Copy
Het was welhaast een transcendente ervaring, de Donkere Kamer-sessies met de nieuwe Spinvis in Zutphen en Antwerpen vorig weekend.

In het stikdonker, zonder afleiding en ruis, naar een plaat luisteren doet iets met de mensch, zo leerde de ervaring.
 
Helaas zijn de Donkere Kamers in Rotterdam en Amsterdam volgeboekt, maar het leuke is: je kunt dit thuis ook proberen. Daarom: sluit de gordijnen, doof de lampen, schakel ‘niet storen’ in en draai die ene plaat in z’n geheel over je beste speakers. Dat kan bijvoorbeeld per ommegaande met de debuut-ep van Cloud Cafe of het tweede stuk van Ploegendienst op uw favoriete label, waarvan de crew de lezer prettige voorzetting wenst van de Lijdenstijd en Ramadan.
Ze wonnen al eens de Amsterdamse Popprijs ‘22, zijn de Future Icons voor 2023, volgens KINK en de Volkskrant beschreef de muziek als: “Prachtige, zangerige vocalen, uitmuntende en doordachte songs”. Nu is daar de eerste release van Cloud Cafe: de EP Cloud Cafe met het nummer Cloud Cafe: “Een verwachtingsvol liedje over onderweg zijn en jezelf tegenkomen. Het gevoel van thuiskomen bij mensen die hetzelfde doormaken, ieder op zijn eigen vreemde manier.”

De EP wordt vanavond gepresenteerd in Paradiso. Er zijn nog enkele kaartjes, mocht je het willen aanschouwen.
De 100% Anti Alles-band rondom Smib-oprichter Ray Fuego is terug. Op vrijdag 28 april verschijnt IK. Het album werd in 4 dagen geschreven en opgenomen door Steven van der Werff in de Bolder op Vlieland.

IK wordt voorafgegaan door de single KZEGGWN! In deze catchy earworm spreekt Fuego vrijuit: ‘Ik ben echt heel moe maar ik wil niet gaan slapen. Ik kijk echt nooit naar de tijd, toch tel ik mijn dagen. Ik wil niet klagen hoor, KZEGGWN’.

De video is gemaakt door bassist Bastiaan Bosma met foto’s van Marcel Veldman.
IK, met artwork van Rafaël Rozendaal, verschijnt zowel op gelimiteerd roze vinyl als op een zwarte variant en is nu te reserveren.
De band live aan het werk zien? Dat kan, bijvoorbeeld op Record Store Day in Concerto of tijdens de IK-releaseshow in de Melkweg te Amsterdam.
De nieuwe single When My Mind Was Far Away From Home is de melancholieke derde single van het komende Happy Camper album The Both of Us. Happy Camper oprichter Job Roggeveen debuteert op dit album als zanger, in duet met Leine. De nieuwe single gaat over verloren ronddwalen door de stad na een break-up. Zomaar een straat in, het park door, langs de grachten, een trappetje op, met je ratelende gedachten stroom, in je capuchon, door een miezerbui, bij een ondergaande zon, door een speeltuin en onder het spoor door. Alles om maar niet thuis te zijn. Happy Camper combineert zoals altijd de melancholie met frivole melodieën die precies halverwege vrolijk en verdrietig lijken te zweven.
Selector Bastiaan ‘Baby' Bosma zit het liefst thuis op de bank met een boek. Toch gaat hij een drukke festivalzomer tegemoet met zijn bands MICH en Ploegendienst. En toen vroeg de redactie van dit orgaan hem ook nog een lijst samen te stellen met zijn favoriete muziek. Arme jongen.

“Ik luister het liefst de hele dag Snollebollekes, maar voor Excelsior Recordings maak ik graag een uitzondering,” - Bastiaan Bosma
Voor u geknipt. Spinvis in gesprek met De Morgen: https://www.demorgen.be/editie/20230327/spinvis-ik-heb-fouten-gemaakt-mensen-gekwetst-en-dat-is-vreselijk-maar-ook-klaar~bd2fa188/ 

Be-Bop-A-Lula, het nieuwe Spinvisalbum verschijnt volgende week op Goede Vrijdag. Reserveer de plaat alvast hier. Spinvis en Saartje Van Camp spelen de voorstelling Neveldieren komende weken in Nederland en België.
De duivel en de tweelingzussen van Clean Pete gooien het op een akkoordje in deze gloednieuwe Klassieke Revue. Duistere krachten worden gevierd met bekende en onbekende stukken uit de klassieke muziek. Een keur aan gasten uit de klassieke- én popmuziek staat paraat om krassen op de ziel achter te laten. In het ijle maanlicht van de nacht zullen de echo’s van Bach, Schubert en Shostakovich klinken. Wees klaar voor giftige liefdes, macabere dansen en kreupele duivels. Moge de halve canon van de klassieke muziek zich omdraaien in het graf.

“De line-up voor de Klassieke Revue is compleet! Zeer veel zin om met het hele circus (zie poster) op pad te gaan. Kaarten voor het Concertgebouw gaan hard…” - Renee Wijnhoven
Vanavond verzamelen we ons in het Slachthuis in Haarlem voor een nieuwe editie van Indie Academy. Deze keer met de talentvolle bands Kit Trigg (ingevlogen uit Engeland) en het Utrechtse Weak Moves op het podium. Indie Academy is gratis te bezoeken en start om 20.00.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands