Copy

Jett Rebel publiceerde van de week een goed stuk in de Volkskrant waarin hij zich beklaagde over het feit dat artiesten zich in de steek gelaten voelen in deze tijden van Corona. Bedrijven, instellingen, multinationals, Sywert en aanverwanten krijgen miljoenen op hun rekening maar het gros van de artiesten hebben niks meer te makken en mogen als het meezit aankloppen bij de Bijstand. Des te knapper is het dat een hele hoop van de artiesten waar wij mee mogen werken tegen de klippen op blijven scheppen. Neem nou die jongens van Queen’s Pleasure. Of Job Roggeveen en Vic Willems, artiesten waarvan wij deze week mogen openbaren en die support van ons allen meer dan verdienen.

Cheers/frrr

Ze nemen hun tijd, de jonge hemelbestormers van Queen’s Pleasure. Gelukkig komen d’r op gezette tijden singles uit die meer en meer anticipation from the nation kweken richting de debuutplaat Words To Live By, Suits To Die In dat op 10 september aanstaande zal verschijnen. Vandaag is daar How It Feels. Het nummer ging inmiddels in première bij Under The Radar.

Job Roggeveen grijpt het tienjarig jubileum van Happy Camper aan door bewerkingen van zijn eigen stukken en liedjes te maken. 

Care Free wordt nu opgevolgd door de nieuwe single Isle of You

"Isle of You (uitgesproken als I Love You) is een melodie die ik lang geleden heb gemaakt. Het is een van mijn eerste pianostukken. Toen we een EP opnamen met indieband El Pino & the Volunteers als resident artist van ITGWO festival, zochten we een instrumentaal titelstuk voor de EP. Dat was de eerste release van deze melodie. En omdat het zo'n karakteristieke melodie was voor mij als componist, maakte ik een andere versie voor het eerste Happy Camper album. Deze nieuwe versie voor het tienjarig jubileum van Happy Camper heeft een zachtere en meer meditatieve insteek." - Job Roggeveen

Wandel the walk, read the talk. Deze week verschijnt het tweede nummer van De Wandelgang. Deze zomeruitgave is nog beter, groter, mooier en dikker dan de vorige. 

Verwacht absurdistische observaties, wandelproza, columns, wandelverhalen en een heuse kinderpagina genaamd 'Front Anti Wandelen'.

Aan dit tijdschrift werken veel bekende en minder bekende kunstenaars, schrijvers en artiesten mee. Uiteraard Tim knol, maar ook Nico Dijkshoorn, Diederik Ebbinge, Marieke Lucas Rijneveld, Boswachter Tim, Gummbah, Caspar Janssen, John Jansen van Galen en Loes Wijnhoven om er maar een paar te noemen.

Laat Tim een liedje zingen en ik ben een kind van drie, huilend naast de zandbak, wijzend op een jongen die mijn schepje heeft afgepakt. Ik ken geen andere zanger die in een paar seconden alle volwassen ballast van je lichaam zingt.

Daarom klopt alles aan de illustratie op de cover van dit magazine. Zonovergoten glooiend landschap, bewondering, rondtollende aerosolen, Tim die keurig van zich af zingt en aan de horizon de dreigende vierde golf.

Ik zie vooral herwonnen zelfvertrouwen en kunnen terugvallen op alles wat we altijd zullen hebben: een stem, trillende snaren en bergschoenen onder je geslacht.
- Nico Dijkshoorn

Alle leden van De Wandelclub krijgen deze week een exemplaar thuisbezorgd. 

Het blad is daarnaast verkrijgbaar bij de betere boekhandels, platenzaken, outdoor winkels en via www.wandel.club

Mr Wix, misschien wel ‘s-lands beste dj, bracht het afgelopen jaar strompelend door. Geteisterd door een hernia begon de Amsterdammer op aanraden van zijn fysiotherapeut met wandelen. De Wandelgang vroeg Malvin Wix voor de rubriek Hoe Loopt De plaat naar zijn favoriete wandelplaat.

“Mijn favoriete wandelplaat is er niet een, het zijn er meerdere, afgewisseld met gesproken liner notes voor de digital age, oftewel podcasts.” - Mr Wix

Bij Excelsior Recordings zijn we trots dat deze levende legende de Excelsior Selector van deze week is. Hij stelde een lijst samen met nummers die hem vergezellen tijdens zijn wandelingen door de hoofdstad.

De redactie van de Volkskrant blikt deze zomer terug op de mooiste werken die in de honderd jaar sinds haar oprichting zijn gemaakt. Met deze maand: 100 van de meest briljante albums uit de popmuziek. Met een eervolle vermelding van Daryll-Ann's Weeps en Spinvis' debuut.
"Een liedje over de buurt waar ik al tien jaar met veel plezier woon, opgenomen toen ik daar tijdens de eerste lockdown 100% van mijn tijd doorbracht." - Vic Willems

Zondag vormt de tuin van huisgenoot Tolhuistuin het decor voor succesformule Sunday Sounds. Met deze week Don Melody Club als gast. Don Melody Club is het solowerk van de Amsterdamse Donald “Donny” Madjid - tevens bandlid van The Mauskovic Dance Band.

Donny speelt met band zondag muziek van het debuutalbum Pure Donzin. De hekken van de tuin openen om 12.00, Don Melody Club start stipt om 15.00. Het concert is gratis te bezoeken.

Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands