Copy
Hadden we een plakboek dan ging de nieuwe Album Top 100 daarin, nu Danny Vera 'vanuit het niets' op 1 binnenkomt. Boven de Beatles, Hazes en AC/DC; je zou d'r stil van worden en een tikkie emosjoneel, want de weg naar 'The New Now' was lang en winderig. Alle reden om een bos rode rozen naar Middelburg te sturen en de felicitaties van ons allen.

En dat in de week dat Spinvis ons verblijdt met een goed bericht, The Kik een nieuw lied aankondigt en het door Tim Knol uitgebrachte kinderboek van Freek van Duin gretig aftrek vindt.

Tot Donderdag bij Het Niek Hilkmann Kwartet en anders zien we elkaar volgende week Vrijdag weer alhier.

"Het masker is geen 'schijn' die het 'zijn' bedekt, maar een werkelijkheid, die het niets bedekt", schrijft Mulisch ergens. En zo is het maar net. Neem nou De Verzonnen Man, hoofdpersoon in het gelijknamige Spinvisliedje dat vandaag uitkwam op de nationale radiozenders. Als hij zichzelf niet verzint, wie moet het dan doen ? En wat als het niet lukt om zichzelf te verzinnen? De hemel weet wat er van hem overblijft...misschien wel helemaal niks! Gelukkig loopt het goed af en gaat hij van de kranten op de trap naar de krenten in de pap. Gezegend was de dag dat de man zichzelf verzon. 

Verder wordt er hier niet stilgezeten. De repetities met de band zijn, ondanks dat geen mens weet wanneer we het kunnen laten horen, erg leuk en veelbelovend. Bovendien gaat We Vieren Het Toch, ons jaarlijkse eindejaarsfeest in TivoliVredenburg 'gewoon' door. Gewoon tussen haakjes want je weet hoe het is. Daarover snel meer, veel meer. 

denk na
duik diep
blijf heel

<<>>

Spinvis

Verzonnen Man is de derde single van de nieuwe Spinvisplaat 7.6.9.6. Speciaal voor de radio maakte Spinvis zelf een nieuwe stevigere edit (Verzonnen Mix). Het nummer staat inmiddels op de 3FM playlist.

Danny Vera heeft een nieuw album. En wat voor één. Een plaat die tijdloos is en tegelijkertijd over het hier en nu gaat. The New Now. Een klassieker in de dop van een artiest die zichzelf blijft uitdagen, keihard werkt en vandaag werd beloond met een #1 positie in de album Top 100.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is stond Danny Vera afgelopen woensdag in de Volkskrant met een interview waarin hij spreekt over acht voor hem bepalende nummers.

Naar aanleiding van het kinderboek Ziep Rolstoel Toverpaard dat 27 november verschijnt via Excelsior Recordings, werden auteur Freek van Duin en zanger Tim Knol door het Algemeen Dagblad gevraagd voor een interview op beeld. Freek heeft de ziekte van Duchenne en schreef niet zonder reden een boek over een kind in een rolstoel die grote avonturen beleeft.

'Freek denkt altijd in kansen en dat doet het hoofdpersonage uit het boek ook' aldus Tim Knol

Ziep Rolstoel Toverpaard is te bestellen in de webshop. 

Tot voor kort stond ‘Leuk dat je erbij was’ op het programma van WORM; een speciale programmareeks waarbij vijf dagen lang van alles en nog wat te doen was rondom de presentatie van Een Teken aan de Wand, het eerste album van Kwartet Niek Hilkmann. Naast optredens van diverse artiesten zouden er een aantal vakantiefilms worden vertoond en was er een doorlopende expositie te zien van de ansichtkaarten die Hilkmann in de zomer van 2020 maakte op plekken als Cadzand, Valkenburg en Baers.

Helaas mag het allemaal niet zo zijn: de uitgave van Een Teken aan de Wand, alsook de daarbij horende presentatie week, kunnen vanwege voorspelbare redenen voorlopig niet doorgaan. Een droevige kwestie, maar gelukkig niet het einde van het verhaal. De album release is verplaatst naar 22 januari 2021 en als pleister op de wonde wordt er bij WORM op 26 november een livestream georganiseerd waarbij de muziek van het album alvast te horen is.

Het geheel vangt aan om 21:00: https://worm.org/production/livestream-leuk-dat-je-er-niet-bij-was/

Zet 11 december maar alvast in de agenda. Dan komt de nieuwe single van The Kik uit. Het nummer werd geschreven in opdracht van het Mauritshuis. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vraagt het Mauritshuis bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit de museumcollectie. Na eerdere uitvoeringen van o.a. Harry Jekkers en Willie Wartaal viel deze keer de eer aan The Kik.

Vrijdag 20 november 
Tim Knol - Den Haag  

Dinsdag 24 november
Matteo Myderwyk - Rotterdam  

Woensdag 25 november
Opera Alaska - Utrecht

Donderdag 26 november
Matteo Myderwyk - Eindhoven  
Kwartet Niek Hilkmann - Rotterdam (Livestream)

Zaterdag 28 november
Alex Roeka - Rilland
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands