Copy
Nog even en de Kerstdagen zitten er weer op en kunnen de jingle bells in de kast.

Voor al degenen die zich juist in de Donkere Dagen nà Kerst willen laven aan de goeie muziek, maakte Kameraad Jochem Hoven te Enkhuizen een soundtrack; Winter ‘22 is verkrijgbaar op de digitale platformen en per omgaande beschikbaar.

En mocht de lezer toch nog een dosis kerstmuziek willen consumeren: dezelfde Jochem H. is morgenavond met de dames van Clean Pete te beluisteren op KINK met hun enige echte Kerstspecial.

Tot dan of volgende week.

traumahelikopter brengt vandaag de eerste, en tevens enige, Nederlandstalige single uit van het nieuwe album Save Yourself dat op 20 januari verschijnt. Geen Zon gaat over een turbulente wereld die steeds verder bezwijkt onder chaos. 

Daarover heeft zanger Mark van der Ploeg het volgende te zeggen: “Mijn teksten gaan over contrast en tegenstellingen: tussen hard en zacht, schoonheid en lelijkheid, hoop en wanhoop, licht en donker. In Geen Zon is de wanhoop nabij.”

Edson Sabajo is één van de oprichters van Patta. Het Amsterdamse Patta is uitgegroeid tot een groot internationaal kledingmerk, maar Edson is ook bekend als smaakmaker achter de draaitafels. Zijn favoriete platen werden meegezeuld van cafe De Duivel tot aan de legendarische Bassline avonden in Paradiso. Edson is fan van Bob uit Zuid maar die kreeg geen plek in deze Selector want:

“De reden voor deze lijst is om wat blackness and love te brengen in deze barre dagen. Snuggle and huggle the fuck out of each other and stay safe. Peace, unity, love and having fun.”
Dit is er een om in te lijsten. De kerstshow van Clean Pete krijgt 5 sterren in de Volkskrant.
De sfeer van de kerstshow in huis halen doe je met het kerstalbum Gloria, te bestellen via de betere platenwinkel en de Excelsior webshop. Of stem morgenavond de radio af op KINK, want de dames zijn te gast in de speciale Excelsior Recordings Kerstuitzending.
Danny Vera verzorgde deze week de muziek op Het Sportgala op NPO 1. Met zijn orkest en Krezip bracht Danny onder meer een eerbetoon aan Irene Wüst.
Speciaal voor de feestdagen geldt een eenmalige korting op zijn gehele oeuvre in de Excelsior Recordings webshop.
Twee van de beste Nederlandse albums - volgens NRC - verschenen via Uw Hofleverancier Sinds 1996.

MICH - Nuts
"Het is moeilijk stil staan op de vrolijk verpakte new wave-somberheid van Mich. Zangeres Sofie Winterson is op Nuts de sprankelende earcatcher bij de zachtjes in de luwte opererende Amsterdamse postpunkhelden."

Elephant - Big Thing
"Met ‘Calling’ als melancholische, catchy supersingle gaf de Rotterdamse band Elephant zijn visitekaartje af. Debuutalbum Big Thing overtuigt: mellow, melodieus en mierzoet. En vooruit: meezingbaar."
 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands