Copy

Vandaag, 25 jaar geleden, kwam No Rest for the Alonely van Caesar uit en op diezelfde dag in 2023 verschijnt Everything Grows van Nagasaki Swim. Én dat op de dag van het gehoor. Komt mooi samen zo.

Er is voor ieder wat wils deze week. Een touraankondiging van de Claw Boys Claw bijvoorbeeld, of, voor wie het liever buiten zoekt, een wandeling in Noord-Oost Overijssel. Om nog maar over het nieuwe t-shirt van Ploegendienst te zwijgen. Dit en meer in de Nieuwsbrief van deze week. 

Alvast een goed weekend gewenst en tot volgende week namens de redactie van dit orgaan.

Een plaat en een taart. Van harte gefeliciteerd met de release van Everything Grows, Jasper.
Alles groeit op het tweede album van Nagasaki Swim. Twee jaar na het debuutalbum, The Mirror, is het project van de Rotterdamse songwriter Jasper Boogaard terug met een verbrede horizon en des te meer samenwerkingsdrift. (Ex-)bandleden, kennissen en alt-countrykameraden zoals Mike Brenner (Songs: Ohia) en Molly Germer (Alex G) drukken allen hun stempel op Everything Grows een luisterrijke lofzang op het alledaagse, op de donkere dagen en op zelfontwikkeling in een ontwrichte wereld. Alles groeit op het tweede album van Nagasaki Swim.
Niet dat het een makkelijk album was, integendeel. Daarover kun je meer lezen in de speciale nieuwsbrief die Jasper daarover schreef.
Een rapper die iets van je wil weten. Omarm die jongen. Bob uit Zuid wil niet weten hoeveel water je verbruikt als je een huis met 7 badkamers hebt, maar hij wil weten wat jij er van denkt. Maakt niet uit van wat. Even een oud woordje tussendoor: nieuwsgierig. Hiphop met gitaren, wat vind je er van? Met zijn drieën in een Volvo, wat vind je er van? Bassist met haar als Rutger Hauer, wat vind je er van? Lekker gruizig, maar wat vind je er van? Over het leven, maar wat vind je er van?

Vind Je Ook Niet is de eerste track van zijn nieuwe 7" vinylsingle, die op 5 mei verschijnt. Bob uit Zuid presenteert die, samen met zijn band, 6 mei in Skatecafé. Een avondje hiphop van Bob uit Zuid, samen met Parker Fans en een shitload aan DJ’s. De tickets zijn nu te koop.
Wat doe je als de wereld dicht is en je eigen huis helemaal zat bent? Het enige wat je nog kan doen: wandelen. Als een poging tot in beweging te blijven, je lichaam te bevrienden, je gedachten helder te houden. Niet stilstaan, niet omkijken, gewoon blijven lopen. Dit alles in een typische Vic Willems track: Elektronisch en akoestisch knuffelen met elkaar op deze single en daarbovenop de doorwrochte lyrics van deze getalenteerde singer-songwriter.

Wachten Tot Het Fout Gaat, verschijnt 12 mei op CD en transparant vinyl. Bestel ‘m alvast hier.
going nowhere (slowly) is de tweede single die we van Sam Vano horen. Een intieme productie waarbij het een paar minuten voelt alsof je je in een andere wereld bevindt. En in die wereld ziet Sam het einde van een relatie al een tijd op zich afkomen, alleen ziet de ander dit nog niet. Een melancholisch en meeslepend nummer om bij weg te dromen, dat ons tegelijkertijd een betere indruk van nieuwkomer Sam Vano geeft. 

In het voorjaar komt de EP, solitaire, uit op I Love My Label.
Selector Sam Verbeek is een veelzijdig talent. Uitzonderlijk muzikaal: bijvoorbeeld op gitaar bij Bob uit Zuid, maar ook achter de knoppen. Hij produceert zich een slag in de rondte. Zo hebben bijvoorbeeld Indian Askin, Mazey Haze en 45ACIDBABIES van zijn diensten gebruik gemaakt. Het gerucht gaat zelfs dat hij op het moment aan de nieuwe Tim Knol plaat werkt. Sam beschrijft zijn lijst als ‘een verzameling mooie muziek’. Oordeel zelf.
Vandaag, precies 25 jaar geleden, verscheen No Rest For The Alonely van Caesar. Bekroond met een Zilveren Harp en geprezen door velen. Roald van Oosten (zang, gitaar, Philicorda, xylofoon, handklap) vertelde er in de VPRO Gids het volgende over: "Voor ons was dit tweede album een hoogtepunt. We hadden een berg goede songs en producer Frans Hagenaars gaf alles technisch mooi vorm. Onze ideeën gingen alle kanten op. De tweede helft van de plaat bevat weirde nummers, zoals Keep Eleven on en Horrorscope. Situations/Complications, dat ik er niet op wilde hebben, werd een radiohit. De albumtitel was eerst No Rest for the Wicked, maar het werd uiteindelijk No Rest for the Alonely, vrij naar John Lennon. Tijdens de opnamen kwamen we in tijdnood. Je hoort hoe haastig de gitaar-overdubs erop geknald zijn, hilarisch!"
"Windmolens, windmolens.
Ja Nederland bestaat dankzij windmolens."

Vorige week kwam Windmolens uit van Meindert Talma en de Jonge Boschfazant. Dinsdag nam filmer Herman Zeilstra deze mooie videoclip met ze op in de Eemshaven.
Schandalig verschijnt op 24 maart, zowel digitaal als in een luxe CD uitgave inclusief een prachtig boekwerk met prenten, ontworpen door Edd Simons. Een album vol maatschappijkritische protest- en human interest liedjes.
Groeten uit Balkbrug. Op 25 juni trekt De Wandelclub onder leiding van Tim Knol door het mooie Reestdal in Noord-Oost Overijssel. Een tocht van circa 7 km langs bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Tim neemt zijn gitaar mee. De wandeling wordt afgesloten met een concert in De Reestkerk, een eeuwenoud monumentaal kerkje.

Tickets: https://wandel.club/kaartjes/
Ploegendienst is 100% Anti Alles en daarom dit shirt. Het shirt is nu verkrijgbaar via deze link.
Bijzijn is meemaken. Claw Boys Claw gaat vanaf mei weer de bühne op. Drummer Jeroen Kleijn heeft er zin in:

“Ik weet niet meer precies hoe ik er toe kwam, maar hoe dan ook zag op Wikipedia dat Claw Boys Claw vanaf 1983 actief is. Het staat er echt dus dan zal het wel waar zijn. Op de kop af veertig jaar dus, voor wie niet meteen meerekende.

Maar omdat de band wars van jubilea en wat dan ook is doen we er helemaal niks aan maar gaan we wel gewoon weer een mooie tour doen dit late voorjaar. Van Baflo tot Rotterdam, via Nijmegen en Deventer en nog veel meer. Tot daar ergens.”
De Togo All Stars krijgen hun eigen drank. Als dat maar goed gaat. Aanstaande zaterdag gaat de band naar Schiedam om een bezoek te brengen aan Serious Bee Distillers alwaar ze de drank testen. Na goedkeuring wordt de drank door de band gezegend en kan de drank in productie worden genomen en op de markt worden gebracht als ‘Ahobli Spiritual Sodabi’.

Het gaat om een palmwijn met een spirituele en historische achtergrond. In landen als Togo, Ghana en Benin wordt al eeuwenlang palmwijn gedistilleerd tot ‘sodabi’. Deze drank werd en wordt gebruikt om plengoffers te brengen bij belangrijke rituele gelegenheden. Proost.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands