Copy

Anne Soldaat is sinds de derde klas van de middelbare school een van mijn beste vrienden. Ik ben ook fan van ‘m (want de beste gitarist ter wereld die de mensheid verrijkte met een trits songs voor de eeuwigheid) en ambtshalve zijn Anne en ik ook nog ‘s verbonden. Af en toe is dat best moeilijk. Gelukkig heeft onze vriendschap er bij mijn beste weten niet onder geleden en koester ik de voordelen van ons verbond. Zoals het feit dat zijn nieuwe album ‘Facts & Fears’ al in mijn systeem zit. Een plaat waarmee Anne zichzelf weer ‘s overtreft. De komende maanden zal hij per brief vertellen hoe dat ging en wat er met de plaat gaat gebeuren.

Dit is de eerste editie van Anne’s nieuwsbrief, met tips, tricks, korting en nieuws - die hij voortaan tweewekelijks zelf verstuurt. Abonneren? Ga naar: www.getrevue.co/profile/annesoldaat

Cheers/frrr

Welkom!

Bij 'fanmail' denk je als eerste aan post die artiesten ontvangen van bewonderaars. Ik keer het om: ik bewonder en waardeer mijn fans voor hun toewijding en support en daarom krijgt ú mail van mij!

Directe aanleiding voor deze tweewekelijkse nieuwsbrief is mijn vijfde solo- album ‘Facts & Fears’ dat in juli 2021 zal verschijnen bij Excelsior Recordings. D'r staan twaalf, kersverse en door mijzelf geschreven liedjes op. Binnenkort verkrijgbaar op zowel cd als vinyl.

In de aanloop naar de release zullen er een paar singles van het album verschijnen en het lijkt mij een goed plan jullie via deze nieuwsbrief wat te vertellen over de liedjes op de plaat, hoe ze tot stand zijn gekomen, hoe het opnemen van die nieuwe cd verliep en wie er zoal een rol bij hebben gespeeld.

Verder zal ik - geheel tegen mijn natuur in - wat meer over mezelf vertellen, wat ik allemaal al zoal heb meegemaakt en welke dingen me, naast de muziek, bezig houden.

Wanneer me gevraagd wordt hoe ik de Corona-crisis ervaar, zeg ik altijd dat de lockdown als een natuurlijk verlengstuk van mijn leven voelt. Waar ik dan wel meteen aan toevoeg dat het gebrek aan optredens een groot gemis is. En niet alleen financieel.. Maar -eerlijk is eerlijk- ik hield altijd al van lekker ongestoord knutselen, schrijven en opnemen en daar had ik het afgelopen jaar ruim de tijd voor.

Ik heb daarbij het geluk over een heerlijk hok te beschikken. 'The ASociety' zoals ik 'm ook wel noem. Zonder die 'safe haven' was ik er absoluut minder aan toe geweest. De studio is helemaal geïsoleerd zodat de buren geen last van me hebben. Ik kan er dus ook lekker rammen op m'n drumstel!

Ik heb in 2020 nuttige dingen kunnen doen in m'n ASociety. Het hertalingen album van Clean Pete hebben we er opgenomen en gemixt. 'Er is mij verteld' heet de cd en er staan bewerkingen op van de favorietste Engels- en Franstalige liedjes van de ladies Wijnhoven. Te bestellen in de webshop van Clean Pete. En... ik heb in mijn hok hard gewerkt aan mijn nieuwe album.

De voorbereidingen voor het nieuwe album begonnen al rond 2016. Ik heb het dan over het schrijven van de nummers en de teksten. Een lang proces van schaven, rijpen en slijpen. In de zomer van 2020 was het zover: ik reisde af naar de studio van Pablo van de Poel (DeWolff) in Utrecht om daar de basistracks van de plaat op te nemen. Live, in één ruimte omringd door drie te gekke muzikanten: Luka van de Poel (drums), Reyer Zwart (bas) en Henk Hulzebosch (piano en orgel). Aftikken en gaan. Ik had de jongens wel m'n demoos gestuurd, maar echt gerepeteerd hadden we niet. Maar dat kwam het resultaat eigenlijk alleen maar ten goede! De 'vibe' is sappig, fris en lekker los.

De nummers heb ik verder afgemaakt en gezongen in mijn ASociety. En daarna weer gemixt bij Pablo in Utrecht. Heel blij met het resultaat en de mensen die 'm al gehoord hebben zijn heeeeel positief!

Natuurlijk is er naast het opnemen en mixen van de muziek ook hard gewerkt aan het artwork van het album. Daarover zal ik in de volgende nieuwsbrief wat meer vertellen.

Ter afsluiting van elke nieuwsbrief neem ik jullie mee naar een blikje in het nabije of verre verleden.

Ok, dat was de speciale ASo-editie van de Excelsior Nieuwsbrief! Ik zal mijn ASo Fanmail vanaf nu, elke 2 weken, zelf versturen. Mocht je je willen abonneren dan kun je hier terecht: www.getrevue.co/profile/annesoldaat

xxx Anne Soldaat (ASo)

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Elke week een andere Selector. Van Piet Parra tot Véras Fawaz. Deze week kon dat niemand anders zijn dan Anne Soldaat. 
19-03 Danny Vera - For Someone I Still Don't Know / The Weight 7" 
23-04 André van Duin - Voor Altijd 7"
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands