Copy

“Ik heb wel blaren, maar het zijn geen hele grote
Pijn zit tussen je oren, pijn is fijn
Pijn is als je hart is gebroken
Ik heb geluk slechts een wandelaar te zijn

Ik hou niet zo van sporten, wel van lopen
De tijd gaat zo langzaam zonder dat je je verveelt
Vooral wanneer je elk uur loopt te hopen
Dat als je thuis komt alles is zoals jij wilt”

Wandelen. De dames van Clean Pete weten waar ze over praten. Ze hebben meerdere keren de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Ook Tim Knol weet wat wandelen is. Daarom is hij de perfecte ambassadeur van Walk On: een avontuurlijk wandelmuziekfestival rondom het openluchttheater Caprera in de duinen van Bloemendaal. Thijs Boontjes speelt daar en die heeft stomtoevallig ook een single uit vandaag. Zo komt er van alles samen. Mooi. Goed weekend alvast. Ga lekker naar buiten en bezoek eens een popconcert.

Thijs Boontjes heeft een nieuwe single en wie kan daar beter wat over vertellen dan de meester zelf: “Een haast religieuze revelatie aangejaagd door een in optima forma verkerend orkest. Olé, olá! Nedergospel vers van de pers.” 

Wat kan die band spelen hè. Ook deze nieuwe single hebben ze al weer in de vingers.
Bijzijn is meemaken:
De derde klodder van het nieuwe PRONK album Mayonaise heet Lonneke en ze loopt in haar nachtjaponneke. Een R&Roll song over kalverliefde, goesting en bloed…de klassieke ingrediënten voor een potje stampij. Lonneke kwam op dezelfde prille dag uit dezelfde strakke broekspijp als volkshit Annie Uut De Bochte en ze snakt naar wat daglicht, en naar je jukebox natuurlijk. Zet ‘m aan en laat je gaan. Proost.
Je gunt iedere band een drummer als Kaj van Driel: geen poespas, geen onnodige bekkens of ingewikkelde breaks. Kaj drumt bij Elephant in dienst van het lied. En misschien is zijn drumwerk wel een van de redenen dat die band zo goed klinkt. Luister maar naar het nieuwe album dat volgende week uitkomt, of nog beter: ga Kaj en Elephant live bekijken. Kaj is deze week de Selector van dienst en daar is de redactie van dit orgaan maar wat blij om.

“Ik neem muziek belachelijk serieus en dit zijn 25 van mijn favorieten.” - Kaj van Driel
De week van Excelsior Recordings en Elephant in het bijzonder kende een vliegende start. De band was maandag te gast bij de middagshow van Frank en Eva op 3FM om de laatste single Hometown te spelen. Elephant werd na afloop overvallen door het duo en uitgeroepen tot 3FM talent van 2022. Nog meer goed nieuws, want volgende week verschijnt het nieuwe album. Reserveer Big Thing hier.
Bob uit Zuid ging op bezoek bij Sagid Carter van 3voor12 Radio, hij speelt Ruhrgebied afkomstig van zijn debuutalbum.
14 augustus staat omcirkeld in Tim Knol’s agenda. Die dag vindt de eerste editie plaats van Walk On, alwaar de zanger zijn nieuwe album presenteert. Walk On is een festival op initiatief van De Wandelclub en vindt plaats in het Caprera Openluchttheater & Wandelpark te Bloemendaal. 
 
Thijs Boontjes en zijn Dans- en Showorkest openen het festival in het Openluchttheater en vervolgens wordt de wandelaar meegenomen op een muzikale route langs verschillende podia in het wonderschone duinlandschap. Onderweg treden onder andere Nico Dijkshoorn, 3FM talent Elephant, Janne Schra & de Vogels en Kids with Buns op. Tim Knol en zijn band The Wandering Hearts sluiten de dag af in Caprera.

"Vanaf het begin van de Wandelclub heb ik gehoopt op een eigen festival, waar wandelen en muziek worden gecombineerd. Het is dus extra bijzonder om op Walk On mijn nieuwe album te presenteren." - Tim Knol
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: I Am Oak in de Tolhuistuin onder de oude plataan.
The Weight Pt. 2 is Track van de Week in De Volkskrant: “The Weight Pt. 2 is een passend vervolg op het mooie indiefolkalbum The Mirror, dat vorig jaar verscheen. Mooi slepend tempo en een bed van violen om in weg te dromen.” 

De release van de single die als fysieke 7” verschijnt via Paradiso Vinyl Club wordt op maandag 23 mei gevierd in de Kleine Zaal van Paradiso. Tot daar!
27 mei verschijnt het album Parlour Girls op I Love My Label. Reden voor een feestje op 3 juni, want dan presenteert TT. Elzinga de plaat in De Nieuwe Anita. 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands