Copy
De mensen vragen wel 's, wie zijn toch die lui achter Excelsior Recordings? Dankzij de Nieuws BV kreeg Isabelle Booman, spil in het web op kantoor, een stem en een gezicht voor de buitenwacht sinds ze te gast was in deze populaire middagshow om Vers vinyl aan te prijzen. Check het fragment vooral en doe uw voordeel moet haar tip (en de rest van dit orgaan waarvan de redactie u een zegenrijk weekend toewenst).
Woensdagavond kwam In Our Hearts uit van Tim Knol. In het kader van Allerzielen schreef Tim speciaal een lied over herinneringen aan overleden dierbaren. 

“Woensdag bracht ik een nieuw lied uit. Een voor mij bijzonder lied. Waar ik met veel liefde aan gewerkt heb.
Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Uitvaartverzekering Monuta met de vraag of ik een lied wilde maken speciaal voor Allerzielen op 2 november. Dit is het lied In Our Hearts geworden. Na een oproep op mijn social media kwamen er in no-time bijna honderd ontroerende, soms aangrijpende verhalen binnen. Van mensen die hun dierbaren nog steeds overal meenemen waar ze ook naartoe gaan, tot vlinders en vogels die keer op keer weer op dezelfde plek terugkomen en mensen het gevoel geven dat iemand er nog steeds bij is.

Uit een aantal van deze verhalen heb ik inspiratie gehaald voor het schrijven van dit lied.” - Tim Knol

Beluister het nummer hier: xlcr.nl/timknol-inourhearts
Op hun laatste album Zest liet BRUUT! al horen dat de band muzikaal een nieuwe afslag heeft genomen. Het is lastig om de muziek van het viertal te duiden, maar de term ‘technojazz' viel afgelopen festivalseizoen meermaals; iets waarin de heren zich wel kunnen vinden. Nu verschijnt Zest [Deluxe] met drie nooit eerder gehoorde tracks en speelt de band binnenkort weer in de clubs.

Mylène is de stille kracht achter de band BRUUT! De muziek van de band overstijgt stijlen door surfrock, boogaloo, hardrock en andere invloeden in hun songs te verwerken en daar hoort een goede manager bij. Tussen de bedrijvigheden door heeft ze de tijd gevonden om een mooie playlist te maken. 

“Wat is er toch veel mooie muziek! Ik word gelukkig van alles in deze lijst (en van nog zoveel meer, maar dan wordt deze lijst veel te lang) en enthousiast van het vooruitzicht van al het moois dat nog gaat komen!” - Mylène Berghs 

Welverdiend. Niet meer dan logisch. Het album Big Thing van Elephant is genomineerd voor de 3voor12 award, de prijs voor het beste album van het jaar. 3voor12 noemt Big Thing een ‘’schitterende collectie melodieuze indiepopsongs’’. 
OOR ging in gesprek met Cees Paris van Steve French over het nieuwe album Dogs. Lees het artikel hier terug. 
Afgelopen maandag was Excelsior’s Isabelle Booman te gast bij NPO Radio 1 in het programma De Nieuws BV. In het fragment Vers Vinyl had ze het samen met Jurry Oortwijn van Paradiso over de beste releases van de maand oktober. Ook het aankomende album Nuts van MICH werd besproken. Bekijk het fragment hieronder terug.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands