Copy
Op de dag dat Oranje waarschijnlijk wordt uitgeschakeld in Qatar, gaan de samenstellers van dit orgaan toch voor de bijl en popt dat vermaledijde WK op in de Nieuwsbrief. Lenny Kuhr gaat met dank aan Even tot hier viraal met een lied over Admiraal Van Gaal.

Terwijl er echt wel veel belangrijkere zaken in onze wereld zijn. Neem nou het bericht - vers van de pers - dat FLEURs Je Touch du Bois komende week Oorkonde is op Radio Veronica. (Voor de oudere lezers onder ons: vroeger was dat de Alarmschijf.)

En wat te denken van het feit dat vandaag de 100e Selector z’n opwachting maakt alhier. Good old Roald van Oosten van Caesar deelt zijn favoriete liederen via dit platform, gratis voorzien van tekst en uitleg. Thx pal!

Ook de rest van dit schrijven is zoals vanouds gratis en wordt u met liefde aangereikt door Bram, Barend, Rein, Jim en Isabelle. 

Vandaag verschijnt Push the Sky Away, de nieuwe single van VanWyck. Het nummer is een cover van Nick Cave. VanWyck zei er zelf het volgende over:

‘’Ik heb nog nooit eerder een cover opgenomen, maar toen The Influences mij vroeg om een cover op te nemen voor een video koos ik dit nummer. Dit nummer is namelijk altijd al belangrijk voor mij geweest. Het is een soort van persoonlijk anthem, just keep on pushing the sky away, dat is wat ik mezelf vertel als het even moeilijk wordt of ik niet weet hoe ik verder moet. In die zin is het ook erg belangrijk geweest toen ik The Epic Tale of the Stranded Man aan het maken was, het was namelijk een grote stap in het onbekende. Maar dat is ook het punt waarop dingen leuk worden, zowel in het leven als in de kunst, datgene proberen te bereiken wat eerst onbereikbaar was. Na het filmen van de video, met Reyer Zwart op gitaar, besloten we om het nummer op te nemen in de studio zodat we wat instrumentatie konden toevoegen. Dus dat is wat we hebben gedaan. We pushed the sky away. Misschien is dat wat dit nummer voor mij betekent, een opdracht, een missie voor het leven, voor het creëren, om door te gaan met het maken van dingen die er toe doen, dingen die oprecht, eerlijk en waar zijn.’’  

De honderdste Selectorlijst alweer. Dat moest er een met een slinger worden. Daarom vroegen we Roald van Oosten, frontman van Caesar. Want: hun album Clean - met catalogusnummer EXCEL96001 - was de allereerste release op ons label, vandaag op de kop af zesentwintig en een half jaar en zes dagen geleden. Reden genoeg dus om de man van het album waar het allemaal mee begon een mooie selectie te laten maken. Waarover hij zelf zegt:

“Veel van mijn alltime favorites... Voorzover er een rode draad in deze deze playlist zit, is het dat het vaak nummers zijn waarmee artiesten hun grenzen proberen te doorbreken, iets nieuws aan het zoeken zijn. Wat ik ook altijd een goed idee vind, iets nieuws proberen.”
Nederland heeft gesproken, Danny Vera staat op nummer 2 in de Top 2000 van NPO Radio 2. De gelimiteerde 7’’ van Roller Coaster op transparant vinyl is hier verkrijgbaar.

Daarnaast maakt Danny Vera in 2023 een rondje langs de Nederlandse theaters. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard. Koop je kaarten via deze link.
Zaterdag won het Nederlands Elftal van de VS. Daarom zong Lenny Kuhr die avond tijdens het tv-programma Even tot Hier De Admiraal, een nummer over bondscoach Louis van Gaal. Bekijk het hele fragment hier
Nuts, de derde plaat van MICH, kreeg de afgelopen weken in de media mooie recensies. “Geweldige band.” volgens Menno Pot van de Volkskrant. Koop Nuts hier
Op 22 december speelt Spinvis de laatste show van zijn Soms Breekt er een Hart, Soms Blaft er een Hond tour. In De Vereeniging in Nijmegen. Koop je kaarten via deze link.
Moss is on a roll. Zinderende shows in volle zalen. Van het weekend staan ze in de Kroepoekfabriek. Bijzijn is meemaken.
Wat heeft het Kwartet Niek Hilkmann van hun Tour de Chansons geleerd? Lees hier wat hun tips en tricks zijn.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands