Copy
Het is een zeldzaam gegeven bij de firma Excelsior Recordings dat er een week is waarin we geen nieuwe releases bezorgen. Dat betekent echter niet dat er wordt stilgezeten. Achter de schermen is het een drukte jewelste. Want er komt veel moois aan. Zo zijn we d’r trots op om binnenkort nieuw werk te bezorgen van de Togo All Stars, Tim Knol, Rimer London, Philip Kroonenberg, Hallo Venray, Steve French en Danny Vera. Daarover later meer. Goeie dingen in het vooruitzicht dus, zoals ook de Onafhankelijke Label Markt. Samen met de Konkurrent slaan we dit jaar de handen ineen om een editie neer te zetten voor en door culturele maatschappijen die hun waar etaleren in de Tolhuistuin. Save the date: zondag 25 september. Over naar de orde van de dag.
Frank en Geert maken naast Scram C Baby ook muziek onder de naam I Believe In My Mess. Afgelopen weekend rekende The Undertones bij KINK de band als hun favoriet van het moment. Wij brengen vandaag hun nieuwe release Dead In The Head onder de aandacht. 

“Dit keer hebben we gekozen voor de klassieke line-up. Geen electronica, beats of dub, maar de eenvoud van drums, gitaar en bas. Energiek, episch en opbeurend. Dead In The Head is tegelijk ook een hilarisch pamflet over de veelheid der dingen, waarvan men vindt dat zij in onze wereld mis gaan. En het lied is bovendien ook het medicijn hier tegen. Want denk aan een misstand, het maakt niet uit wat, en draai dit nummer. Je zal merken, het helpt, het lucht echt op. En dat geldt bijna nog meer voor de videoclip!” 

I Believe In My Mess komt na de zomer met meer singles, albums, dubs, video’s, in welke volgorde weten ze nog niet. Maar rommelig gaat het zeker worden.
Geen platenlabel zonder platenzaken. Daarom zijn deze week de medewerkers van North End Haarlem Selector van Dienst. Onno, Jitze en Max hebben een lijst samengesteld met hun favoriete releases uit 2022. “We zijn als platenzaak altijd op zoek naar nieuwe muziek.”
De Tour de France is in volle gang. Dat vraagt om een bijpassende playlist:
Zondag 25 september is er weer een Onafhankelijke Label Markt in de Tolhuistuin. Frisser en fruitiger dan ooit tevoren. Zet ‘m alvast in je agenda. Binnenkort volgen de eerste bekendmakingen van de deelnemende partijen.
BRUUT! speelt Diga en Flint live op North Sea Jazz Festival voor NPO Radio 2.
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: AWKWARD i in de Tolhuistuin onder de oude plataan.
Een avond vol voodoo, afrobeat, highlife en funk. 
Op 1 september in het SkateCafe in Amsterdam met live Togo All Stars. DJ’s: KC The Funkaholic & George Smit. 

Tickets: https://skatecafe.weticket.com/
Het kwik loopt op volgende week. “Wijde broeken en kwetterende eendjes houden Blue Flamingo koel in de zomer.” Hij vertelt erover als Rotterdammer van de week met een gloednieuw album onder zijn arm.

Lees er hier over.
Into The Great Wide Open kondigde deze week nieuwe namen aan, waaronder Tim Knol en zijn band The Wandering Hearts. Eerder werd al duidelijk dat Elephant en Togo All Stars op het festival spelen.
 
Brian Dunne komt dit najaar naar Nederland. Hij start zijn tour in Ziggo Dome en De Roma in het voorprogramma van Danny Vera. Ticketverkoop loopt via de betreffende zalen.
 
Mayonaise van PRONK is album van de week bij Musicmaker: “De punk-achtige rock klinkt altijd ergens bekend in de oren, maar zet je vaak ook aangenaam op het verkeerde been.” 
Stond VanWyck begin deze maand nog in NRC met een groot interview, deze week ontvangt ze wederom een lovende recensie op haar nieuwe album:

“Sinds haar debuut in 2018 heeft de Amsterdamse singer-songwriter Van Wyck (=Christine Oele) een cult status opgebouwd in o.a. de USA, Canada en Frankrijk. En verwonderlijk vind ik dat niet aangezien Van Wyck met haar bij vlagen donkere folky muziek zowel fans van Suzanne Vega als van P.J. Harvey kan aanspreken.” - Blues Town Music

Lees hier verder. 
Vanaf 21 oktober is The Epic Tale of the Stranded Man tevens op vinyl beschikbaar.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands