Copy
Ha lezers, Ferry Roseboom zet vandaag zijn tent op op Vlieland. Daarom stel ik mij graag even voor. Ik ben Rein en loop nu bijna een jaar met plezier stage bij Excelsior Recordings. Aan mij deze week de eer om de intro te schrijven voor de Nieuwsbrief.

Er was deze week veel aan de hand: zo speelde Elephant het voorprogramma van Racoon, Spinvis speelde in Heerenveen, Hallo Venray was te vinden in TivoliVredenburg en we organiseerde voor de tweede keer een benefiet voor Oekraïne in het Skatecafe. Bedankt FIEP, Marathon & Queen’s Pleasure, want met elkaar haalden we €7.500,00 op voor het goede doel. Om nog maar te zwijgen over de eerste show die Scram C Baby vanavond zal spelen in de So What! te Gouda, waar ze hun Et Maintenant… Le Rock tour zullen aftrappen. 

Daarnaast zijn er deze week veel mooie releases. Vic Willems brengt zijn tweede album uit, er is een prachtige RE-issue van Black Cat John Brown, Sam Vano brengt zijn eerste EP uit op I Love My Label en daarnaast is er een nieuwe single van Happy Camper. Op de TV en radio zijn The Kik en Claw Boys Claw van de partij en Bertolf leert je graag hoe zijn nieuwe single te spelen is op gitaar. Dat en meer in deze Nieuwsbrief. Alvast een goed weekend gewenst, zeker voor de Feyenoord supporter.
Kloven tussen arm en rijk

Geweld tegen de minderheid

De halve wereld staat in brand

En ik zit rustig op de bank

Te wachten tot het fout gaat

Zo. De tweede plaat van de Utrechtse singer-songwriter Vic Willems is daar. Wachten Tot Het Fout Gaat is een plaat over de wereld, alle veranderingen die daarin gaande zijn, en Vic Willems die daar zijn plek in vindt. Dat gaat van somber naar licht. Van melancholie via verdriet naar vreugde of berusting. Gewoon zoals het leven zelf kan zijn en Vic Willems maakt daar muziek van. Oprecht en zonder filter. Kleine liedjes met grote thema’s en grootse refreinen over kleine huiselijke zaken. Elektronisch en akoestisch stoeien met elkaar op deze plaat. En aan het eind komt alles goed. Toch? Nou, Vic Willems doet er in ieder geval alles aan. Strijdvaardig, ook al komt dat niet altijd vanzelf. En zo is Wachten Tot Het Fout Gaat een luisterwaardig zelfonderzoek met een hoopvolle kern geworden.
Between the Lines is het nostalgische nieuwe nummer van het muziekproject Happy Camper. Het combineert een sixties folk gevoel met een jazzy hook. Een akoestische vingervlugge gitaar, een subtiele piano en wat melancholische strijkers vormen de basis voor de prachtige stem van zangeres Leine, die zingt over het leren mikken op die ene kans in het leven.
solitaire, markeert de release van Sam Vano's gelijknamige debuut EP op I Love My Label: een intiem folk juweeltje dat doet denken aan een verloren Elliott Smith opname. Het nummer vertelt het verhaal van een bittere break-up. Op naar het debuutalbum dat begin volgend jaar volgt.
Alamo Race Track was ooit het best bewaarde geheim van ons kikkerland. Maar met de plaat Black Cat John Brown veranderde alles. In 2006 komt ineens de coolste indie gewoon uit Nederland. Collegerock is klaar. De Britpop revival moet nog beginnen. Maar de tijd van Alamo is gekomen. Van de titeltrack die een YouTube-hit werd tot volle zalen in Frankrijk, de band rondom Ralph Mulder maakte het allemaal mee en nummers als The Northern Territory en Lee J. Cobb Is Screaming A Lot behoren tot de canon van de Nederlandse indie. Reden te meer om Black Cat John Brown opnieuw uit te brengen op mooi wit vinyl met op de hoes een begeleidende tekst van Gijsbert Kamer.

De band speelt ter ere van het verschijnen van de RE-issue een drietal shows. 
Aan Vic Willems de eer om Linde Schöne deze week te introduceren als Selector: 

“Toen ik er even niet uitkwam met een liedje - de bridge wilde maar niet op z'n plek vallen - wist ik meteen wie ik moest vragen: Linde Schöne. We werken wel vaker samen en dat bevalt altijd goed. Linde is namelijk een van Nederlands beste (en snelste!) songwriters, en daarnaast een verfrissend direct persoon. En die bridge bleek een eitje. Waarschijnlijk net zoals het maken van deze playlist.” 

“Dit zijn een paar van mijn favoriete, soms onderschatte, Nederlandstalige liedjes.” - Linde Schöne
Claw Boys Claw ging afgelopen week op bezoek bij het programma Soundz Live op Radio Veronica. De band speelde 4 nummers waaronder het nummer Old Man Bones, afkomstig van het album KITE, dat nu verkrijgbaar is voor een mooie prijs in de Excelsior webshop.
Zoals je ziet is de band in blakende vorm. Ga dat zien!
"Mijn eerste gitaar tutorial!  Ik kreeg veel vragen van mede gitaristen of ik een tabulatuur of een tutorial kon maken voor Team Hoover dus besloot ik dat te doen. Ik ben benieuwd naar jullie versies!" - Bertolf

Je kunt de tutorial hieronder bekijken en hier de tabulatuur downloaden.
Op 1 oktober bundelt De Wandelclub krachten met het Haarlem Vinyl Festival. Op deze dag maken we een stadswandeling dwars door het historische centrum van Haarlem. De route staat in het teken van vinyl.

Tim Knol neemt uiteraard zijn gitaar mee en speelt onderweg op bijzondere locaties muziek. Uiteindelijk maken we een stop waar Tim Knol ‘direct to disc’ nummer gaat opnemen. Dat betekent dat je bij een unieke opname rechtstreeks op vinyl aanwezig bent.

Tickets via: wandel.club/kaartjes
De kogel is door de kerk. Malu is nieuw op Excelsior Recordings en brengt spoedig nieuw werk uit. Welkom Malu. 

Luister alvast naar Fire Thoughts, waarover 3voor12 het volgende schreef: “Malu blinkt uit met verleidelijke indie-zuchtpop; Eerste single van Amsterdamse band smaakt al naar meer.”
 "Enorm talent voor de poëzie van het alledaagse." zo schreef De Groene Amsterdammer in een mooi stuk over het jongste album van Spinvis, Be-Bop-A-Lula.

Meer weten over het maakproces en wat de maker zelf van zijn creatie vindt? Hij spreekt erover in de podcast met Gijs Groenteman. Je kunt de aflevering hier terugluisteren.
The Kik was deze week in het kader van het Eurovisie Songfestival de huisband bij Jinek. Ze spelen Rotterdam, waarvan de kans groot is dat we het nummer dit weekend op de Coolsingel zullen horen.
Jimmy Diamond heeft zojuist nieuwe tourdata aangekondigd. Zie hier de clip van Two Way Street, met live beelden van hun optreden in Metropool van vorige maand.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands