Copy

Dinsdag 2 februari trad Erik de Jong toe tot de eregalerij der sterken. Naar eigen zeggen was zijn zestigste verjaardag een topdag. Arjan Witte speldde hem een DDR-medaille op, Hans Kik kwam langs met een taart en verder kwam er niemand en kon het fenomeen lekker aan het werk. Met klinkend resultaat, al zeggen we het zelf. Namens de voltallige staf en aanverwanten, wensen wij Erik de Jong nog vele vruchtbare jaren.

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Piet Parra beet het spits af, daarop volgde Kick van Teddy’s Hit, Niek Hilkmann en Véras. Deze week is het de beurt aan Excelsior’s enige echte aanwinst Isabelle Booman. Isabelle is sinds een paar maanden werkzaam voor uw hofleverancier en stelde (niet geheel vrijwillig) een lijst samen met haar favoriete muziek.

Don’t Look Up, Don’t Look Down is de eerste single van Bertolfs zesde album Happy In Hindsight. Singer-songwriter Bertolf heeft in zijn uppie in zijn tuinhuisje in Zwolle de plaat Happy In Hindsight opgenomen. Bij co-producer Frans Hagenaars in Amsterdam werden de drums eraan toegevoegd. In zijn geheel is dit zesde album veel meer pop en minder Americana en roots dan voorganger Big Shadows of Small Things. De grootste uitzondering daarop is echter deze eerste single Don’t Look Up, Don’t Look Down. Daar hoor je nog wel traditionele instrumenten als banjo en mandoline. De titel grijpt terug op uitspraken van zijn helden Paul McCartney en Johan Cruijff om nooit tegen anderen op te kijken, maar er ook niet op neer te kijken. "Onderschat niemand is de onderliggende boodschap", legt Bertolf uit. De meezingbare single is een eerste voorproefje van Happy In Hindsight, een collectie popnummers met pakkende refreinen. 

Of zoals de Volkskrant vanochtend schreef: “Bertolf Lentink die zich opsluit in zijn Zwolse tuinhuisje en een soloalbum opneemt; dat moet haast wel mooi worden. Zoals de mooie eerste single: kijk tegen niemand op, kijk op niemand neer.”

Bertolf - Don't Look Up, Don't Look Down (Lyric Video)

Een toevallige ontmoeting in 2017 in één van de filialen van het wereldberoemde Zweedse meubelconcern was de vonk die nodig was om singer/songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten bij elkaar te brengen. Zeker toen ze er ter plekke achter kwamen dat ze op steenworp afstand van elkaar wonen.

Na debuutalbum The Stream nam Opera Alaska samen met Pieter Vonk het fonkelnieuwe nummer Hope op. Het troostgevende Hope is geschreven om iemand een hart onder de riem te steken ten tijde van een uitzichtloze ziekte. Hope is gemixt door Nicolas Vernhes (o.a. Deerhunter, War on Drugs). 

Café Het Zagertje van DJ Jochem was al lange tijd gesloten tijdens deze pandemie. Maar toen de café-eigenaar hoorde van de avondklok werd het hem teveel en haalde hij zijn DJ-set en platen van zolder. Woensdag organiseerde hij, net als de week ervoor, een livestream vanuit zijn eigen huiskamercafé De Avondklok. Een café-sfeer in je woonkamer met de allerbeste muziek. Vorige week waren Yorick van Norden en Tim Knol van de partij voor een akoestische bijdrage, deze week waren dat Kwartet Niek Hilkmann en Teddy’s Hit

De playlists zijn hier terug te luisteren:

Gisteravond trotseerde Véras (in pyjama) de avondklok en speelde voor het allereerst live op de radio. Hij speelde de nieuwe hitsingle Hou Nog Even Vol en het nummer Hallo (met een glansrol voor Stefano Keizers). Hoe het hem verging lees je hier: 

“‘Over twee minuten moeten jullie live’. Mijn hart begint harder te kloppen en het besef is daar: Fuck, daar gaan we dan... Mijn allereerste optreden op de radio, live. Voor sommige vanzelfsprekend, voor mij heel bijzonder. Op de grond tegen een aantal teddyberen aan staar ik naar voren en zie drie prachtige mensen in pyjama staan: Geert, Jasmine... mijn bandleden die ik al een jaar niet had gezien en daarachter Stefano Keizers. Mijn beste vriend en tevens de man die mij twee jaar geleden overtuigd had om een keer live op te treden. In alle eerlijkheid wou ik dat niet. Ik had in 2018 een EP gemaakt over mijn doodgeboren broertje omdat ik niet wou dat hij vergeten zou worden... Maar die plaat live spelen, die emoties delen met een publiek, dat leek onmogelijk. Maar Stefano had mij overtuigd, die avond in Paradiso was de mooiste avond in mijn leven en nu sta ik hier bij 3FM. Dankbaar en gezegend dat wij een paar liedjes voor het volk mochten spelen.”

Kijk het interview hier terug:  https://3voor12.vpro.nl/speel~WO_VPRO_16425129~interview-v%C3%A9ras~.html

Véras - Live at 3voor12 Radio (ft. Stefano Keizers)

Maandagavond was Tim Knol te gast in de uitzending van Kruispunt op NPO2. Tim gooide afgelopen jaar het roer om en startte De Wandelclub. 40 kilo lichter vertelt de muzikant over zijn transitie en sluit toepasselijk af met een akoestische versie van het nieuwe nummer Lightyears Better.

Kijk het fragment hier terug: https://kro-ncrv.nl/ik-voel-mij-echt-lightyears-better

Tim Knol - Lightyears Better (acoustic Kruispunt version)
De tijd vliegt. Exact een jaar geleden speelde Thijs Boontjes bij het radioprogramma Sanders Vriendenteam, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot vaste sidekick, voor het eerst het nummer Deze Nacht. De cover van Lionel Richie's All Night Long werd Megahit op 3FM en is inmiddels al meer dan 1 miljoen keer gestreamd op Spotify. Het nummer was een opmaat naar een uitverkocht Paradiso op Valentijnsdag.
Thijs Boontjes met 'Deze Nacht (All Night Long)' van Lionel Richie | 3FM Live | NPO 3FM
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands