Copy
Via dit orgaan leest u vaak lofzangen op onze artiesten en het werk dat zij verzetten. Maar zij zijn niets zonder Supporters. Hans Reatsch uit Eastermar is er zo eentje. Supporter van het eerste uur. Geen enkele uitgave van uw Hofleverancier is hem onbekend en hij heeft ze daarom ook allemaal. Des te meer reden om hem deze week tot Selector te maken. 

Over naar de orde van de dag. Drink vandaag veel water en doe vooral kalm aan. Luister bijvoorbeeld eens in alle rust naar de nieuwe single van Rimer London. Dat zal helpen.
Op zo’n warme dag als vandaag is het zaak dat de rust wordt bewaard. Rimer London en zijn pianomuziek helpen daarbij. Wentel je in de verkoelende klanken van Wallow, de nieuwe single van Rimer London. Het nummer staat op zijn album Hangover Piano en die plaat verschijnt 9 september.
 
Vandaag is Hans onze Selector. Wie is Hans? Dat kan niemand beter uitleggen dan Hans zelf. 

Vertel eens iets over jezelf?
“Mijn naam is Hans Reatsch, muziek liefhebber en verzamelaar XXXL.
Als er iets uitkomt op verschillende kleuren vinyl “moet” ik dat allemaal hebben.
Zo staat Jacco Gardner – Hypnophobia hier met de uitgaves uit Amerika en Engeland tien keer op vinyl in de kast.” 

Hoe kwam je in aanraking met Excelsior?
“In 1998 was ik bij Plato Zwolle en toen stond er een cd op wat zo geweldig klonk, dus zei ik wat je nu speelt moet ik hebben. Bleek Caesar – No Rest For The Alonely te zijn….   Gekeken wat er nog meer op het label was uitgekomen en de liefde voor Excelsior is geboren……”

Wat is je favoriete Excelsior Recordings release aller tijden en waarom?
“Favoriete Excelsior release voor mij is Clean van Caesar, zulke geweldige nummers, prachtige zang, drums en gitaar…  Wat was dat live ook fenomenaal!!!“
Wie vind je de beste nieuwe artiest op het label en waarom?
“Beste nieuwe release vind ik Elephant – Big Thing, de muziek met de meerstemmige zang pakt je gelijk. Heerlijke muziek om bij weg te dromen.”

Wat is het mooiste item/product uit je collectie?
“Mooiste items uit mijn verzameling zijn drie Excelsior releases, Caesar – Clean op vinyl. (Nog?) niet officieel uitgekomen. Canshaker Pi – Naughty Naughty Violence, testpersing die ook niet officieel verschenen is en testpersing met testhoes van Blue Flamingo -  Metropolyphonica.”

Mis je iets in je Excelsior verzameling?
“Waar ik al jaren naar op zoek ben is de promo single CD Swing van Johan (Excel96011).”

“Hier is de lijst die mij blij maakt…”
Zondag bij de succesformule Sunday Sounds: Meindert Talma. In de Tolhuistuin onder de oude plataan. Gratis en voor niks.
A liquid breakfast with Rimer London. Het SkateCafe te Amsterdam opent op 11 september vroeg zijn deuren, want Rimer London presenteert deze ochtend zijn album Hangover Piano. De langspeler met kalmerende klanken is de perfecte soundtrack voor een zondagmorgen. En dat is nog niet alles: Rimer krijgt hulp van zijn vrienden De Witte Kunst (live) en Fatima Yamaha (dj-set). Een goed begin is het halve werk en daarom kunt u gebruik maken van een luxe ontbijtarrangement.

Deur: 10.00h. Ontbijt: 10.30h. Rimer London 11.30h
https://skatecafe.weticket.com/rimer-london/about
Kom langs op de eerste editie van muziekfestival Walk On, het wordt prachtig weer. Tim Knol presenteert op 14 augustus zijn nieuwe album in het duinlandschap van Caprera en neemt iedereen mee op een wandeling langs natuur en cultuur. Verwacht onderweg optredens van Elephant, Thijs Boontjes & zijn Dans- en Showorkest, Nico Dijkshoorn, Janne Schra & de Vogels en Kids with Buns.

https://caprera.nu/agenda/walk-on-avontuurlijke-muziekroute-met-tim-knol/
Nico Dijkshoorn deelt alvast zijn ervaring als wandelaar:

“Ik heb slechts een keer echt gewandeld, maar dan wel meteen in Noorwegen. Met echt wandelen bedoel ik: rare schoenen aandoen, opeens een andere trui aantrekken, dingen aan je riem hangen waarop je kunt zien dat je aan het wandelen bent en zoveel water meesjouwen dat je onderweg een middelgroot kinderbadje kunt vullen.

Dat had ik dus allemaal niet. Ik droeg roze sokken, sneakers met een zool die de dikte had van een bierviltje, een sportief jasje waardoor ik, volgens mijzelf dan, minder kaal leek en een verrekijker van mijn opa, waarmee hij waarschijnlijk keek of mijn oma alweer terug kwam van boodschappen doen zodat hij snel zijn broek weer aan kon doen.”
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands