Copy

Vanuit Amsterdam-Noord brengen wij u Bob uit Zuid. Zo klein kan de wereld zijn. In de nieuwsbrief van deze week is er naast Bob meer nieuwe muziek. Van Jasper en Philip bijvoorbeeld. Jasper en zijn wonderschone indie en Philip, maar zeg maar meneer Kroonenberg, met een single en een show. Verder veel radio en TV momenten en er valt gelukkig live weer van alles te beleven.

Het is er. Vandaag verschijnt het debuutalbum van de vissende rapper Bob uit Zuid. Hij schrijft tekst en muziek zelf, zijn maatje Tim Knol neemt het op. Een steenharde plaat met “echte” instrumenten, ingespeeld door Bob zelf. 

“Mijn ergernis aan veel rap van nu is dat alles uit de computer komt. Je hoort geen orgel, geen fuzz gitaar, geen echte drums.” - Bob uit Zuid

Op dit debuut hoor je dat allemaal wel.

NRC schreef over zijn uitverkochte show in de Paradiso van afgelopen woensdag. En er is zelfs een heus Bob uit Zuid shirt.
Nagasaki Swim is nieuw op Excelsior Recordings. De band brengt vandaag de single The Weight Pt. 2 uit. 3voor12 had de première en ging in gesprek met bandleider Jasper Boogaard.

The Weight Pt. 2 is het vervolg op een liedje van The Mirror. We waren The Weight aan het repeteren voor de liveshow. Toen is 'Part 2' ontstaan” aldus Jasper.
 
De tien dagen die de band in de zomer van 2021 in opnamestudio Katzwijm doorbracht legde het fundament voor het album Everything Grows dat later zal verschijnen. Wordt vervolgd.
Philip Kroonenberg maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt of als hij wordt overvallen door een nieuw gezichtspunt. Zo ontstaan er tijdens zijn werk als psychotherapeut ook nieuwe liedjes. Over zijn werk en de toestand in de wereld en hoe bijvoorbeeld tijd steeds kostbaarder wordt. 

In september brengt Excelsior Recordings de nieuwe plaat The Therapist van Philip Kroonenberg uit, voorafgegaan door een aantal singles. Bij elke singlerelease hoort een muzikale zondagmiddag in Het Paardcafé te Den Haag. Zo ook dit weekend bij de eerste single: I Got A Line.

Philip Kroonenberg, The Therapist invites. Samen met een wisselende muzikale gast gaan ze op zoek naar het verhaal achter het lied. De eerste gast is, de van onder andere Smutfish bekende, Melle de Boer. VanWyck en Yorick van Norden zijn de volgende sessies aan de beurt.
 
Sem Egter van Wissekerke is een bijzondere kerel. Want: Hij is bassist en beatmaker in de band van Bob uit Zuid en hij kookt in restaurant The Cottage, waar hij bekend staat om zijn uitmuntende nasi goreng. Sem trekt maar liefst twee dagen voor aanvang van een Ajax wedstrijd zijn Ajax-shirt al aan en selecteerde voor de Nieuwsbrief een lijst met uitsluitend goede muziek.

“De 25 favorieten van de stier uit oost” - Sem
Op 3 juni verschijnt het nieuwe album Metropolyphonica van Blue Flamingo. Daarom een kleurwedstrijd. Ziya Ertekin, ofwel Blue Flamingo, legt de wedstrijd uit: https://excelsior-recordings.com/pages/blue-flamingo-kleurwedstrijd

“Op een niksige februariochtend kwamen we binnen in een groot, leeg TivoliVredenburg om een livesessie op te nemen. Naast de geweldige behulpzame batterij aan crew die daar klaarstond hadden we ook nog cameraman Ab Al-Tamimi meegenomen, die alles op z’n eigen manier zou vastleggen.

Ab ging alles one-shot, zonder edits op film zetten zodat ook al onze stress en ongemakkelijkheden mooi in beeld zouden komen. Hij had ook interessante ideeën over hoe we moesten staan en bewegen waardoor we ons net voelden alsof we een ingewikkelde choreografie moesten gaan doen en eigenlijk een dansvideo gingen maken.

Samen met z’n vieren muziek maken voelde echter als een warm bad, zeker nadat we Lana even hadden moeten missen omdat ze een kind aan het krijgen was. We kunnen er nog steeds niet over uit hoe sterk ze wel niet is dat ze enkele weken na de bevalling alweer met ons op pad was alsof er niks aan de hand was. Veel plezier met het kijken en luisteren naar deze live opname van
21.” - Loupe

Moss zit midden in een clubtour. Tussen de bedrijven door vond de band tijd om op bezoek te gaan bij Muziekcafé. Moss speelt de single Salt afkomstig van het nieuwe album HX.
Ter ere van de 80ste verjaardag van Paul McCartney speelt Yorick van Norden, samen met Lavinia Meijer, het lied Blackbird bij Khalid en Sophie.
 
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: The Visual in de Tolhuistuin onder de oude plataan.
Het lijkt wel alsof The Kik het nog drukker dan S10 heeft tijdens dit Songfestival. Deze week was de band te gast bij Spijkers met Koppen én BEAU.
Tijd voor weer een Indie Academy. Ditmaal in de Cinetol. Met Vulva, Poodle en The Earwurms + een dj-set van DJ Juicy. Drie wereldbands voor de prijs van één. Op poten gezet door onze favoriete ex-collega Puck.

We mogen voor de avond 2x2 gastenlijstplekken vergeven. Mail naar
info@excelsior-recordings.com en wie weet sta jij op de lijst.
"De hond die blaft en het hart dat breekt: ze kregen elk hun plek in een rijke, spannend vormgegeven voorstelling."

NRC bespreekt Soms breekt er een Hart, Soms Blaft Er Een Hond, de nieuwe theatervoorstelling van Spinvis. Het fenomeen trekt de komende weken met zijn band door het land.
Op het laatste album Nieuwe Dromen van Alex Roeka staat het lied In Dit Sterrendal. Het is een vijftig(!) minuten durend nummer, 37 coupletten over het roerige leven van Alex Roeka zelf. Als een muzikale autobiografie. Alex Roeka zal het lied met zijn band voor het eerst en voor het laatst in zijn geheel vertolken.

Na een korte pauze speelt Alex Roeka nog een korte set met oud en nieuw werk.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands