Copy
Het had hier kunnen gaan over Seymour Stein die van de week is gaan hemelen en naast Focus, Ramones, Blondie, The Undertones en Madonna ook JOHAN tekende op Sire Records. Wat een verhaal was dat. Maar omdat de beste In Memoriams al verschenen via o.a. Bob Lefsetz en het toch ook een beetje feest is vandaag, houdt de lezer dat verhaal te goed en benutten we dit schrijven om met gepaste vreugde kond te doen van het verschijnen van Be-Bop-A-Lula, Spinvis’ Zevende en beste album. Ja ja, grote woorden, maar echt, het is wonderbaarlijk wat het fenomeen uit Nieuwegein in zijn Vaticaan nu weer heeft geconcipieerd. Goddank blijft het ongezien noch onbeluisterd want Jim meldt net dat er weer heel veel orders zijn binnengekomen die als het even kan nog ingepakt en verzonden moeten worden. Werk aan de winkel dus. Vrolijke Paas altesaam!
xlcr.nl/spinvis-be-bop-a-lula 

Een hele Goede Vrijdag. Vandaag openbaart Spinvis zijn nieuwe album, getooid met de oerkreet die het ontstaan van de rock & roll vergezelde. Be-Bop-A-Lula is Spinvis’ zevende album en verschijnt op gelimiteerd transparant geel vinyl, op regulier zwart vinyl en op compact disc. Erik de Jong alias Spinvis tekent behalve voor de opnamen en de productie ook eigenhandig voor het artwork, inclusief het schilderij op de voorkant en de uitgeschreven teksten.

Be-Bop-A-Lula. De geboorteschreeuw van de Rock&Roll was het, in 1956. Voor de een betekent het niets, voor de ander alles. En precies dat is het idee. Tijdens het maken van de plaat maakte ik een schilderij. Elke dag een uurtje in de garage. De opdracht aan mezelf was zowel simpel als lastig: alleen het plezier van het maken doet er toe, het resultaat speelt geen rol. Het betekent niets. Het is Be-Bop-A-Lula.” - Spinvis 

Be-Bop-A-Lula gaat gepaard met de single Oogstlied. Oogstlied is zo’n stomper waar Spinvis patent op heeft. Repeterend en vervreemdend, à la (live-) klassiekers als In Staat van Narcose en Club Insomnia.

De bijbehorende 360-graden clip van kunstenaar Nemo Vos maakt deel uit van een volledige VR-Experience '8 Miljard Ikken' van Nemo Vos en Spinvis. Deze wordt 9 juni gepresenteerd in De Helling in Utrecht.

De nieuwe 360°-clip is een kunstwerk op zichzelf waarbij de makers de kijker een nieuwe ervaring bieden. “Je bent geen kijker meer maar deelnemer in het verhaal dat Spinvis en Nemo Vos jou willen vertellen” - aldus Nemo Vos.
xlcr.nl/loupe-myhands

My Hands is de derde vooruitgesnelde single van het langverwachte debuutalbum van Loupe. Een lied over de manier waarop het leven en het lot niet te beïnvloeden zijn. Soms moet je de dingen gewoon accepteren zoals ze zijn, omdat je er niets aan kunt veranderen.

De lat wordt weer wat hoger gelegd en de verwachtingen voor het debuut met de titel Do You Ever Wonder What Comes Next? zijn hooggespannen. Gelukkig kun je de plaat al reserveren zodat je deze als een van de eerste op de platenspeler kunt leggen.

Het Amsterdamse indierockkwartet Loupe bezit de gave om binnen hetzelfde moment gejaagd en hypnotiserend te klinken. Over een vlechtwerk van opzwepende harmonieën, vloeiende ritmes en expressieve zanglijnen verkent zangeres Julia thema's van jongvolwassenheid, het leven in de grote stad en menselijke relaties. Het langverwachte debuutalbum Do You Ever Wonder What Comes Next? verkent deze coming-of-age vraagstukken. Ook qua klank werden er volop verkent. Tijdens de opnames vond er een hernieuwde zoektocht binnen het bandgeluid van Loupe plaats: er kwam ruimte voor speelse elektronische experimenten. De onstuimige momenten waarin de band op het podium vol gas geeft kregen tijdens de opnames meer diepte, beheersing, plus een toevloed aan nieuwe creatieve ideeën. Do You Ever Wonder What Comes Next? is opgenomen met producer Arne van Petegem (Moss, Styrofoam) en afgemixt door Beau Sorenson (Death Cab For Cutie, Sparklehorse).
Parker is de verlosser. Iedereen wil op Parker lijken. Zo ook Sem en Kick. Daarom moest hun nieuwe dansproject wel Parker Fans heten. Met weinig budget en nog minder schaamte bezingt Parker Fans randstedelijke beslommeringen in semi-elektrische indieboogie. Live aangevuld met echte instrumenten proberen ze wanhopig zieltjes te winnen, te beginnen op het goorste huisfeestje bij jou in de buurt. Morgenavond presenteert Parker Fans hun EP Bricks in de Cinetol waar Thor Kissing de support verzorgt.
“Hallo, Sam Vano hier. Ik heb gister de derde single van mijn debuut EP uitgebracht, Hero, die hier te beluisteren is. de hele EP verschijnt in mei, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dus vieren zullen we het: Op 11 mei in Doka (onder het Volkshotel), met label-genoot Steve French die de oren zal opwarmen. Komen jullie ook? Het belooft een zeer mooie avond te worden. Kaarten zijn hier te verkrijgen! Tot dan, gr. Sam Vano.”
Julia zingt, speelt en schrijft bij Loupe. Zonder Julia geen Loupe. Die band brengt vandaag het wonderschone My Hands uit en daarom is Julia de Selector van deze week.
Cloud Cafe speelde In Over Your Head en Some Times live bij 3FM. En dat was goed.
Op Record Store Day Day vieren we de onafhankelijke platenzaak. 
Paaspop trapt dit weekend het festivalseizoen af. Sta ons toe om onze Excelsior artiesten warm aan te bevelen:

VRIJDAG
Ploegendienst - 18.00 | The Jack

ZATERDAG
FLEUR - 15.30 | Luxor
Elephant - 17.30 | Luxor

ZONDAG
Danny Vera - 19.30 | Apollo
In KLANK gaat Marien Dorleijn (Moss, Opera Alaska) elke twee weken in gesprek met bevriende muzikanten uit het muziekcollectief Klank, de stichting die muziekprofessionals in Utrecht samenbrengt en ondersteunt. Luister hier de eerste aflevering.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands