Copy
Soms is het best moeilijk om positief te blijven.

Een Brits regeringsrapport dat waarschuwt voor Brexit-rellen, tekorten aan eerste levensbehoeften en watersnoden.
Kooplustigen die de binnensteden overlopen vanwege Zwarte Vrijdag.
Een psychopaat die de ‘mainstream media’ domineert.

Gelukkig is er altijd de muziek, het meeste probate middel tegen de blues.

Neem nou de hieronder geadverteerde nieuwe werken…

En - eerlijk is eerlijk - dat Danny Vera’s The New Now voor de tweede week op 1 staat doet ons ook goed.

Tot zover. Alles sal reg kom en tot volgende week.

Consolations is niet alleen de titel van een bundel pianocomposities van Franz Liszt (1811-1886), maar is nu ook de titel van het nieuwe album van Matteo Myderwyk. Het tweede album van de Amsterdamse componist/pianist in 2020.

Op verzoek schetst Matteo eerst de context waarin het werk van pianovirtuoos Liszt verscheen in de 19e eeuw. “Liszt componeerde niet meer die bekende hondsmoeilijke pianostukken, hij begon als het ware te gummen in z’n werken; wat overbleef was de kern van het stuk. Een mooie melodie of weemoedige akkoordenreeks. Dat volstond voor hem.”

De pianobundel Consolations heeft Matteo geschreven in coronatijd en zelf opgenomen in de kapel van de kerk in Bos & Lommer waar hij altijd werkt. “Juist vanwege de lockdown ben ik dit nieuwe werk zo gaan noemen. Het is ‘n een-op een-ervaring en bedoeld als troost. De een wordt getroost door de ander.”

Het is ook intieme muziek. Hij beseft dat meer mensen dat nu zeggen, maar dat maakt hem niet uit. “Ik heb het geschreven om anderen bij te staan. Zo voel ik het. Het is niet voor mezelf. Het is vooral om troost te bieden.” Als het goed was voor de grote Liszt, dan zeker toch ook voor Matteo Myderwyk.

This Christmas (I’ll Be By Your Side) is een kerstklassieker in de dop. De tekst van de single gaat over iemand die er alles aan doet om kerst bij zijn familie te kunnen doorbrengen. Dat gaat nog knap lastig worden dit jaar zoals we in inmiddels weten. Maar die verbinding is wel wat Michelle David & The Gospel Sessions dit hele jaar al brengen. Muziek verbindt en zeker deze aanstekelijke kerstmuziek. Alles werkt mee aan een kerstbeleving voor de ware liefhebber die zich helemaal laat meeslepen door de sfeer. Of zoals Michelle het zegt: “Het is een plaat die met veel soul door de kersttijd en verder voert.”

De single staat op het album 'It's a Soulful Christmas' die op 4 december verschijnt. Het album is hier alvast te bestellen. Freek van Duin debuteert met zijn kinderboek Ziep Rolstoel Toverpaard. Freek is een man van dertig jaar en heeft de chronische ziekte van Duchenne. Het is altijd al Freeks droom geweest om een kinderboek te maken waarin een kind in een rolstoel niet als slachtoffer wordt gepresenteerd, maar als een fantasierijk en actief persoon met eigen dromen. De kleine Ziep gaat op reis en beleeft vanuit zijn stoel de grootste avonturen. Het boek wordt vergezeld van een cd met muziek door Tim Knol.

“Freek van Duin is de sterkste man die ik ken. Dit boek is een bewijs dat een fysieke beperking geen belemmering hoeft te zijn voor een rijke fantasie.” - Eddy Terstall 

"Begin dit jaar kreeg ik een email van Freek van Duin met de vraag of ik een liedje wilde schrijven bij zijn boek. Om toe te voegen als CD. Dat leek mij geweldig om te doen. Nu maanden later ben ik vreselijk trots het boek samen met Excelsior Recordings uit te brengen." - Tim Knol

De illustraties zijn afkomstig van Kees Koorevaar die hij maakte in overleg met Freek.

Tim was gisteren te gast bij Tijd voor MAX en is morgen te gast bij Spijkers met Koppen.

Tot voor kort stond ‘Leuk dat je erbij was’ op het programma van WORM; een speciale programmareeks waarbij vijf dagen lang van alles en nog wat te doen was rondom de presentatie van Een Teken aan de Wand, het eerste album van Kwartet Niek Hilkmann. Helaas mocht het allemaal niet zo zijn: de uitgave van Een Teken aan de Wand, alsook de daarbij horende presentatie week, konden vanwege voorspelbare redenen voorlopig niet doorgaan. 

Als pleister op de wonde werd er gisteravond een livestream georganiseerd waarbij de muziek van het album alvast was te horen. Het album verschijnt op 22 januari 2021, maar voor wie niet kan wachten: hierboven kan de livestream van gisteravond worden teruggekeken. 

Voordat het heerlijk avondje eindelijk daar is, is daar eerst een heerlijke Sinterklaasplaat. Met een spannend verhaal omlijst door aanstekelijke muziek: Louter nieuwe liedjes over het kinderfeest, geschreven door De Jongelingen (Lea Kliphuis en de van The Kik afkomstige Arjan Spies en Paul Zoontjens). Het verhaal werd geschreven door romanschrijver Hanneke Hendrix en de tekst is ingesproken door actrice Pamela Teves. De luisteraar wordt meegenomen in een vertelling - met Sinterklaas als achtergrond - die ontroert, een glimlach op de gezichten tovert en ze hoogstwaarschijnlijk laat dansen en zingen... 

Thijs Boontjes wordt de vaste sidekick bij het BNNVARA-ochtendprogramma Sanders Vriendenteam op 3FM. Thijs is sinds de start van Sanders Vriendenteam een graag geziene gast van de ochtendshow. Met zijn band maakte hij in de 3FM-livebox een cover van Lionel Richie’s All Night Long. Deze Nacht werd een hit en de vriendschap tussen Thijs en Sander was een feit.

“Nou, het is officieel hoor: ik ben kersvers Hilversum III coryfee! Vanaf heden schuif ik werkdagelijks aan bij Sander Hoogendoorn in de ochtendshow van 3FM.

Je zou kunnen zeggen dat ik als muzikant, alles waar ik al die jaren keihard voor heb gevochten (uitslapen) bij het grofvuil heb gezet, maar ze maken het me ook wel erg makkelijk bij het Vriendenteam. De ambiance met Dieuwke Teertstra, Luc Sarneel en Sander Hoogendoorn is namelijk belachelijk goed op orde. Om nog maar te zwijgen van al die lieve luisteraars die ‘s ochtends aan hun radiootje gekluisterd zitten. Kanjers pur sang.” Aldus Thijs Boontjes

Vrijdag 27 november
Esther de Jong - Drachten

Zaterdag 28 november
Alex Roeka - Rilland
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands