Copy
Deze week zijn we in de wolken, want we verwelkomen nieuw kroost op Excelsior Recordings: Cloud Cafe. Onthoud die naam of ga ze live zien op Noorderslag begin januari, alwaar wij ook acte de présence geven met een mooi programma. Daarover later meer. Genoeg te beleven en te lezen in de Nieuwsbrief. Lees ‘m voordat je je bed weer induikt.
Bastiaan Bosma van MICH is altijd moe. Hij schreef vanuit bed een lied. Een uptempo shoegaze song over niet meedoen, hoofd onder de dekens en willen verdwijnen. "Don’t burn, Your life away, It’s easier, To fade away". The Cure meets The Smiths.

De bijhorende video voor Back to Bed maakte hij tijdens de wekelijkse wandeling met zijn hond Pip.
Ter gelegenheid van hun nieuwste single sprak Indiestad met Bastiaan en bandgenoot Sofie Winterson. Lees het gehele interview hier terug. 

Zie ze live en koop kaartjes via: https://tix.to/mich-nuts-tour
Op hun laatste album Zest liet BRUUT! al horen dat de band muzikaal een nieuwe afslag heeft genomen. Het is lastig om de muziek van het viertal in een hokje te stoppen, maar de term ‘technojazz' viel afgelopen festivalseizoen meermaals; iets waarin de band zich wel kan vinden. Zo klinkt ook hun nieuwe, dansbare single Krad

Zie hier de videoclip:
Wachten Tot Het Fout Gaat gaat over de vraag: Hoe verhoud je je tegen het onheil in de wereld? "Het lijkt soms alsof de apocalypse dan toch echt is gekomen: pandemie, oorlog, populisme en fascisme in opkomst, maar zolang je niet naar buiten kijkt lijkt het alsof het overal fout aan het gaan was, behalve in jouw kleine veilige wereldje."

Steven van der Werff draait al een tijd mee. Hij verdiende zijn sporen als muzikant van onder andere The Kickers, Savage Beats en Lords of Altamont. Tegenwoordig zit Steven achter de knoppen. Zo is hij verantwoordelijk voor de mix van Nuts, het nieuwe album van MICH en IK, de nieuwe langspeler van Ploegendienst (daarover later meer). 

“Zoals Chris Goss (Masters of Reality) zingt, So in love with the time - In love with the place - In love with the wind… misschien verwoordt dat wat ik voor de muziek voel die in dit lijstje zit.” - Steven van der Werff

VanWyck nam een drietal nummers op in de Pandora te TivoliVredenburg tijdens de 48h sessies. Zo ook The Way Out van haar laatste album The Epic Tale of the Stranded Man
Komt dat live zien: 
Zaterdag ging Tim Knol langs bij het Muziekcafé van NPO Radio 2. Hier speelde twee nummers van zijn album Lightyears Better:
Altijd al willen weten hoe une histoire drôle, un visage bizarre of un signe sur le mur klinken? Pak dan snel je koffers want dit weekend is het kwartet in Frankrijk voor hun Tour de Chansons.
Vanmiddag zaten Excelsior Jim en Jochem Hoven in de Echobox studio met Willem Smit van Personal Trainer en Steve French. Een goede reden om de vorige Echobox nog eens terug te luisteren met Henk Koorn, met koffie en cake.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands