Copy
Je hebt van die optredens waar je bij had moeten zijn. Sex Pistols in Manchester, Queen op Live Aid, Nirvana in Paradiso, Oasis op Knebworth enzovoort. Afgelopen woensdag in Arenberg te Antwerpen was er ook zo eentje. Daar verzorgde Spinvis tezamen met Clouseau, Warhaus, Faberyayo, Pitou en B.O.X. Baroque een avond om nooit meer te vergeten. Domino van Clouseau kwam nog nooit zo hard binnen. Maar daarover later meer want Loupe, traumahelikopter en Nagasaki Swim hebben nieuwe muziek uit en Guuz Hoogaerts heeft als Selector speciaal voor FLEUR een mooie lijst Franse liedjes samengesteld. Enfin, bon weekend.
“Wauw, wat is de nieuwe single van Loupe een sprankelend indie-popliedje.” aldus 3voor12. Lonely Dance is de opmaat naar het debuutalbum van de band. Een nieuw nummer, een nieuwe sound. Een stap vooruit. De pop neemt het langzaamaan over van de indie in de indiepop van Loupe. Dit mede door de gloedvolle productie van Arne - Styrofoam - Van Petegem.

Naast een nieuwe single, meer mooi nieuws voor Loupe deze week, ze zijn namelijk bevestigd voor Eurosonic Noorderslag en ze spelen op 21 april 2023 een show in de bovenzaal van Paradiso.

Tickets voor de show zijn
hier verkrijgbaar.
“Ik schreef Eternal een week voor we in de studio doken om Everything Grows op te nemen. Het IPCC report van 2021 was net uit en ik dacht veel na over natuur en klimaatverandering. Het liedje is een soort ode aan de natuur als escapisme, maar tegelijk gaat het juist om die paradox: je kunt niet ontsnappen aan het klimaat, al helemaal niet in de natuur. In de video heb ik samen met regisseurs Peter Marcus en Koen Bouman geprobeerd dit concept naar beeld te vertalen.” - Jasper Boogaard 

Dansende Beren oordeelt: “Eternal is zo’n nummer dat elke luisterbeurt beter wordt.”

En zo is het. 
"Please Don’t gaat over een gedesillusioneerde generatie die zich niet vertegenwoordigd voelt en zich zorgen maakt om de toekomst, maar Please Don’t Take Our Youth vormt tevens een verwijzing naar onze obsessie met jeugdigheid en pogingen om lichamelijk verval tegen te gaan.” 

Het nummer is afkomstig van de plaat Save Yourself, dat op 20 januari verschijnt, precies 10 jaar na het titelloze debuut van het trio uit Groningen Noord.

Beluister het nummer en bestel het album hier:
http://xlcr.nl/traumahelikopter-pleasedont
 

Als er iemand in Nederland verstand heeft van Franse muziek is het Guuz Hoogaerts wel. Hij is als het ware de Leo Blokhuis van de Franse muziek. En omdat Excelsior vorige week voor het eerst een volledig Franstalige plaat uitbracht vroegen wij Guuz aka Guuzbourg om onze Selector te zijn.

“Franse liedjes, maar niet altijd Franstalig, of uit Frankrijk. Maar wel goed. En uit heden en verleden. Plus Excelsior-acts die Fransen coveren (Spinvis -> France Gall, Clean Pete -> Carla Bruni en The Madd -> Claude François). Chacun a son goût.”

“De Arenberg werd omgetoverd tot een ontroerend mooie droomwereld vol knotsgekke instrumenten.”

Het was een memorabele avond afgelopen woensdag in een uitverkocht Cultuurhuis Arenberg te Anwerpen. Spinvis was daar voor een Radio 1 Sessie. Als hoofdgast nodigde hij artiesten uit om elkaars werk te vertolken. Het werden unieke samenwerkingen waar het publiek in de zaal en degene die voor de radio zat kippenvel van kreeg en tot tranen toe geroerd werd. Faberyayo die Voor Ik Vergeet een nieuw leven gaf en Spinvis die samen met Clouseau van het lied Domino en heuse hit maakten. Om over Spinvis tezamen met Pitou of Warhaus nog maar te zwijgen. De hele avond werd de band geniaal bijgestaan door B.O.X. Baroque. 

Radio 1 schrijft: “Veelzijdigheid troef vanavond want het oeuvre van Spinvis werd door bevriende muzikanten onder (zachte) handen genomen. Clouseau, Warhaus, Box Baroque en Pitou gingen gulzig aan de haal met zijn bevreemdende zinnen. De Arenberg werd omgetoverd tot een ontroerend mooie droomwereld vol knotsgekke instrumenten.”

Herbeleef hier: https://radio1.be/lees/herbeleef-de-radio-1-sessie-van-spinvis
Vorige week vrijdag verscheen Nachtjapon, de nieuwe single van Esther de Jong. Nu is er ook een mooie clip, gemaakt door Jan Martien Dekker.
Dinsdagavond ging FLEUR langs bij 3voor12. Hier speelde ze een aantal nummers van het onlangs verschenen album Bouquet Champêtre.

Bekijk de hele sessie hier:
Danny Vera gaat met zijn nieuwe EP op zak volgend jaar langs Paaspop. 

Ander festivalnieuws: naast Loupe en Cloud Cafe is nu ook Elephant bevestigd voor ESNS.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands