Copy
Bijna 65 jaar geleden werd de eerste hond (Laika) en satelliet de ruimte ingeschoten. Wij hoeven u niet te vertellen dat wij bij Excelsior Recordings geen raketgeleerden zijn en dat wij meer verstand hebben van het uitbrengen van mooie releases. Zoals vandaag het nieuwste album Dogs van Steve French en de EP Wens de Satelliet van Tapedag. Eerstgenoemde speelt aanstaande zondag een set ter ere van het verschijnen van dit nieuwe album in de Tolhuistuin tijdens de Onafhankelijke Label Markt 2022. Uiteraard kunt u ons daar met tal van metgezellen verwachten. De deelnemende partijen slaan de handen ineen en presenteren zondagmiddag hun waar: cd’s, (exclusieve) vinylplaten, speciale uitgaven, boeken, posters, mode en design. Tot dan! 
Het Amsterdamse gezelschap Steve French schrijft rafelige, nonchalante indie rock anthems rondom de gedachtenspinsels van zanger/gitarist en bandoprichter Cees Paris. Na de opruiende debuutplaat Lightning Tiger Running is er nu het tweede “volwassener” album Dogs. Dit keer is er meer ruimte voor het experiment. Meer inspanning leidt tot een grilliger, maar meer uitgediept geluid. Jangle pop, noise, kraut, slowcore, punk en barokpop worden op intrigerende wijze verweven.
Vandaag verschijnt Wens de Satelliet: een EP met zes fonkelnieuwe liedjes van Tapedag. De vaart is opgevoerd, de melodieën zijn minder verscholen en hetzelfde geldt voor de zon: die schijnt volop. Dit terwijl de galmende gangpaden en ruisende tapedecks van de jaren '90 nooit ver te zoeken zijn. Kenners weten: dit is retail-wave van de bovenste plank.

1996 is het jaar waarin uw Hofleverancier startte, Beck’s Odelay en If You’re Feeling Sinister van Belle & Sebastian uitkwamen en Willem Smit werd geboren. Laatstgenoemde is het geesteskind van de band Personal Trainer, gitarist in Steve French en onderdeel van de Indie Academy. Ter ere van de release van Dogs hebben wij Willem uitgenodigd om de Selector van deze week te zijn. 

"Van de loozer: een defecte superschommel voor twee tweelingen - vier sterren - in een duinpan. Rock on!" - Willem Smit 

Frisser en fruitiger dan ooit tevoren keert de Onafhankelijke Label Markt terug op zondag 25 september van 12:00-18:00 in de Tolhuistuin in Amsterdam. Ditmaal organiseren we de markt met de Konkurrent en mogen we een hoop (nieuwe) deelnemers verwelkomen. Tot zondag!
Misschien wel de beste band van Nederland gaat met hun nieuwe plaat Coffee and Cake de winkels in. Bijzijn is meemaken. 
Tim Knol & The Wandering Hearts trotseerden afgelopen zondag het slechte weer. Ze speelden Whole New Light & Lightyears Better bij Leo Blokhuis in de uitzending op NPO Radio 2. 
Tim Knol - Whole New Light
Danny Vera doet ‘m nog een keer op 13 oktober 2023.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands