Copy
Het zijn de donkere dagen waarvan je wist dat ze zouden komen. Tuurlijk, wat we meemaken met Danny is insane en doet ons goed.

Maar toch: er gaan ook dingen stuk en het kost bij tijd en wijle moeite de moraal hoog te houden.

Gelukkig is daar de muziek in het algemeen en die van 'Excelsior Recordings' artiesten in het bijzonder.
En het zijn niet alleen Spinvis en Danny Vera die ons er doorheen slepen. Ook Matteo Myderwyk, Nouveau Vélo, Yan, OWN, de Gospels, Job Roggeveen, Esther de Jong en dat nieuwe lied van The Kik bieden soelaas. Net zoals de nieuwe werken van ... die de Supporters bezorgd krijgen deze dagen. (FYI: De Supporters-zendingen zijn gisteren en vandaag de deur uitgegaan. Omdat het een verrassing moet blijven wat het pakket van de maand bevat, kan hier helaas niet verklapt worden wie de makers zijn. Wie het toch graag wil weten moet maar even mailen naar me, ik popel om het te vertellen.)

Genoemde artiesten liggen ook in de schappen van de platenzaken die ons kikkerland rijk is. En hoewel hun verkoopwaar essentieel is, zitten die ook op slot. Maar desgewenst bezorgen ze 'gewoon' aan huis deze dagen, al dan niet persoonlijk, op de fiets of met de benenwagen.

Voor de gelegenheid hebben we die platenzaken op een rijtje en de landkaart gezet. In willekeurige volgorde en onvolledig maar met een heldere boodschap en daar gaat het om.

Houdt goeden moed en tot de volgende,

ferry@excelsior-recordings.com 

Danny Vera is even met verlof. Niet omdat al het succes hem naar het hoofd is gestegen, maar omdat hij binnenkort vader wordt. Om dit heugelijke feit te vieren schreef Danny het nummer For Someone I Still Don't Know.

Job Roggeveen brengt vandaag het nieuwe stuk Kievit uit. “Kievit is de wijk waar voor mij vroeger de avondvierdaagse begon. We kregen oranje blauwe hesjes aan en verzamelden met honderden mensen op een groot sportveld. Geen ouders en met onbekende in de buurt, zorgde voor een gekke nieuwe soort opwinding. Bij het moment van vertrek probeerde je naast het leukste meisje van de klas te staan en zover mogelijk uit de buurt van de leraren. Tegenwoordig heb ik een dochter op de basisschool, waardoor ik vooruit én terug kijk tegelijk. Mijzelf daarbij afvragend wat voor gevoelens er bij haar door haar heen gaan op het moment dat ze het leven ontdekt. Mijn nieuwe single Kievit is een ode aan de onbevangen jeugdige opwinding.” Aldus Job Roggeveen.

Vibrafonist Jan van Eerd en klassiek pianist Xavier Boot, ook wel bekend als YAN & XA4, laten zich zowel door de oude meesters als door moderne elektronische muziek inspireren. Apate was de god van misleiding. De ritmische misleiding in de intro, de four on the floor en piano bouwen langzaam op naar een hoogtepunt in de nieuwe single Apate.

Danny Vera houdt niet van wedstrijden, prijzen, oorkondes, lintjes en dat soort dingen. Muziek is geen wedstrijd. “Ik heb liever dat ze een prijs uitreiken aan degene die de beste bejaardenverzorger is.” Maar dat het nieuwe album The New Now binnen vier weken de gouden status bereikt is best iets om trots op te zijn. In een jaar waarin zoveel te vieren valt voor Danny Vera is deze grote waardering van het publiek voor zijn nieuwe muziek hem veel waard. 

Goud dus. 

En alleen al door de verkoop van ouderwetse dragers: lp’s en cd’s. Meer dan twintigduizend al. And counting. Een unicum in dit streaming-tijdperk en ook nog eens goed voor de lokale platenzaak.

Deze week zou Spinvis zijn studio Het Vaticaan vanuit Nieuwegein verhuizen naar TivoliVredenburg te Utrecht. Tot 17 januari ging hij daar resideren en zijn werkplek openstellen voor publiek met live optredens, lezingen, een VR-experience en meer. De lockdown gooit roet in het eten.

"Heb je toevallig nog ongebruikte superlatieven liggen? Dan komen we die graag even ophalen want die van ons zijn op. Allemaal opgegaan aan We Vieren Het Toch, de megamarathonmanifestatie die op zondagavond 3 januari in heel de wereld te zien is. Leitmotiv is “Lichaam & Geest” in een rollercoaster (goeie titel voor een liedje) van 4 uur (!) neemt gastheer Spinvis je mee naar de wonderlijke werelden van

Een bonte rits aan hooggeleerde en losgezongen gasten.
Het gaat weer alle kanten op en er komt weer geen normaal mens in voor...

Turn on. Tune in. Drop out." - Spinvis

Carry on platen kopen. Dat kan 'gewoon' ouderwets bij deze zaken. Bel ze op en/of bestel direct bij de winkels online.

Matteo Myderwyk speelde onlangs in TivoliVredenburg en dit concert is nu terug te luisteren.

Matteo Myderwyk over dit bijzondere optreden: "Als een ode aan Keith Jarrett, ik vernam dat hij door een verlamming niet meer zal optreden, zo ben ik het piano solo optreden in Utrecht ingegaan. Luister eens naar de eerste noten van Keith's Paris Concert (1988), deze noten heb ik als openingsklanken gebruikt voor het optreden in TivoliVredenburg. Naast de nodige improvisaties heb ik een selectie nummers gespeeld van recente piano albums. Hopelijk is het fijne muziek om komende weken te beluisteren!"

Luister: Matteo Myderwyk - The Tivoli Concert

Helaas werd de presentatie van Esther de Jong’s EP Van mij deze week gecanceld. Als pleister op de wonde heeft Esther een live-sessie opgenomen die je hieronder kunt bekijken.

Het vinyl dat in samenwerking met de Friese Vinyl Club is uitgebracht is te koop in de webshop

Vrijdag 18 december

Michelle David & The Gospel Sessions - Effenaar (Livestream)

Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands