Copy

De Lezer Heil & Zegen!

Als men van de weeromstuit de goede woorden niet kan vinden om een gevoel te omschrijven zonder te vervallen in gemeenplaatsen, is er naast de Muziek altijd de Poëzie. Zoals die van de Dichter van Ons Vaderland Ingmar Heytze die het jaar 2021 opent met een speciaal voor u, waarde lezer, geschreven gedicht.

Er staat ons een hoop te wachten dit betere jaar. Een jubileum, de beste nieuwe albums, beeldwerken en ‘inshallah’ een prik, dit alles onder het vertrouwde motto We Vieren Het Toch.

Over naar Ingmar:

WEEROMSTUIT

 

Als je het mij vraagt zeg ik graag

‘We hebben het ergste al gehad.’ 

Natuurlijk weet ik dat niet zeker.

 

Ik hou er ook van om te zeggen

dat het ergste nog moet komen,

juist in tijden van groot geluk. 

 

Kom, we laten alles achter.

Dagen dat je niemand sprak,

nachten dat je wakker lag: 

 

genoeg. We worden wakker

tussen duizend liedjes, nieuw

en klaar voor een beter jaar. 

 

Ik droomde van een doolhof

waarin alle muren openzwaaiden

toen jij vroeg: ‘Mag ik eruit?’

 

Dit wordt het jaar van de weeromstuit. 

 

01-01-2021 • Ingmar Heytze 

Op zondag 3 januari is de Grote Zaal van TivoliVredenburg het toneel van We Vieren Het Toch, een programma met Spinvis, collega-artiesten, hardcore wetenschappers, filosofen, dichters, dansers en dromers. Zoals met o.a. het Ruysdael Kwartet, MICH, dichter Arjan Witte, Picatrix (met Greetje Bijma) en neuropsycholoog Wijnand IJsselsteijn. Tickets via: https://www.tivolivredenburg.nl/we-vieren-het-toch-5/

Op IV stuurt Fixkes de luisteraar de nacht in met het slaapliedje Roosjes. Daar hoort nu ook een clip bij. Intimistisch camerawerk van zanger Sam Valkenborgh en net geen mishandeling van teddyberen. Morgen is er weer een dag. Een mooie boodschap, toch? En het klopt nog ook. 

Het programma van Eurosonic Noorderslag 2021 is compleet. Het programma is met MICH, Opera Alaska, Queen’s Pleasure en Sam & Julia compleet. ESNS vindt online plaats van 13 t/m 16 januari en is gratis toegankelijk.
Facebook
Twitter
Website






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands