Copy

Lezer Jan Hut te Muntendam sluit zijn brieven doorgaans af met de uitroep ‘Kop d’r veur!’. Jans adagium komt deze dagen weer goed van pas. (Woedeuitbarsting over de Formule 1-races, Rutte, De Jonge en de Oranjes geschrapt, red.) Want er gaan ook hele toffe dingen wel door.

Zo is de Blue Flamingo dinsdag weer in levende lijve in het wild te zien. In de achtertuin van uw hofleverancier verzorgt de paradijsvogel een Akoestische Picknick, een nieuw fenomeen dat binnenkort ook Den Bosch zal aandoen.

De thuisblijver bevelen we twee bijzondere audio-producties aan te weten een Selectors van de enige echte Nico Dijkshoorn en de Spijkers van vorige week met Danny Vera, unieke radio het beluisteren meer dan waard.

Nico Dijkshoorn (1960, Amsterdam) doucht dagelijks en is een multitalent. Hij is onder andere schrijver, muzikant, dichter, podcastmaker en huiscolumnist van De Wandelgang. Daarnaast heeft Nico een uitgesproken muzieksmaak. We vroegen hem een lijst met zijn favoriete liedjes samen te stellen: van The Serenes tot Taylor Swift.

“Ieder jaar maak ik een Kerstlijst op Spotify. Aan de liedjes die ik in 2014 heb gekozen zie ik dat alles nog heel onbezorgd was, aan de liedjes in de lijst 2017 zie ik dat ik voorgoed een twijfelende man was geworden. Dit is een intuïtieve keuze uit al die Kerstlijsten samen. Daarom staan er weinig liedjes op die jonger zijn dan een half jaar. Dat is weer een heel andere lijst.” - Nico Dijkshoorn

Volgens het KNMI is het zondag prima weer om om in de tuin te vertoeven. Doe dat in de Tolhuistuin te Amsterdam-Noord (op een steenworp afstand van het Centraal Station) waar YAN (bekend van YIN en vele anderen) de dag van een gouden randje voorziet met een live performance, begeleid door Martin Scheppink. Sunday Sounds heet de succesformule waarbinnen zich deze gratis (!) voorstelling afspeelt.

Danny Vera is te gast bij de zomerse variant van Spijkers met Koppen. Hij laat er zijn favoriete nummers horen en gaat erover in gesprek met Dolf Jansen. 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands