Copy

Soms vraag je je wel ‘s af of het er wel toe doet - terwijl de hel op aarde is losgebarsten -  de mensheid verblijden met popculturele uitingen zoals die van Excelsior Recordings. Daarom is het maar goed dat Spinvis bestaat. Maandag betoverde hij vanaf de Dom in Uutje de oude stad en zijn tijdelijke bewoners met een voorstelling die ons stervelingen troost én blijdschap verschafte.

Véras heeft ook last van existentiële twijfels, zo blijkt uit de missive die we van hem ontvangen op de vraag of hij iets wilde tikken over zijn nieuwe single:

“Oorspronkelijk stond hier tekst ter promotie van mijn nieuwe liedje maar het was slecht, pretentieus en niet uit het hart. Tussen alle prachtige artiesten in deze nieuwsbrief voel ik mijn een charlatan: Zingen kan ik niet, ben toondoof en snel afgeleid. De droom is filmmaker worden, muziek de afleiding zodat het minder pijnlijk wordt mocht alles mislukken. 

U verdient de waarheid want tijd is kostbaar en in 2021 onbetaalbaar. Het brengt mij dan ook meer geluk wetende dat u de vrijdagavond spendeert met uw geliefden dan dat u naar mijn liedje luistert. 

Ik wil afsluiten met de volgende drie namen: Danïel Gimberg, Timo Zoestbergen en Dylan van Dael. Dit zijn de talentvolle (jonge) producers die het nummer gemaakt hebben en waar u nog veel van gaat horen.

Bedankt voor het lezen and in case I don’t see you, good afternoon, good evening and good night!” - Véras Fawaz.

Vandaag bracht Véras dus zijn nieuwe single Ik Kom Eraan uit. Voor de video vermenigvuldigde Véras zichzelf in zijn eigen woonkamer.
Tien jaar terug introduceerde Job Roggeveen Happy Camper. Hoe dat ging en wat er sindsdien gebeurde met de multi-mediale kunstenaar kwam van de week uitgebreid ter sprake in Kunststof.

Het tweede lustrum van Happy Camper bracht Job ertoe bewerkingen van zijn eigen liedjes en stukken te maken. Het werd een instrumentale ‘Best of…’ van de drie Happy Camper-album waarvoor de stukken werden teruggebracht tot melancholieke maar opbeurende melodieën die het pianowerk van Job Roggeveen kenmerken. Vandaag komt het stuk Here’s To The Ones uit.

Here’s to the ones, is niet het allerbekendste Happy Camper nummer, maar voor mij neemt het wel een speciale plaats in m’n werk in. Het verscheen op de derde wat elektronischere plaat Gravity (2017) en werd gezongen door Emil Landman. Het is een van de nummers waarin de mix duidelijk te horen is van de nieuwe sound in combinatie met de zo typische frivole maar melancholische Happy Camper melodieën. De tekst is een ode aan de wat minder stabiele mensen onder ons, die hun gedrag niet altijd kunnen sturen. Ik breng in deze nieuwe versie die ode met mijn pianospel.” - Job Roggeveen

Djurre de Haan en Tim Knol zijn bevriende vakbroeders. Ze trokken samen de wereld over en hebben nu eindelijk een keer samen een lied gemaakt, luisterend naar de welluidende naam Hondjes Trekken Meisjes Aan

(Van het album Monsters En Freaks; Indiepop Voor Beginners, dat 17 september via Excelsior Recordings verschijnt en waarop men nu kan intekenen, desgewenst met een vette zeefdruk van Willem Kolvoort.)

Over het nieuwe lied meldt Djurre:
 

Hondjes Trekken Meisjes Aan is een levenslied dat ik tezamen met Tim Knol schreef voor het VPRO programma 'Beestieboys'. We hadden haast voor onze deadline en er ontbrak nog een nummer voor de aflevering waarin "Mans ging verhuizen naar Arnhem" en daarom een hondje mocht. Ik herinner me dat ik de samenvatting van deze aflevering, die we altijd ter inspiratie kregen van de regisseur, vrijwel letterlijk op muziek heb gezet. Tim en ik hebben het uiteindelijk tot een duet bewerkt, dat we nu voor dit album opnieuw hebben opgenomen.”

Djurre de Haan is deze week ook de Selector van dienst. Daarover meldt-ie:

“De gedachte vooraf was: ik maak voor de Selectors een volledig niet-Engelstalige compilatie (BZN uitgezonderd). Aangezien ik net 'Monsters en Freaks: Indiepop Voor Beginners' heb gemaakt, met vooral Nederlandstalige muziek, maar ook Gronings ('Genoat' betekent garnalen), West-Vlaams, Afrikaans en Italiaans. Ik wilde sowieso Wieteke van Dort's stem laten horen (Truttenjas staat helaas niet op Spotify zoals zo veel mooie Bannink composities) en ja ik heb ook een single van Henk Westbroek opgenomen. Ik heb geen tijd voor schuldig plezier.”

Zondag weerklinken de laatste Sunday Sounds van 2021. Middenin de pandemie was het een unieke plek voor live-muziek. Someone en Eyal sluiten zondagmiddag het bal, gratis onder de plataan in de Tolhuistuin.

De Wandelclub gaat weer op toernee dit weekend. Zaterdag onder leiding van Anne Soldaat in het Horsterwold nabij camping De Wereld en zondag struint Kwartet Niek Hilkmann door Rotterdam-West en Delfshaven langs parken, voetbalstadions, hoogbouw en een speelplek voor het kwartet.

Meindert Talma is ingetreden in het Dominicanenklooster te Zwolle. Hij is gelukkig in goed vrouwelijk gezelschap, in de persoon van Babs Gons. De twee kloosterlingen laten vanavond horen en zien wat er gebeurde binnen de muren van de abdij. ‘Songs for Mary’ heet hun voorstellingen en er zijn nog een paar kaarten beschikbaar via de zaal.

Last but not least:

Het eerste weekend van oktober gaan we iets tofs doen in het Limburgse Heuvelland. Dit is het fraaie affiche:

Check www.wanderloss.nl voor meer informatie en kaarten die in een beperkte oplage te krijgen zijn. 

Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands