Copy

Ach, wat hadden we graag de vlag uitgestoken in Huize Excelsior. De sterrenregen die Anne Soldaat ten deel valt, Tim Knol Topsong op NPO Radio 2 en op de lijst bij Veronica, de video-première van Spinvis’ Icarus, de nieuwe PRONK lekker hoog in New Music Friday NL,...het kan niet op vandaag. En toch wordt, om De Havenzangers aan te halen, de vreugde vermengd met droefenis nu onze scene weer moet opdraaien voor het aanhoudende wanbeleid van de veelpleger M.R. te Den Haag en diens handlanger HuGO de Jonge. Tis gekmakend, beste lezer; vooral voor de artiesten en de festivals waar de plug uit lijkt te moeten.

Terug naar het goede nieuws. Met jullie welnemen hebben we de hoogtepunten van de week van een stukje duiding voorzien en mocht u daarna nog behoefte hebben aan een opkikker, slinger dan vooral die hitlijst van PRONK aan, indachtig het motto De Rock & Roll dut de rest.

De complimenten vlogen Anne Soldaat deze week om de oren. Zijn nieuwe album Fact & Fears werd jubelend ontvangen. En terecht. 

"Facts & Fears is een liedjesplaat van uitzonderlijke, kleurrijke klasse, het beste album in een oeuvre waarin de hoge pieken toch al talrijk waren.” - ★★★★★ De Volkskrant 

“2021 heeft een aantal fraaie Nederlandse singer-songwriter platen opgeleverd. Facts & Fears is er weer een.” - OOR

“Facts & Fears is het beste album dat Anne Soldaat tot nu toe heeft gemaakt.” - ★★★★ Lust For Life 

"Met gerijpte zekerheid bewandelt de zanger en gitarist op Facts & Fears nu zelf weer de slingerpaadjes van het leven: achteloos mijmerend, maar in een stevige tred.” - ★★★★ NRC 

"De conclusie na twaalf songs laat zich dan ook raden: Facts & Fears is een heerlijk muzikaal geschenk” - 4 1/2* Written in Music 

Parool: https://www.parool.nl/kunst-media/muzikale-slalom-van-gretige-anne-soldaat~b016cb72/

Sallandse grootheid en voorheen bassist van bands als Bökkers, The Prodigal Sons, 16Down en Horse Company, is heden ten dage frontman. Gin’ Blues is de eerste single van het nieuwe album van PRONK dat begin volgend jaar verschijnt. “Geen blues maar boogie woogie. Titom!”

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Elke week een andere selector. Van Piet Parra tot Menno Pot. Deze week is Arjan Pronk aan de beurt. 

“Credible zijn we geboren, hip is niemand en guilty pleasures zijn voor stiekemerds uit de bible belt…dus een lijstje maken is een makkie. Laatst zaten er enkele snotneuzen in m’n ruftende kelder waar het volume 24 uur per dag op 10 mag. Toen kwam dit vol geestdrift voorbij.” - PRONK

Topsong Tim wordt ie wel eens genoemd. Zijn nieuwe single Wandering Heart rechtvaardigt deze bijnaam maar weer eens.

"Het is een zonnig en zomers liedje. Met een scheutje tristesse. Dit vanwege een onbereikbare liefde. Zoals het hoort", aldus Spinvis zelf. Dit alles gaat over Icarus, de nieuwe zomerhit van Erik de Jong. 

Humo had vandaag de videopremière. 

Asfaltfeeën is poëtische powerpop waarin klank en vers elkaar versterken. De band bestaat uit routiniers als Johan Borger, Julius De Paauw, Cor van Ingen, Martijn Vink en die begeleiden dichter Ingmar Heytze op onnavolgbare wijze. Laatst was de band te gast bij Met het Oog op Morgen bij NPO Radio 1. Hoe dat klinkt kun je hier terughoren.  

Het kwartet gaat aan de wandel. Op zondag, 29 augustus organiseert de De Wandelclub samen met Kwartet Niek Hilkmann een wandeling langs de Groene Connectie in Rotterdam-West en Delfshaven. (Portret door Nicole Pedder)

Kaarten zijn te vinden via: https://wandel.club/events/niek/

Yorick van Norden gaat weer spelen en daar is hij heel blij mee: “Hoera! Ik ga dit najaar weer op toernee! Met een nieuw album, een vernieuwde band en een nieuwe edoch vertrouwde sound. Ik kan niet wachten om weer op de planken te staan en velen van jullie hopelijk weer te ontmoeten in het land.”

Thijs Boontjes is met het Dans- en Showorkest elke dag te vinden op Down The Rabbit Hole. Verwacht een feestelijke happening vol onversneden ambiance en veel muzikale gasten.

Sofie Winterson komt naar Lowlands. Met een fonkelnieuwe band zal ze daar veel nieuwe muziek laten horen.

Facebook
Twitter
Website






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands