelijk om 1 beste te kiezen uit het Excelsior verleden, er zijn nu eenmaal zoveel steengoede platen op het label. Toch even gebladerd en een keuze gemaakt voor Caesar’s No Rest For The Alonely. Deze plaat kwam uit toen ik een jaar of veertien was en heeft er mede voor gezorgd dat mijn liefde voor gitaren opbloeide. Deze cd is dan ook nog zeer regelmatig in Remco’s cd-speler te vinden. Ook een eervolle vermelding voor het debuut van Mooon, Mooon’s Brew, wat ik één van de beste lokale (regio Eindhoven) platen van de afgelopen tien jaar vind.” - Remco (Velvet, Eindhoven)“Oei……. Ik ga toch voor JOHAN. Alle releases!” - Johan (Pop Eye, Hengelo)


“De eerste plaat die me te binnen schiet is A Search for CMS van Blue Flamingo omdat ik die zooooooooooo veeeel gedraaid heb, zowel thuis als in de winkel.” - Wouter (Waaghals, Arnhem)
 
"Weeps van Daryll-Ann. In de eerste plaats vanwege de weergaloze songs op het album en de uitvoering daarvan. De geweldige zang en de gitaren met name, maar alles is magistraal.
Het geheel zorgt voor de kenmerkende en melancholieke sfeer.
De band werd gedropt bij hun vorige label Hut en moest uithuilen en opkrabbelen. Vervolgens werd Excelsior opgericht. Ik heb de eer gehad om destijds met mijn band Benjamin B een aantal keren voorprogramma te mogen zijn, dus geheel objectief ben ik niet. Ik had zo nog een mooie rij Excelsior platen kunnen opnoemen die ik ook prachtig vindt, maar Weeps is toch wel héél bijzonder." - Michel (Plato, Groningen)
Wie kan ons beter in de stemming brengen voor Record Store Day dan Selector Lara Heetveld. Want, Lara is een van onze favoriete platenverkopers. Dat doet ze sinds jaar en dag voor Concerto op de Utrechtsestraat in Amsterdam. Daarnaast is ze manusje van alles bij De Konkurrent. Lara kickbokst, gaat naar concerten en leest. Ondanks haar volle agenda heeft ze de tijd gevonden een lijst samen te stellen met uitsluitend goede muziek.

“Na flink schrappen zijn het 32 liedjes geworden. Oude inspiratie en jonge favorieten.” - Lara Heetveld
Tim Knol voelt zich beter dan ooit. Daar hoort een plaat bij. Lightyears Better verschijnt 26 augustus.

Reserveer nu de langspeler, al dan niet gesigneerd, en ontvang een set ansichtkaarten met het artwork van de hand van Anne Caesar van Wieren. 
Trouwens, op 14 augustus presenteert Tim Knol zijn Lightyears Better op de eerste editie van Walk On, een festival op initiatief van De Wandelclub in het Caprera Openluchttheater & Wandelpark te Bloemendaal. Er zijn nog kaarten.
Jasper Boogaard en band zagen afgelopen weekend hun droom werkelijkheid worden in de Casbah op Best Kept Secret. 3voor12 was erbij. Lees het stuk hier terug.
Geen Record Store Day zonder instores. Spinvis speelt vanaf 14 uur in Plato Deventer en Elephant is morgen te vinden in de volgende drie platenzaken. 
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: Bhajan Bhoy Invites in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Komt dat zien. Gratis.
Spinvis verplaatst zijn concert in Koninklijk Theater Carré naar 25 januari 2024. In een verklaring laat de band het volgende weten: 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands