Copy

Dit intro wordt getikt op de achterbank van de dienstwagen, en route naar een geheime plek waar we hopelijk van de zomer met De Wandelclub iets moois kunnen maken. Want hoop doet leven. Net zoals de nieuwe werken van Kwartet Niek Hilkmann, Teddy’s Hit en Queen’s Pleasure. Drie nieuwe acts waar Excelsior deze bange dagen z’n ziel en zaligheid in legt. Omdat het kan en aan onze stand verplicht zijn.

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Piet Parra beet het spits af, vorige week was Kick Kluiving van Teddy’s Hit aan de beurt en deze week is Niek Hilkmann de gelukkige. Niek brengt vandaag samen met zijn Kwartet de plaat Een Teken aan de Wand uit.

“Hoera! Een Teken aan de Wand, het eerste album van Kwartet Niek Hilkmann, is vanaf vandaag verkrijgbaar en beluisterbaar. Een reden om de vlag uit te hangen, in elk geval voor onszelf. Op deze plaat bezingen we zaken die zich niet zo makkelijk onder woorden laten brengen, en de binnenweggetjes die worden genomen om deze toch te bereiken. We doen dit zowel in bittere ernst als met het nodige plezier en zijn verheugd dit zo vroeg in het nieuwe jaar met u te mogen delen!

Het album is opgenomen door Chris van Velde, in zijn LGM studio te Rotterdam. U hoort Arie van Vliet op basgitaar, Ruud Hilkmann op toetsen en klokkenspel, Joris Frowein op drums en uiteraard Niek Hilkmann, naamgever van het kwartet, op zang en gitaar (portret door Jacco Weener).

U kunt het album luisteren via deze link. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een fysiek exemplaar van het album in huis te halen, op vinyl of cd. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in de webshop van Excelsior. Beide uitgaven hebben een mooie gestanste hoes, zodat de ansichten op het artwork goed uit de verf komen. Van deze beelden (en vele andere) zijn ook ansichtkaarten te verkrijgen, en wel via info@niekhilkmann.nl. Wilt u meer informatie hierover, stuur dan gerust een berichtje.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn wij ook de komende weken nog niet op het podium te zien. Wel kunt u ons op woensdag, 27 januari om 22:15 een 3voor12 sessie horen spelen op 3FM. Ook hebben we een playlist op Spotify voor u gemaakt met de nodige Nederlandstalige, muzikale tips. Daarmee komen we de tijd wel door. Binnenkort zien we elkaar weer in levenden lijve. Misschien kent u de teksten van Een Teken aan de Wand dan al uit uw hoofd!” Aldus Niek zelf.

Painters, de debuutplaat van van Teddy’s Hit is een ode aan spelvreugde en jeugdigheid. De vooruitgesnelde live-reputatie van het Amsterdamse trio deed Tim Knol besluiten om de band te tekenen op zijn I Love My Label label en een album uit te brengen. Zo werd Painters een feit en is de live-energie vertaald naar plaat. Teddy's Hit scheurt, maar laat de luisteraar tegelijkertijd verdwalen. Ingetogen, maar vol energie. Melodisch en fris.

Van opener Suffer tot afsluiter I’m in the Middle of A Muddle slaagt Teddy’s Hit erin de aandacht vast te houden. Dat is knap. Zeker met een zes minuten durende eerste single als Liquor Juice: een coming-of-age song met een catchy zanglijn van zingende drummer Kick Kluiving. Een nummer met genoeg hooks om de hele garderobe aan op te hangen.

Voor muzikale hulp zoekt Teddy’s Hit zijn hulp dicht bij huis. De productie was deels in handen van bassist Casper van der Lans (Homesick, Personal Trainer en Pip Blom). Diederike Smits, moeder van drummer Kick, is verantwoordelijk voor het schilderij op de hoes. Painters is een waar kunstwerk met kwaststreken hedendaagse post-punk en Krautrock, maar bovenal geschilderd met een grote liefde voor 90s indie.

Kijk terug: Teddy's Hit live in 3voor12 Radio

Queen's Pleasure brengt vandaag de single Panic From Dublin uit. De band klinkt nog steeds even brutaal als vanouds, maar er schuilt een behoorlijke dosis melancholie in dit nummer.

 “Panic From Dublin vertelt het verhaal van een band in crisis. Wat doe je als je band niet meer functioneert? Soms lijkt uit elkaar gaan de makkelijkste weg. Niet voor Queen's Pleasure. De band vertaalde deze energie in misschien wel een van onze beste nummers tot nu toe.” - Jurre Otto (zanger)
 
Het nummer is opgenomen en geproduceerd door Edd Hartwell (Jeff Beck, Arctic Monkeys en Ed Sheeran) in de Wisseloord Studio. Panic From Dublin is een opmaat naar de gelijknamige EP, die dit voorjaar digitaal en op 7" vinyl uitkomt.

Café Het Zagertje van DJ Jochem is alweer hele lange tijd gesloten in verband met alle verregaande maatregelen tijdens deze pandemie. Maar toen de café-eigenaar hoorde van de avondklok werd het hem teveel en haalde hij zijn DJ-set en de beste platen van zolder. Aanstaande woensdag organiseert hij een livestream vanuit zijn eigen huiskamercafé De Avondklok. Tussen 21.00 en 22.00 een café-sfeer in je woonkamer met de allerbeste muziek. Hij doet dit niet alleen. Artiesten als Yorick van Norden en Tim Knol streamen live en akoestisch mee vanuit hun eigen huis.

De livestream is bij te wonen via de Excelsior Facebook pagina. 

Eurosonic Noorderslag deed dit jaar alles online. Excelsior Recordings was aanwezig met acts als MICH, Opera Alaska, Queen's Pleasure. Sam & Julia van Tim Knol’s I Love My Label waren ook present. We zetten alles nog even voor je op een rijtje:
OPERA ALASKA - Noorderslag 2021
MICH - Noorderslag 2021
QUEEN'S PLEASURE (NL) — Live at ESNS 2021
SAM & JULIA - Noorderslag 2021

Loes Wijnhoven van Clean Pete, komt vandaag niet op de proppen met nieuwe muziek, maar met een heus boek genaamd De hotelgids

"Met veel spanning (echt waar, ik ben vanmorgen om vijf uur opgestaan omdat ik niet meer kon slapen van de zenuwen) stel ik vandaag mijn debuutroman aan iedereen voor, getiteld De hotelgids. 6 maart verschijnt het boek bij uitgeverij Das Mag. Ongeveer anderhalf jaar lang heb ik elke dag aan dit boek gewerkt, zonder het verhaal ooit zat te zijn geweest. Het opschrijven van dit verhaal bracht me steeds naar een plek in mijn hoofd waar ik het liefst altijd zou zijn. Als uitgesproken Saskia Noort-fan (ik heb haar zelfs voor de Excelsior Recordings nieuwsbrief een keer geïnterviewd) wilde ik dolgraag dat zij de eerste was die mijn boek las, dus stuurde ik het naar haar op. Ik verwachtte daar niet veel van en was dan ook behoorlijk in shock toen zij ineens een reactie mailde: Genadeloos grappig boek, een heerlijk en vooral hilarisch verslag van een single millennial die op zoek gaat naar haar identiteit, middels het schrijven van een hotelgids. Zeer herkenbaar ook, zelfs voor oude singles zoals ik. Loes Wijnhoven blijkt de Helen Fielding van de lage landen en De hotelgids het Dagboek van Bridget Jones anno 2021."

Het boek kun je vanaf vandaag hier alvast bestellen: https://updates.dasmag.nl/loes-wijnhoven-clean-pete-maakt-haar-literaire-debuut-5fe1dd05e311

Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands