Copy
De schaarste regeert deze dagen. Gelukkig hebben we heel veel goeie muziek om de pijn van het zijn te verzachten. De nieuwe Hallo Venray bijvoorbeeld. Beter worden ze niet...
 
Zondag komen ze live spelen in Het Paard van Troje te Den Haag. De eerste twee personen die jim (at) excelsior-recordings.com kunnen vertellen over welke legendarische slagwerker het titelnummer van Coffee and Cake gaat mag op de gastenlijst.
 
Tot daar.
"Wat vliegt de tijd! In 1989 kwam ons eerste album uit "You don't hit a guy with glasses on". In een van van de schaarse interviews die ik toen gaf zei ik: Dit is misschien ons laatste plaat, je weet maar nooit of er iets zinnigs uitkomt in de toekomst.

Nu zijn we 33 jaar verder en de sterren zijn ons wederom goed gezind geweest. Ik mag jullie via Excelsior verblijden met de nieuwe Hallo Venray-Coffee and Cake!" - Henk Koorn

‘’Coffee and Cake is een van de allermooiste albums van Hallo Venray" ★★★★ - de Volkskrant

"Hallo Venray rockt, ontroert en vernieuwt zichzelf." ●●●● - NRC

‘’En zo is het eigenlijk gewoon het beste album sinds jaren van de al meer dan dertigjarige band.’’ ★★★★ - Dansende Beren 
 

MICH heeft nieuwe muziek en brengt dit vanavond ten gehore in Skatepark Noord te Amsterdam. 

A Hassle is een heuse Track van de Week in de Volkskrant: 

“Het studioproject van het platenlabel Excelsior doet een gothje. IJle vocalen, galm op de gitaar en staren naar je schoenen tijdens het dansen.“

De Dansende Beren vinden: 

“Het is duidelijk bij wie MICH de mosterd haalt. “A Hassle” begint met een op The Cure geïnspireerde gitaar. Waarna zangeres Sofie Winterson het nummer op een dromerige manier inkleurt met haar sensuele stem. Met twee en een halve minuut is het nummer kort en krachtig, als heb je toch het gevoel dat het nummer veel langer duurt. Met een heuse intro en outro staat deze single namelijk als een huis.”

Verliefd is de eerste single van de nieuwe EP van Tapedag. De vaart is opgevoerd, de melodieën zijn minder verscholen en hetzelfde geldt voor de zon: die schijnt volop. Terwijl de galmende gangpaden en ruisende tapedecks van de jaren '90 nooit ver te zoeken zijn. Kenners weten: retail-wave van bovenste plank

Waan je in de jaren ‘90 met de muziekvideo:

Matthijs van der Ven filmt en spreekt al sinds 2008 zijn favoriete muzikanten over hun invloeden met The Influences (voorheen Onder Invloed).

Ook onze acts schitteren met enige regelmaat voor zijn camera’s. Van Tim Knol als 18-jarig broekie aan de gracht, tot Bertolf en Sofie Winterson in musea, of Moss in een poppodium in Glasgow. Deze week nog voegde VanWyck zich bij dat bonte gezelschap met covers van Nick Cave en Allison Russell. 

“In deze lijst alleen maar artiesten die mijn leven of smaak hebben beïnvloed, op vele verschillende manieren. Ik mocht met velen van hen al eens filmen, de anderen volgen vast en zeker. Allemaal maakten ze mijn leven mooier. En nu allicht ook het jouwe.”

“Oh ja, als je me vraagt om 25 liedjes, krijg je er natuurlijk 30. Maar geen zorgen, die 5 extra zijn hartstikke gratis.”

It ain’t final til it’s vinyl. Deze week is de langspeler van The Epic Tale of the Stranded Man verschenen, op exclusief wit en traditioneel zwart vinyl. Speciaal voor deze gelegenheid nam VanWyck een sessie op met The Influences.

VanWyck - I Was Innocent

VanWyck - Nightflyer (Allison Russell)

VanWyck - Push The Sky Away (Nick Cave)

In het kader van de 48h sessie van de TivoliVredenburg speelt BRUUT! Mulatu. De band gaat dit najaar op tour door Nederland. Check voor data en tickets op: www.bruutmusic.com
Niet alleen de Togo All Stars maar ook Bertolf gaf acte de présence bij Matthijs Gaat Door op NPO1. De helden uit Togo lieten horen waarom ze op elk festival waar ze deze zomer speelden een hit waren en Bertolf eerde George Harrison met een vertolking van While My Guitar Gently Weeps.
Wat een zomer heeft Elephant achter de rug, van 3FM talent tot volle festival velden. 

Nu is het weer druilerig. De herfst is begonnen. Met Elephant’s Big Tunes voorziet de band in passende muziek.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands