Copy

Beste Nieuwsbrieflezer,

Nu eens een keer niet een introductie van Dhr. Roseboom zelf, maar van mij, Dave von Raven. Vanuit Ooltgensplaat (het welbekende dorpje dat koppig weerstand blijft bieden tegen de overheersers) geniet ik nu alweer ‘pakkumbeet’ een jaar van het leven als pensionado. Althans, zo voelt het bij tijd en wijlen, bij Gods gratie of zo nu en dan in het beste geval. Toch bleef het verschijnen van een nieuwe eepee van The Kik niet uit. Dit alles dankzij een klein interbellum tussen twee lockdowns in, waar we weer in de gelegenheid waren onze ‘quatsch’ te verkopen aan een welwillend, zittend publiek op anderhalve meter afstand van elkaar verwijderd welteverstaan. Dit nu via deze introductie onder de aandacht te hebben gebracht, zijn nu de mensen van Excelsior aan het woord, die u wederom uitgebreid zullen bijpraten over wat er allemaal zoal gebeurt in platenland.

Dank Dave. Een nieuwe EP van The Kik dus. Zonder Prik. Zonder Prik, als in zonder stroom, voor de goede orde. Akoestisch dus. Acht liedjes in een uitgeklede versie. Live opgenomen en even charmant en muzikaal van de bovenste plank als altijd.

De acht liedjes laten zich beluisteren als een bloemlezing uit de afgelopen 10 jaar. Van opener Don Juan & Casanova van het meest recente album Jin, langs NPO Radio 2 Topsong Angela tot de hertaling Schuilen Bij Jou. Allen opgenomen met publiek tijdens de ‘Akoestische’ tour langs theaters en zalen in 2020. Die tour gaat trouwens nu er weer wat meer mag verder.

We blijven nog even bij The Kik. Want de toetsenist Simon Keats (tevens solo-artiest) is deze week onze Selector.

"Ik heb nu al spijt van wat er allemaal niet in staat. Tis een bonte verzameling geworden van nieuwe en oude liefdes, ideaal voor tijdens een douchebeurt." - Simon Keats

Als de artiesten van Excelsior Recordings er toch niet waren. Het zou een dooie boel zijn op de radio. Voor dag en dauw staan ze op om live in de ether te verschijnen. Afgelopen dagen reisden Sofie Winterson, Sam & Julia, Meindert Talma, Danny Vera en Bertolf af naar de Mediastad.
Sofie Winterson - Live bij 3voor12 Radio
Sam & Julia - Live bij 3voor12 Radio
Meindert Talma - Live bij Bureau Sport NPO Radio 1
Bertolf live met 'Happy in Hindsight' | NPO Radio 2
Bertolf live met 'Don't Look Up Don't Look Down' | NPO Radio 2
Het Zilveren Jubileum van u Hofleverancier krijgt veel aandacht. Zo verscheen er deze week een stuk in de VPRO Gids en staat het tweede deel van de Excelsior Recordings Podcast klaar om beluisterd te worden. In deze aflevering zijn de tweelingbroers Jelle en Coen Paulusma van Daryll-Ann aan het woord. Want zonder de band Daryll-Ann geen Excelsior. Ze vertellen hun verhaal over de band. Van de eerste jaren, de mislukte Britse doorbraak, via het Excelsior debuut, Daryll-Ann Weeps, tot aan het toch wat abrupte einde in 2004.

De 17e van de 11e maand vieren we ons jubileum in Paradiso.
Dat Sunday Sounds een succesformule is al een tijdje bekend, maar dat dan ook nog La Loye aanstaande zondag komt optreden is wel een hele mooie kers op de taart.
Over live muziek gesproken...

Sam & Julia spelen zondag live in Podium de Flux in Zaandam.
21-05 Sam & Julia - Something Somewhere
07-05 Meindert Talma - Minna
14-05 Chung Kings presents Surf-O-Tica
02-04 Queen's Pleasure - Panic From Dublin EP
30-04 André van Duin - Voor Altijd 7"
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands