Copy
Het Feest van het Licht werpt z’n schaduw steeds verder vooruit. Ook in deze Nieuwsbrief lijkt de Kerst het van Sinterklaas te winnen, met dank aan de dames van Clean Pete die vandaag hun nieuwe kersthit lanceren, met de enige echte Judy Blank aan hun zijde. 

En toch laten we Sint Nicholaas niet ongemerkt aan uw deur voorbijgaan en wel met een hele trits kadotips hieronder en het advies om deze dagen nog ‘s de eerste Nederlande Zwarte Piet-vrije Sinterklaas-productie te draaien, zoals dit label die in 2019 het licht deed zien:
Vier kerst met Clean Pete en Judy Blank, want vandaag verschijnt hun nieuwe single Solovlieger

"Clean Pete en Judy blank vieren dit jaar samen kerst met een lied waarin ze excuses maken voor hun overvolle agenda's. Als iémand hen kan begrijpen, is het wel de kerstman. 

"Kerstman, jij begrijpt mij echt, jij vliegt ook altijd solo, kom dan vieren we dit jaar samen kerst."

Daarnaast is Clean Pete's Gloria nog steeds te koop en spelen ze de komende weken een aantal Kerstshows met speciale gasten. 

Bestel Gloria hier en koop je tickets hier.
Mark van der Ploeg is frontman van traumahelikopter. Het eigenzinnige trio uit Groningen Noord bracht vorige week de tweede single Please Don't uit van een nieuwe plaat die eind januari zal verschijnen. Naast zanger en gitarist van traumahelikopter is Mark ook een heuse connaisseur op het gebied van opgenomen muziek, of zoals ze in Engeland zeggen: recorded music. Redenen te over om hem te vragen als Selector van deze week.

“Een momentopname van muziek die ik fijn vind, hope you enjoy.” - Mark van der Ploeg
Het gezaghebbende 3voor12 heeft deze week plek gemaakt voor veel Excelsior releases in de Niet Te Missen-podcast. Onder andere Cloud Cafe, Meindert Talma en MICH komen voorbij. Beluister de hele podcast hier.
VanWyck gaat in 2023 op pad door het hele land met een theatertour rondom het dit jaar verschenen album The Epic Tale Of The Stranded Man. Koop je tickets hier.
Op 7 januari speelt Tim Knol eenmalig in Paradiso te Amsterdam. Hij neemt niemand minder dan Cloud Cafe mee in het voorprogramma. Tickets via deze link

Daarnaast gaat Tim Knol in het voorjaar van 2023 nog een aantal shows spelen. 
06 april - Arnhem - Luxor Live
13 april - Heerlen - Nieuwe Nor
15 april - Hoorn - Manifesto
22 april - Meppel - Muziekcoöperatie
28 april - Rotterdam - Rotown
13 mei - Apeldoorn - Gigant
19 mei - Amersfoort - Fluor

Kaarten via de sites van de betreffende zalen. 
MICH

De pers is lovend over de nieuwe plaat van MICH. “Geweldige band” aldus Menno Pot van de Volkskrant die het album vier sterren meegeeft.

“An sich is er niets mis met de nieuwe plaat van MICH.” - J. Remers (Goudse Post)

Anne Soldaat


“Nijmegen geeft gitarist Anne Soldaat rust: ‘Ik ben nogal snel overprikkeld’” - Interview in De Gelderlander
 

Echobox

De Selector van vorige week, Tara Wilts van Cloud Cafe was te gast bij Jochem & Jim op de radio. Luister de aflevering hier terug. 
 
Kerstplaylist

Nog maar 23 dagen tot Kerst. Wij brengen je alvast in de stemming. Beluister de playlist hier.
Cassettes

Vertelde onze Jim Remers vorige week nog over de wederopstanding van de muziekcassette in Dagblad Trouw, deze week gaat Jim de grens over want tezamen met Spinvis roemt hij de cassette in de Belgische krant De Morgen
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands