Copy
Augustus doet zijn bijnaam eer aan. Zo oogst Tim Knol dezer dagen een heleboel lofuitingen voor dienst jongste vrucht Lightyears Better en behalve die plaat verschijnen ook nog ‘s nieuwe tracks van Hallo Venray, Steve French en Rimer London. Met uw welnemen zetten we deze happy release day luister bij met een bescheiden oogstfeest - Bob meldt zich zojuist met een tas vol versnaperingen - terwijl u zich ontfermt over dit schrijven dat ook deze week weer gratis en voor niks wordt bezorgd.
De nieuwe plaat van Tim Knol is jubelend ontvangen. De ene lofuiting na de ander. En terecht, want Lightyears Better is een nieuw hoogtepunt in het al zo rijke oeuvre van Tim. “Tim Knol benadert op zijn nieuwe album het niveau van zijn helden Wilco en Tom Petty.” Aldus Gijsbert Kamer van de Volkskrant. Het zal je maar gezegd worden.
Om zijn nieuwe album te vieren neemt Tim Knol op 11 september de Amsterdamse platenzaak Concerto over en is die dag daar heel even de baas. Hij staat achter de kassa en op het podium. Onder de noemer van Knolcerto is er zelfs een heus muzikaal programma.
14.30 Tim Knol & Jan de Lazyman DJ set
16.50 Sam Vano
17.20 Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
18.00 Tim Knol & The Wandering Hearts
“Misschien wel de beste band van Nederland” heeft een nieuwe single. Als je naar Nerds van Hallo Venray luistert denk je heel even dat je naar AC/DC luistert, maar gelukkig is het gewoon de Haagse gitaarrockband met een nummer voor de underdogs. “We just giggle, cause we are the nerds”.
Niet alleen Tim Knol wordt met Wilco vergeleken. Ook Steve French kwam deze eer al eens toe. “Neigt naar Wilco in hun garage, begin jaren negentig”, schreef het gezaghebbende 3voor12. De band rondom Cees Paris brengt vandaag de single Fruit Machines uit. Een nummer over verslaving en met een halfhartige verontschuldiging. Fruit Machines is een gedurfd krautrock experiment. Ronkend en met een onopvallende opbouw in intensiteit met de gitaar in de hoofdrol. Luister maar eens.
Op zondagochtend 11 september is het tijd voor een nat ontbijt. Bloody Mary’s, mimosa’s en kabbelende pianoklanken. Rimer London presenteert die dag zijn album Hangover Piano met een ontbijtfestival in het SkateCafe met een line-up van jewelste. De Witte Kunst speelt, Fatima Yamaha draait en - last but not least - Rimer London zit, achter een piano, en strooit zijn rustgevende muziek over de bezoeker uit. De nieuwe single Soak is een mooi exempel.
Tim Knol heeft oog voor talent. Zie zijn begeleidingsband The Wandering Hearts. In die band is David Gram “the new kid on the block”. Zijn pedalsteelpartijen zorgen voor kippenvel op Tim’s nieuwe plaat. Hij gaat ook live mee en om hem wat beter te leren kennen vroegen we hem om als Selector zijn favoriete muziek in een lijst te zetten.

"Ter ere van Tim Knol's nieuwe plaat, een lijstje met mijn favorieten. Ik heb de hoeveelheid George Jones tot een absoluut minimum beperkt” - David Gram

Zondag bij de succesformule Sunday Sounds: Silver Lake. In de Tolhuistuin onder de oude plataan. Gratis en voor niks. 

Tim Knol neemt zo’n prachtplaat als Lightyears Better niet alleen op. Dat doet hij bijvoorbeeld met drummer Kees Schaper en bassist Jeroen Overman. Ook live spelen zij met hem mee en dat naast prachtige beelden levert dat ook steengoeie muziek op. Laatst speelden ze live bij Veronica Radio en in het najaar trekken ze door het land. Gaat dat zien.
Lightyears Better
Blind Lemon
De Togo All Stars zijn in het land en spelen her en der de dansvloer vol. Van Lowlands tot Noorderzon. Ze blijven nog even dus pak die kans en ga eens kijken. Of luister naar de nieuwe plaat FA. Of doe allebei. Kan geen kwaad. Doet een mens goed. 

“Wat een onweerstaanbaar Afrikaans feestje, midden op de dag, midden op het terrein in de kleine Lima-tent.” - de Volkskrant

 "Togo All Stars verzorgt perfecte zamibo.” - 3voor12

"Feestelijk en opzwepend is de muziek van Togo All Stars. Staat daar opeens het publiek van de Lima en wijde omgeving hevig te swingen op West-Afrikaanse muziek. Leuk." - Het Parool
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands