Copy

Excelsior Recordings ging een huisband beginnen: PR & vormgever Bram Swarte van Ploegendienst en ons aller Jeroen Kleijn dubbelden op drums. Steun en toeverlaat Jim Remers speelde de bas, junior Sofie Ooteman zong en speelde gitaar, een combi die senior Barend Brieffies ook voor zijn rekening nam terwijl de plugger Corné Bos een partijtje mee blies op de sax. Isabelle Booman regelde de boel en buurman Frans Hagenaars en steller dezes hoopten er het beste van.

Gelukkig was het maar een slechte droom want wie anders dan deze groep moet er anders lawaai maken over de nieuwe MICH, de kerstfeestjes van Clean Pete en al die andere mooie werken die u bereiken, onder meer en andere via dit orgaan.
Nu exclusief en in een gelimiteerde oplage: het nieuwe MICH-album. Het heet Nuts, en het klinkt verrassend aangenaam en poppy. Het kost moeite om de muziek niet als vrolijk te bestempelen.

Godzijdank gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens, die ons langzaam tegen de plinten van het bestaan lijkt te verpletteren.
Piet Parra, Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Rimer London en Mick Johan vormen samen studioproject MICH. MICH maakt deprimerende liedjes met vrolijke gitaarmelodieën. Een warme zomer waarin alles sterft. Een gothic in het pretpark. Een heerlijk bandje om je schouders over op te halen. Live bestaat de band uit: Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Mick Johan, Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies.

Anyway, Nuts, dus. Vanaf 25 november overal te beluisteren. Nuts komt uit op cd en op prachtig geïllustreerde picture disc LP.
Tuig de kerstboom maar op. Gloria, de kerstklassieker van Clean Pete verschijnt 18 november op rood vinyl. De herdruk bevat een extra lied: Oh Het Sneeuwt. Bestel ‘m nu en doe jezelf meteen de kerstverse Clean Pete sjaal cadeau.
Nog meer Clean Pete nieuws. De kerstshow met Thijs Boontjes, Niek Nellen, Mark Lohmann, Ruben Hein, Lucky Fonz III, Robin Kester en Maaike Ouboter komt naar je toe. Bestel je tickets via: https://showcase.fm/cleanpete

Marien Dorleijn is jarig vandaag. Van harte Marien. Om dit feestelijke feit luister bij te zetten is Marien de Excelsior Selector. Daarbij komt dat hij deze week nog tijd had om zijn favoriete muziek in een lijst te plaatsen, want volgende week barst de Moss tour los en moeten Marien en consorten weer de hort op. 

“Mooi cadeau dat ik de Selector mag zijn! En dat op mijn verjaardag!
Vanaf volgende week weer op de bühne met de Moss-boys maar dan nu even een lijst met liedjes waar ik óf veel naar luister en of mijn all time favorite zijn.

Mijn eerste idee was om een lijst te maken met alleen vrouwelijke artiesten (of gender neutraal). Sinds ik in mijn jeugd The Carpenters had ontdekt via mijn ouders (Karen Carpenter, wow wat een stem) heb ik altijd een zwak gehad voor vrouwenstemmen. Ok, het is niet gelukt in een wereld waar de popmuziek wordt gedomineerd door mannen maar hé: het zijn er iig 12…Het moet ook niet uitmaken, goede liedjes en of artiesten zijn gewoon goede liedjes en of artiesten!En terwijl ik dit schrijf kan ik nog wel meer artiesten verzinnen (Sharon van Etten,Cate ale Bon, Eefje de Visser etc)die er bij hadden moeten komen… muziek is altijd een moment opname! Zowel in schrijven als in luisteren…

Veel plezier” Marien Dorleijn

Tim Knol’s wandelfestival Walk On komt op 12 februari naar Tim’s hometown Hoorn.

Walk On Hoorn legt met haar programmering de nadruk op nieuwe talenten, de eerste namen zijn FLEUR, Bob uit Zuid en Cloud Cafe. Daarnaast speelt Tim speciaal voor de gelegenheid een unieke set. De overige muzikanten worden op een later moment bekend gemaakt. Kunstenaar Anne Ceasar maakte voor de gelegenheid een illustratie geïnspireerd op de stad Hoorn die tijdens het festival verkrijgbaar is en tevens als promotieposter fungeert.
“We gaan aan de wandel in mijn hometown Hoorn. Op een aantal van mijn favoriete locaties in de stad kan je muziek checken. We hebben gekozen om de nadruk te leggen op jonge talenten die geweldige muziek maken. Je wandelschoenen heb je ook zeker nodig want naast deze struin door Hoorn gaan we in de ochtend voordat het festival begint natuurlijk ook een flinke wandeling maken” - Tim Knol

Kaarten via de website van De Wandelclub.
  1. Link kaartjes Walk On Hoorn | New Kids in Town
  2. Link kaartjes Wandeling vooraf met Tim
Elephant speelt live in de Muziekgieterij Studio in het kader van de Heaven Sessions. De band is in bloedvorm. Bekijk de hele sessie hier:
Chasing Rainbows is de band rond Lawrence Rengert uit Santa Barbara, California. Toen Lawrence jaren geleden voor een studie aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten drummer Henk Jonkers (Fatal Flowers, Hallo Venray) trof, werden de oude demo’s met gitaarliedjes van Lawrence door Henk onder handen genomen in een Amsterdamse studio. Nu, 8 jaar na dato doet Henk Jonkers een boekje open over de albumtitel: 

“De plaat is gemaakt over een periode van 3 jaar waarin Lawrence 4 keer naar Amsterdam kwam om soms met band of met mij alleen opnames te maken voor de plaat die we uiteindelijk met zijn tweeën gemixt hebben in een huis in de bossen nabij Nunspeet. Lawrence zei dat de plaat With Henk Jonkers zou gaan heten. “You are kidding, zei ik, maar het bleek geen grap te zijn.” 

De LP+CD en CD With Henk Jonkers is nu beschikbaar met een mooie korting.
Mis dit niet. Bouquet Champêtre, de nieuwe langspeler van FLEUR, verschijnt op 11 november en in het kader daarvan speelt ze een aantal instores.

Vrijdag 11 november
17:00 Concerto, Amsterdam

Zaterdag 12 november
11:00 ’t OOR, Hilversum
13:30 North End, Haarlem
16:30 Free Music, Gouda

Zaterdag 3 december
14:00 De Waterput, Bergen op Zoom
"Ik denk dat we met Paradiso al meer dan 54 jaar bezig zijn om het best mogelijke programma naar de mensen toe te brengen. Dan heb je anno 2022 negen Excelsior shows in dertig dagen tijd. Dat is eigenlijk heel logisch." J. Oortwijn - Chief Marketing Officer Paradiso
In de jaren tachtig vierde de band Tire Pressure in zeer bescheiden kring succes. Van buurtcentrum Het Orakel tot café De Kudt in Weesp en een klein tourtje in Duitsland. Schrijver Nico Dijkshoorn legde de tumultueuze en hilarische geschiedenis van de band Tire Pressure vast in het boek Bijna op de radio

Van bijna naar daadwerkelijk. Want Tire Pressure met Dijkshoorn, Gerritsen, Schaper en Knol in de gelederen, speelt de hitsingle Windmills Of My Soul live op Radio Veronica.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands