Copy
Waar we vorige week nog berichtte over The Undertones, kunnen we vandaag mededelen dat collega Bram Swarte gisteravond aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA bij Metallica. Én dat aan de vooravond van de release van het nieuwe Ploegendienst album IK waarop Bram het slagwerk voor zijn rekening neemt. 4 mei staat vetgedrukt in de agenda, want die avond presenteert de band ‘m in De Melkweg. Daarnaast deze week ook nieuw werk van Dunne, Doyle en de Jong. Goed weekend.
“Eigenlijk hadden we de hoop al opgegeven. Het enige dat ons als band in leven hield was een bandrekening met de naam 100% Anti Alles. Daar stond nog steeds een substantieel bedrag op. Precies genoeg om buiten het toeristenseizoen vier dagen naar Vlieland te gaan om daar nieuwe muziek op te nemen. 

Het plaatselijke café, het stormachtige weer, het gebrek aan mensen; Vlieland februari 2022 was precies wat wij als band op dat moment nodig hadden. Gezellig was dat overigens niet, productief des te meer. Na zo’n anderhalf jaar geen contact bleek er precies de juiste hoeveelheid energie los te komen om drie nummers per dag te schrijven en op te nemen. 

Nu, ruim een jaar later, verschijnen die nummers als elpee bij Excelsior en treden we weer op. Het leven van een band blijkt net zo onvoorspelbaar als een mensenleven.

Veel plezier met onze elpee IK.”

Groetjes,
Bastiaan, Bram, Ray en Michiel
Een nieuw nummer van Brian Dunne. Of nouja. Een reeds bestaand nummer in een nieuw jasje. Op verzoek van Danny Vera kwam Brian Dunne naar de SSE Studio aan de Buiksloterweg te Amsterdam Noord om daar zijn streaminghit I Don’t Wanna Lose You Tonight opnieuw op te nemen met niemand minder dan Frans Hagenaars achter de mixing desk en magisch mooie strijkers speciaal hiervoor gearrangeerd door Reyer Zwart. 
Nieuw op Excelsior Recordings: Chris Doyle, woonachtig te Zaandam. Doyle is een pianist, multi-instrumentalist en componist uit Seal Harbor, Maine (VS). Hij studeerde piano performance aan Berklee College of Music in Boston (USA) en McGill University in Montreal (CA). Doyle vestigde zich daarna in New York. In de jaren die volgden verdeelde hij zijn tijd als freelance muzikant tussen New York en Amsterdam. 

Doyle werkt sinds 2017 samen met kunstcollectief Touki Delphine en bracht in 2019 een solo-album uit onder de naam Piano Songs 2. Tevens is de pianist lid van onder andere het Meral Polat Trio en Sheila and the Kit.

En vandaag dus een eerste stuk op uw favoriete label.

Contemplation is een warm sonisch bad. Golven van noten gespreid over een dreunende harmonie. De muziek biedt ruimte voor contemplatie, of om af te dwalen in abstracte gedachten.” - Aldus Doyle.

Contemplation is een voorbode op het album For Alfie dat in het najaar verschijnt.
Esther de Jong (Dokkum, 1994) maakt Nederlandstalige dagboekmuziek. Opgegroeid met de teksten van onder andere Robert Long werd Esther de Jong al vroeg geïnspireerd tot het schrijven van rake teksten, klare taal. Deze vonden eerst een plek in haar dagboekverhalen maar kwamen later ook bovendrijven in haar muziek. Zwaarmoedige liedjes, doch vaak ook met een vleugje humor. Gravend naar eigen visies, gedachten en emoties (die elke dag weer kunnen veranderen) komen verhalen over het leven aan het licht. Ondertussen ook onder invloed van andere artiesten als Father John Misty en WENDE legt Esther de Jong haar focus voornamelijk op tekst en performance. En met uitbreiding van een gehele band komen hier ook invloeden van Radiohead en Elbow bij en vindt de muziek nog meer lagen. Even over leven is haar debuutalbum. Een verzameling liedjes die uiteindelijk simpelweg een verhaal vertellen over een leven. Een deel van haar dagboekschrijfsels, vertaald naar liedjes. Een klein inkijkje, heel even, in een leven. Het leven van Esther de Jong. “Wat ik bij dit album voornamelijk hoop is dat er mensen zijn die zich in de verhalen herkennen. Voor mij is het er nu bijna uit en voor u is het om in u op te nemen en mee te laten voeren.”
Naast de aankondiging van haar debuutalbum Even over leven heeft Esther ook de eer om deze week de Selector te zijn. Daarover heeft ze het volgende te melden: “Deze lijst geeft zo ongeveer wel aan in wat voor sferen ik leef en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Mijn liefde voor al deze liedjes en artiesten.” 
Elephant speelt de nieuwe single Enemy live in de Ochtendshow op 3FM. Bekijk via: 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands