Copy

Op de dag dat de meeste mensen in het land vrij hebben is er toch een dienstmededeling vanuit Amsterdam-Noord. Vandaag brengen we het zonnig melancholieke debuutalbum van Elephant onder de aandacht, de rauwe rootsy indie waarmee TT. Elzinga op I Love My Label debuteert en blikken we terug op wat er deze week de revue passeerde én nog op stapel staat. Een goed weekend alvast en tot volgende week. 

“Zo eens in de zoveel tijd komt er zo’n debuutplaat uit waar alles aan klopt. Alle liedjes raak, sprankelende melodieën, niks meer aan doen. Een klassieke Excelsior-release, zo’n liedjesplaat waar niets revolutionair aan is, maar waar Ferry Roseboom voor lééft. Dat het Rotterdamse Elephant die potentie had wisten we eigenlijk al sinds hun debuutsingle ‘Calling’, een fris klinkende indiepopsong.” Aldus Atze de Vrieze van 3voor12 die hiermee de spijker op de kop slaat. Niks meer aan toe te voegen. Of nouja: luister die plaat, of beter nog, schaf een exemplaar aan.
Een nieuwe plaat op I Love My Label van Tim Knol. En wat voor eentje. TT. Elzinga schreef, speelde en nam de plaat eigenhandig op en het resultaat is niets minder dan verbluffend. De go-to gitarist voor gevestigde namen als Tim Knol, Altın Gün en Relax Head Man - de postpunkgroep opgericht door zijn vader - laat op deze plaat zien wat hij in huis heeft. De rafelige mystiek van The Cairo Gang, de schitterende country-rock van Tom Petty, de broeierigheid van Elliott Smith en de bevlogen eigenzinnigheid van Pavement, ze komen samen op Parlour Girls.
Pablo van de Poel is bekend van DeWolff, maar hij neemt ook platen op. De laatste van Anne Soldaat bijvoorbeeld en het bejubelde debuut van Elephant. Deze week is hij daarom Selector van dienst.

"Muzikaal gezien leef ik volledig in het verleden en daar schaam ik me niet voor! Dit zijn een paar juweeltjes die ik de afgelopen tijd heb ontdekt." - Pablo van de Poel
Thijs Boontjes zette samen met zijn Dans- en Showorkest de studio van Khalid en Sophie in vuur en vlam met een live-vertolking van de nieuwe single Een Beetje Liefde. Prominenten als Erik Scherder en Dolf Jansen gingen zelfs met de voetjes van de vloer. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan.
"Het is het rijkste en meest panoramische dat VanWyck maakte. Hoezeer dat ook haar optredens een impuls heeft gegeven, bleek zondag in het stemmige decor van het Meervaart Theater in Amsterdam." VanWyck krijgt vier sterren in de Volkskrant. Bestel The Epic Tale Of A Stranded Man.
“Limburgers maken ‘bijbel voor heavy metal’: misfits vinden in de muziek een plek, als dank headbangen ze tot in het graf.”

CRASH! BANG! WALLOP! in De Limburger. Bestel de verzamelaar via deze link
Het is maar goed dat Bob uit Zuid geen voetballer is geworden, anders was zijn debuutalbum misschien wel nooit verschenen. Meer weten over Bob uit Zuid? Lees het interview op 3voor12.
Er staan weer mooie concerten op stapel. Van Steve French in Haarlem tot Queen’s Pleasure in Amsterdam. Keuze te over. Hopelijk zien we elkaar daar. 
Alex Roeka
Dinsdag 31 mei 2022 in Tolhuistuin
Zaal open 20:30, Aanvang 21:00
Eenmalige uitvoering van een 50 minuten durende pièce de résistance

Op het laatste album Nieuwe Dromen van Alex Roeka staat het lied In Dit Sterrendal. Het is een vijftig(!) minuten durend nummer, 37 coupletten over het roerige leven van Alex Roeka zelf. Als een muzikale autobiografie. Alex Roeka zal het lied met zijn band voor het eerst en voor het laatst in zijn geheel vertolken.

PS
Na een korte pauze speelt Alex Roeka nog een korte set met oud en nieuw werk.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands