Copy
Een nieuwe Venray...

In een rechtvaardige wereld had Het Journaal er vanavond gewag van gemaakt; 
Peer Ulijn die Henk Koorn opzoekt in Studio Sahara, of nog beter, in Henks woninkje boven de paardenstal in de Lepelstraat. En dat Henk dan vertelt waar het lied over gaat. En dat er ook weer een album aankomt in het najaar. Stukje live erbij en dan door naar het weer met Gerard Hiemstra.

Helaas zal het wel weer gaan over boze boeren en de reisbranche die verbijsterd is omdat ze niet meer mogen vliegen tot we d’r bij neer vallen.

Gelukkig is deze Nieuwsbrief er om recht te doen aan het grote nieuws dat Hallo Venray vandaag een nieuw lied los laat. Luister, huiver en klik vooral ook even op de linkjes naar toffe beelden en fijne shows van deze en gene.
De Haagse band Hallo Venray komt met een nieuwe happy sad song: Jazz. Het is de eerste single van een nieuw album dat wederom vol staat met instant Venray klassiekers. De plaat heet Coffee and Cake en komt op 16 september uit. Daarna gaat “Misschien wel de beste liveband van Nederland” op tour.

“Jazz has got my sympathy instead of disapproval.” Aldus Henk Koorn. 

Jazz dus.

“Het lied speelt zich af op de begrafenis van Louis Debij, drummer van talloze Nederlandse hits en ik heb hem vaak in de studio in levende lijve mogen meemaken.”
Henk Koorn is de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijkt Koorn elk jaar wel weer een jaartje jonger. De directie van de nieuwsbrief heeft besloten om de frontman van Hallo Venray te bekronen tot de Selector van deze week. Henk eet graag een koek bij z’n koffie en maakt met zijn band al meer dan 30 jaar muziek die altijd urgent is. 

“Morgen is de lijst heel anders.” - Henk Koorn
VanWyck speelde onlangs in een uitverkochte Cloud Nine in TivoliVredenburg. Een prachtige show die op beeld werd vastgelegd. Americana UK had de premiere van de live video voor The Dragon

“[the video] really showcases the astonishing beauty of ‘The Dragon’ and it’s subtle sense of timeless mystery.  Christine Oele, who performs as VanWyck, possesses an incredible voice and, here, she demonstrates her range and emotional resonance.” - Americana UK
In de laatste week van Sanders Vriendenteam bracht Thijs Boontjes gelukkig nog een beetje liefde in de ether op 3FM. Wij danken Sander en zijn Vriendenteam.
De zegetocht van Elephant is in volle gang. Deze week was de band te gast bij Jasper Leijdens van KINK. 
Meindert Talma viert dit jaar zijn zilveren artiestenjubileum. Hij treedt maandelijks op in VERA, Groningen om zijn muzikale oeuvre ten gehore te brengen. Aanstaande zondag speelt hij de albums Eenmaal Oranje (2012) en Kelderkoorts (2013) integraal. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: programma van Hit The North in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Komt dat zien. Gratis.
Goed nieuws voor Brian Dunne, Danny Vera en vooral het publiek dat een kaartje heeft gekocht. Brian Dunne opent voor Danny Vera in de Ziggo Dome. 
Op 26 augustus verschijnt Lightyears Better, het nieuwe album van Tim Knol. Daar hoort een tour bij. Vanaf het najaar is Tim met band te bewonderen bij u in de buurt.
Moss trekt dit najaar weer de zalen in voor hun HX tour. 
Terwijl het kwik stijgt, kondigt Clean Pete alvast hun kerstshows aan. 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands