Copy
Op de dag dat Danny Vera voor de derde week op rij de dubbel pakt is Excelsior Recordings d'r weer met een ouderwets volgepakte Nieuwsbode. Voor elk wat wils, zoals een uitnodiging om Spinvis op te zoeken in diens tijdelijke werkplaats, een unieke uitgave van Roller Coaster en een aankondiging van het eerste en definitieve kerstalbum van Michelle David & The Gospel Sessions.
Spinvis opent zijn atelier voor publiek in TivoliVredenburg
Vijf weken lang live- en gastoptredens, wetenschap, filosofie en een VR-experience

Het is een fijne traditie aan het worden. We Vieren Het Toch, de jaarlijkse overdenking van Spinvis in TivoliVredenburg. Door de omstandigheden dit jaar geen eenmalige avondvullende manifestatie. In plaats daarvan speelt de vijfde editie zich af van woensdag 16 december 2020 t/m zondag 17 januari 2021 in het bovenste geheime torenzaaltje van TivoliVredenburg (onze Club Nine). Voor gedurende vijf weken wordt de Club Nine namelijk omgedoopt tot 'Het Vaticaan', oftewel de werkplaats van Spinvis, die hij vijf weken lang opent voor publiek met het thema Lichaam & Geest. Spinvis over het thema: 

Spinvis over het thema: "Lichaam & Geest. Zijn ze wel te scheiden? Een heel oud probleem, Plato boog zich er al over, maar de vraag is zeer actueel. Nu onze zintuigen meer en meer gevoed worden door een digitale en virtuele werkelijkheid, lijkt onze ‘Ik’ steeds meer geest en steeds minder lichaam te worden. Maar hoe zit het dan met de behoeftes van het lichaam? Aanraking? Slaap? Dansen? Seks? Lekker eten? Of zijn dat juist eerder behoeftes van de geest? Of is dat onderscheid niet te maken?" 

In Het Vaticaan worden gedurende vijf weken gasten ontvangen door gastheer Spinvis. Gasten van de meest uiteenlopende signatuur, die echter gemeen hebben dat ze allemaal een lichaam en een geest hebben. Hardcore wetenschappers, filosofen, dichters, dansers en dromers komen op het podium. De uitzendingen zijn heel erg live en interactie met de kijkers thuis speelt een grote rol. En muziek natuurlijk. Heel veel, veelkleurig en grensverleggend. 

Ook is Het Vaticaan met het echte lichaam te bezoeken. Op gezette tijden (op woensdag 20:00 en op zondag 14:30) zijn er voor een beperkt publiek live performances bij te wonen die ook te volgen zijn via een betaalde stream. Op donderdag t/m zaterdag is het atelier van Spinvis ook te bezoeken. Een centraal onderdeel van dit bezoek aan Het Vaticaan is een ‘state-of-the-art’ reis door de werelden van VR-kunstenaar Nemo Vos, waarbij uw uitgetreden geest over de wateren zweeft en uw lichaam zichzelf maar even moet vermaken. 

Sytse Wils, programmeur bij TivoliVredenburg: ‘’We Vieren Het Toch is niet meer weg te denken uit ons programma. Even leek het door alle noodzakelijke maatregelen niet door te kunnen gaan, maar het is gelukt om ook dit jaar weer de  verdieping op te zoeken met Spinvis. En dat niet op één avond, maar liefst 5 weken. We voelen het als onze roeping om juist nu bijzonder programma te maken waarbij we muzikanten de vrijheid geven om te experimenten met lang gekoesterde wensen.’’

 

Tickets voor de performances en livestreams in eerste week van We Vieren Het Toch  gaan aanstaande vrijdag om 10:00 in de verkoop. De verkoop en de line-up van de tweede week van We Vieren Het Toch wordt volgende week woensdag 9 december om 10:00 uur bekendgemaakt. 


We Vieren Het Toch – Spinvis 

Van woensdag 16 december 2020 t/m zondag 17 januari 2021 

Meer informatie: https://www.tivolivredenburg.nl/we-vieren-het-toch-5/

Al ruim twintig jaar gaat Danny Vera zijn eigen gang. Opgegroeid met Cash, Orbison en Presley. Samen met zijn vrouw Escha (tourmanager) kiezen ze hun eigen pad. Maar vanuit Middelburg verovert Danny Vera langzaamaan Nederland. Tegen de klippen op is Danny Vera toegetreden tot de Eredivisie van de rock & roll. Zonder concessies. Onafhankelijk. Een hippie in een maatpak met een vetkuif. Pacifist, vegetarisch, houdt ervan om protestliedjes te schrijven. Op zijn manier. Zijn liefde voor een goed lied is sterker dan de drang naar een radiohit. Maar die kwam er wel. Roller Coaster. Van Top Song tot Alarmschijf en ook nog eens heel erg hoog in alle jaarlijstjes. Om dit te vieren brengt Excelsior Recordings aan het eind van dit bijzondere jaar Roller Coaster uit op rood vinyl, een heuse 7-inch single. In een zeer beperkte oplage van 2000 stuks. Een waar collectors item. 

De eerste 200 bestellingen van de nieuwe Roller Coaster single op rood vinyl via www.excelsiorshop.nl worden met handtekening van Danny Vera geleverd.

Keuzestress? Dit is de Excelsior Recordings Top 2000 stemwijzer.
Breng hier je stem uit voor de Top 2000.
Vanavond om 21:00 uur speelt MICH een aantal nummers live op de radio vanuit het lommerrijke Hilversum, alwaar de band te horen krijgt of zij het album (No), respectievelijk de song (JOMO) van het jaar hebben gemaakt. Dat zal wel niet, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Geintje natuurlijk, kunst is helemaal geen wedstrijd. Niemand kiest ervoor om mee te doen. Maar ja, toch leuk als u luistert.

Hier vindt u de gehele line-up voor Song van het Jaar 2020, te beluisteren op 3FM tussen 15:00 en 00:00.
Tim Knol is vanavond bij Floortje Dessing te gast in het programma Floortje Blijft Hier. Voor het programma maakten Floortje en Tim een wandeling en bespraken het afgelopen jaar waarin Tim Knol zijn wandelclub startte.

De aflevering is vanavond om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Michelle David & The Gospel Sessions, die ons tijdens de lockdown met hun Sunday Service-concertserie moreel op de been hielden, releasen vandaag een kerstalbum. It’s A Soulful Christmas biedt behalve troost vooral gezelligheid voor de kerst. Dat gebeurt met soul, gospel en pop in diverse tinten. Daarbij wordt er een brug geslagen tussen het christelijke kerstfeest met de geboorte van Jezus en de Amerikaanse interpretatie daarvan met de kerstman en pakjes onder de boom. Alles werkt mee aan een ultieme kerstbeleving. Of zoals Michelle het zegt: “Het is een plaat die je met veel soul door de kersttijd en verder voert.”

Zangeres Michelle David heeft gezegd dat ze hoopt dat het een toekomstige ‘Christmas classic’ gaat worden. Ze heeft zelfs de woorden ‘a soul treasure’ in de mond genomen. En bepaald niet ten onrechte. Er zit van alles in deze plaat wat ‘m bij voorbaat tot een klassiek kerstalbum maakt.

Vibrafonist Jan van Eerd en klassiek pianist Xavier Boot ook wel bekend onder als YAN & XA4 laten zich zowel door de oude meesters als door moderne elektronische muziek inspireren. Het resultaat is de single Hypnos waarin analoge synths worden verweven met beats. 

Vrijdag 4 december

MICH - 3FM Awards

Vrijdag 11 december

Esther de Jong - Franeker
Jacco Gardner - Luik (BE)
Matteo Myderwyk - Groningen
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands