Copy

Printed paper doesn’t sell records, is een van de dooddoeners waar het in de muziekindustrie van wemelt. (Deze trek je uit de kast om een mooie recensie kapot te relativeren.) Of dit voor Nagasaki Swim geldt….? Lekker belangrijk. Ons hart maakte een ouderwets sprongetje na het lezen van de recensie in de Volkskrant vandaag. D’r is dan ook geen woord van gelogen, het is een prachtige plaat waarvan er hopelijk heel veel verkocht gaan worden.

Zoals we ook duimen voor de nieuwe uitingen van Jimmy Diamond, Esther de Jong en Spinvis die we u via dit schrijven bezorgen.

En bedenk, vroeg of laat wordt het Lente.

Vandaag debuteert Jimmy Diamond met You Radiate. Een indrukwekkende plaat waar de ambitie van af spat. De eerste geluiden zijn lovend:

“Jimmy Diamond zet met deze plaat geen kleine stapjes vooruit, ze trokken ineens zevenmijlslaarzen aan! You Radiate is een ijzersterke debuutplaat.” aldus Luminous Dash

In de winter van 2021 reisde het rocktrio af naar Los Angeles om met producer Kevin Ratterman de Invisible Creature Studio in te duiken. “Kevin is verantwoordelijk geweest voor de productie en mix van grote helden voor ons, zoals Madrugada, Tyler Ramsey, Ray LaMontagne en My Morning Jacket. Zijn sound is een ontzettend grote inspiratie.” Het is een debuutalbum geworden waar Americana, seventies rootsrock en hedendaagse indierock een solide basis vormen waarop de getalenteerde muzikanten kunnen excelleren.
You Radiate gaat over het hebben en vasthouden van een positieve mindset, ook op de momenten wanneer dat moeilijk lijkt te zijn. Het zijn persoonlijke verhalen: Over het af en toe willen ontsnappen aan de samenleving (No Man’s Land); het omgaan met het verliezen van dierbaren (I’m Still Here); en het verlangen om weer ‘on the road’ te zijn (Chase The Moon). Jim: “In alle songs die ik schrijf wil ik dat er genoeg ruimte is voor eigen interpretatie, zodat de luisteraar zelf een persoonlijke connectie kan hebben met het onderwerp”.

Vandaag viert Jimmy Diamond de release met een instore in Concerto, Amsterdam om 17.00u met aansluitend een releaseshow in de Kleine Zaal van Paradiso.
Wie Zag Het Licht. Een poplied met een stevige beat, strijkers en een Gregoriaans gezang. Zeg maar Spinvis, zoals alleen Spinvis dat kan, maar dit keer met een beetje Gorillaz en MGMT erbij. Over de tekst meldt de maker: "Soms lijkt het of er voor iedereen een script en rolverdeling is uitgedeeld. Jij was de boef, jij was de buurvrouw, enzovoort. Deze vrouw is blij met alles, opgetogen om de kleinste dingen. De zaken die wij weggooien zijn voor haar een groot geschenk. Dat staat zo in haar script."

Tevens kondigt Spinvis vandaag zijn clubtour aan. 

“We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-Bop-A-Lula.“

Aldus Erik de Jong, alias Spinvis, over de titel van de serie clubshows die op stapel staat om zijn nieuwe album luister bij te zetten. Niet geheel toevallig heet die plaat ook Be-Bop-A-Lula. Het is Spinvis' Zevende en verschijnt op Goede Vrijdag 7 april.
Goed nieuws. Op 9 juni brengt brengt Esther de Jong haar langverwachte debuutalbum uit. Maar eerst Hier en nu (we leven echt), de tweede single van de plaat. De video van eerste single Nachtjapon werd door de Fries Popprijs bekroond met de Video van het Jaar Award en daarom slaat Esther de Jong weer de handen ineen met regisseur Jan Martien Dekker voor de clip van dit nieuwe lied. Een lied over Esther de Jong en haar plek in de wereld.

"Hier en nu (we leven echt) schreef ik over mijn generatie; hoe ik daar naar kijk en hoe ik er zelf in ook in zit. De één heeft het nog leuker dan de ander en ik moet het ook leuk hebben. De feestjes, de nachten doorhalen, malen en de volgende dag weer stralend op je werk verschijnen. Hoe we ons door het leven heen bluffen en de (ongemakkelijke) momenten doorgaan. En ik vind er van alles van maar ik doe zelf ook mee." - Esther de Jong

Uitgeverij Loopvis maakte een Kakkerlakje van het nummer. Als het ware een papieren ‘videoclip'. Met illustraties van Jelle van Gosliga.
Jim Zwinselman is frontman van Jimmy Diamond. Ja, echt waar. Jim van Jimmy. Naast zingen speelt Jim gitaar en pedalsteel. Niet alleen in Jimmy Diamond, maar ook in bands als Strand of Oaks en Bökkers. En omdat de debuutplaat van Jimmy Diamond ook een beetje van Jim is, is hij vandaag onze Selector.

“Hier is een playlist met songs die we regelmatig draaien in de woonkamer, of af en toe als ik ga hardlopen. Veel van deze nummers heb ik ontdekt dankzij lange ritten in de bandbus. Deze artiesten dienen als een goeie dosis inspiratie voor het schrijven van eigen materiaal. Enjoy!" - Jim Zwinselman
 
Alles groeit, zo ook de lovende recensies voor het album Everything Grows

"De eeuwigheid ingezogen met het betoverende ‘Everything Grows’ van Nagasaki Swim.” - ★★★★ De Volkskrant

''Een album dat Nagasaki Swim op de kaart zet als een van de grote beloften van de Nederlandse popmuziek.'' - Krenten uit de pop

‘’Nagasaki Swim groeit, en hoe! - Muziscene

Nagasaki Swim staat dit weekend op Grasnapolsky Festival, net als Loupe, Bob uit Zuid, Cloud Cafe.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands