Copy
‘Wat een zooitje ongeregeld is het hier’, zei Lange Leon gisteravond in de kolkende Oude Zaal van De Melkweg waar jonge punks, oude punks, moslima’s, Smibsters, skaters, metalheads en aanverwant opgingen in de moshpit bij de shows van Kleine Crack en Ploegendienst. Ook Leon is eraan gewend dat ieder soort z’n eigen soort opzoekt en dus is de smeltkroes die Ploegendienst initieert echt wel heel bijzonder in deze tijden van Bubbels & Tijdlijnen.

Komt het dan toch nog goed met de wereld? Neeeu dat niet. Voordeel is wel dat we ons mogen verheugen op heel veel schone kunsten, fraaie klanken en mooie sport, te beginnen met de uitingen die u ook op deze Bevrijdingsdag - weer of geen weer - krijgt aangereikt.
Sofie Winterson heeft een heel mooi album gemaakt met Benny Sings. Hoe die plaat klinkt? Welnu, de single Lost You To a Boy is daar een goed voorbeeld van of zoals Gijsbert Kamer van De Volkskrant schrijft: ‘Southern Sky heet het volgende maand te verschijnen nieuwe album van Sofie Winterson. Lost You to a Boy is een wonderschoon voorproefje. Een dromerig liedje dat Winterson maakte met Benny Sings. Let op dat prachtige gitaartje.’

De plaat is reeds geperst, ziet er prachtig uit en kan alvast besteld worden via dit handige linkje: https://excelsior-recordings.com/products/sofie-winterson-southern-skies
En dat prachtige gitaartje waar Gijsbert over schreef komt ook live enorm goed uit de verf. Kijk en luister maar eens naar deze versie:
En waar gaat zo’n lied dan over zul je denken. Sofie zelf heeft daar een antwoord op:

“Toen een goede vriend zich in een hele ongezonde relatie verloor, voelde ik me zo ontzettend machteloos. Ik kon haar alleen maar steunen, maar kon verder niks doen. Dit gevoel was de inspiratie voor het schrijven van het nummer Lost You To A Boy.

En als klap op de vuurpijl staat Sofie op de cover van de A Shot Of Indie playlist én in de Indie Brandneu playlist van Spotify. 
Bob uit Zuid draagt een leren jas. Punt uit. Garen en wol is meer iets voor wandelaars. Te lieve stoffen vindt Bob uit Zuid. Kleren die je aan een knaapje hangt of met een lusje aan een kapstok kunnen het lazarus krijgen. Stoffen jasjes draag je als je thuisblijft. In stoffen jasjes zeg je de verkeerde dingen. 
 
Met leer niet. Samen met Izzy Izzy, de vrouwelijke rapper uit Rotterdam, kijkt hij op jullie neer en het is heerlijk neerkijken met een leren jas aan. Niet onderhouden met vet, afdragen die handel. Je hoort het goed. Leren Jas. Draag hem.
Bob uit Zuid over Izzy Izzy - de Selector van deze week: “Izzy Izzy komt uit Rotterdam, draagt hakken waar je U tegen zegt en kan rappen. Ik ben dan om.”

Izzy Izzy over haar lijst: “Een lijst waar geen touw aan vast te knopen is, maar wel lekker.”
Het was een memorabele avond gisteren in de Melkweg bij de releaseparty van IK, de nieuwe plaat Ploegendienst. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Opdat we niet vergeten.

Met dank aan de onvolprezen Marcel Veldman.
Mocht Feyenoord kampioen worden, het Kampioenslied is al klaar. Rotterdam van The Kik, hier live bij Muziekcafe op NPO Radio 2.
Festivals, festivals en nog eens festivals. Het ene festival is nog niet afgelopen of het volgende festival begint alweer. Het wordt een mooie zomer. Elephant, Cloud Cafe, MICH en FLEUR krijgen het druk. Hierbij een overzicht. 
Steun is nog steeds hard nodig. Daarom organiseert Excelsior in samenwerking met Dutch Civilian Action for Ukraine, Circus Lab Amsterdam en SkateCafe op 11 mei een nieuwe benefietavond voor Oekraïne. Alle opbrengsten gaan naar het DCAU fonds.

Geef gul en koop tickets via: https://skatecafe.weticket.com/ukraine-benefiet-dcau-circus-l/tickets/08d97436-fcf2-4b6e-b7ce-17fa05f8ad7a/selecttickets
 
Drukke week gehad? Leun achterover en ontspan met de meest actuele piano-playlist van de lage landen, inclusief het jongste nummer van Chris Doyle, Contemplation
De succesformule Sunday Sounds is terug. Gelukkig. Elke zondagmiddag live muziek in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Gratis en voor niks. Het bal wordt geopend door niemand minder dan Tim Knol. Tot zondag.
Oud & Nieuw valt laat dit jaar. Op 7 juni om precies te zijn.

Dan viert Excelsior Recordings in de Amsterdam Paradiso z’n 27e verjaardag met de beste oude getrouwen en een aantal new kids on the block zoals Moss, Tim Knol, Hallo Venray, Cloud Cafe, Nagasaki Swim en Steve French.

Eregast die avond is de beste bassist van het land, Peter Konings van Hallo Venray, die emigreert naar Spanje. 

Liefhebbers jong en oud zijn van harte welkom om het feest bij te wonen.

U wordt niet thuisgebracht.

Tickets via: https://www.paradiso.nl/programma/oud-en-nieuw-met-excelsior-recordings/664126
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands