Copy
Daar is-ie weer, de wekelijkse bode van uw hofleverancier Anno 1996. Laat dat nou ook het jaar zijn dat Scram C Baby debuteerde met Et Maintenant…Le Rock op het label. Een debuut dat nog steeds weerklank vindt, bijvoorbeeld in Personal Trainer, de momenteel wijd en zijd opzienbarende band rondom Willem Smit, zoon van SCB-frontman John Cees. Et Maintenant komt binnenkort eindelijk uit op RE-vinyl en is per ommegaande bestelbaar (op = op). Nu al wel leverbaar: nieuw werk van Sofie Winterson dat ze maakte met de enige echte Benny Sings, groot nieuws waarmee deze brief terecht opent, lees maar:

“De eerste single Image pakt ons al volledig in.” Aldus Dansende Beren. En zo is het. Image is de eerste single van de nieuwe plaat van Sofie Winterson. Ze maakte die plaat samen met Benny Sings en die twee zijn een match made in heaven. Of zoals Pepijn Lanen schrijft: "Sofie Winterson’s prachtige subtiele stem en Benny Sings’ eveneens prachtig subtiele producties vinden elkaar op Southern Skies. Bovendien blijkt één plus één drie. De muzikaliteit van beiden vloeit in alle elementen van de liedjes in elkaar over.”

Tom Radsma is bassist van de band Cloud Cafe en staat bekend om zijn technische vaardigheden en grooves op de basgitaar. Hij onderscheidt zich door het gebruik van een verscheidenheid aan effectpedalen om een unieke sound te creëren, zoals te horen op de singles In Over Your Head en Some Times. Deze week is hij de Excelsior Selector van dienst.

"Soms groot en lelijk, soms klein en prachtig, vaak een beetje van allebei." - Tom Radsma
Tom & Cloud Cafe in levende lijve zien? Dat kan! Bijvoorbeeld volgende week op het Wandelclub festival Walk On.
Alamo Race Track leeft weer. En hoe. 
De band rondom Ralph Mulder uit Winschoten staat op scherp, zo bleek op ESNS waar Alamo zich terug presenteerde met een kort, fonkelend optreden, compleet met een trits nieuwe tracks.

Verwacht later dit jaar een nieuw album (hun vijfde), maar eerst viert het kwartet de comeback van Black Cat John Brown met een drietal shows waar BCJB integraal wordt gespeeld. 

Black Cat John Brown verscheen voor het eerst in 2006. Het titelnummer ging toentertijd via YouTube viraal, dankzij een video-opname van een kleedkamer-sessie in de Utrecht Tivoli tijdens het tweede lustrumfeest van Excelsior Recordings.
 
"Ik zat goed in mijn vel toen ik hem maakte, en dat gevoel kan ik nog steeds terughalen. Ik heb hem laatst voor het eerst weer teruggeluisterd, hij voelde helemaal niet gedateerd en fijn om te spelen." - Aldus frontman Ralph Mulder in het interview met 3voor12

Behalve Black Cat John Brown staan ook indie-hits als The Northern Territory en Stanley vs Hannah op de plaat, die voor de gelegenheid is voorzien van een begeleidend schrijven van Gijsbert Kamer. De heruitgave van het album op RE: verschijnt 12 mei.
‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Scram C Baby is de beste band van Nederland en Et Maintenant … Le Rock is een grandioze plaat.’ Aldus Gert Jonkers in Nieuwe Revu. We schrijven december 1996, ‘de grandioze plaat’ was het tweede album van Scram C Baby en een van de eerste op Excelsior Recordings. Geen speld tussen te krijgen, denk je als je Et Maintenant … Le Rock 26 jaar later weer eens opzet en terugdenkt aan de geweldige liveoptredens van Scram C Baby. Met als middelpunt zanger John Cees Smit bracht de band heerlijk onstuimige rock-’n-roll. Gruizig, gedreven en urgent. Afwisselend teder en explosief, net als op de plaat. Scram C Baby bestaat nog altijd en maakt nog even gepassioneerd intuïtieve rock-’n-roll. Et Maintenant … Le Rock verschijnt na 26 jaar voor het eerst op vinyl en werd opnieuw gemixt door Frans Hagenaars samen met gitarist Frank van Praag en erfgenaam Willem Smit (Personal Trainer). 

Reserveer het album of zet een van de aangekondigde optredens in de agenda.
Het album Everything Grows van Nagasaki Swim kun je hier reserveren. 
PS Yorick van Norden, die hier in Amsterdam-Noord druk bezig is met opnames in de studio van Frans Hagenaars, wenst u allen een goed weekend.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands