Copy

Fifth Dimension Television was een televisiezender waarvan de programmering alleen bestond in de VPRO Gids. Een van de programma’s op die zender heette ‘Het kon niet en toch gebeurde het’. Als één gebeurtenis geknipt zou zijn voor dit programma dan was het de release op Excelsior Recordings dit weekend van de nieuwe single van André van Duin.

Stel je voor, André van Duin, de enige echte, op Excelsior...
Wie ons dat tot een week of drie terug had verteld dat André van Duin op Excelsior Recordings zou verschijnen, was naar het land der dwazen verwezen.

Morgen is het zover. Dan gaat het lied Voor Altijd in première, in Matthijs Gaat Door op Nederland 1. Het is een lied dat weinigen onberoerd gaat laten, zo mooi. Danny Vera maakte het. André zingt het op onnavolgbare wijze en Frans Hagenaars en Reyer Zwart namen het schitterend op.

Het is ons een eer en genoegen om dit werk te mogen bezorgen.

André van Duin dus op Excelsior Recordings. Voor Altijd is een ode aan zijn overleden echtgenoot Martin en hun leven samen. Het loflied werd geschreven door niemand minder dan Danny Vera.

“Ik schreef het en wist meteen dat André het moest uitvoeren.”

Zo geschiedde. Tijdens een lunch in de keuken bij André van Duin thuis werden onder het genot van een boterhammetje de details besproken. De tekst werd bewerkt tot een persoonlijk verhaal over liefde, gemis en afscheid. De melancholieke melodie bleef.

Voor Altijd is opgenomen door Frans Hagenaars in SSE Noord, samen met Danny Vera en Reyer Zwart die het arrangeerde.

Morgenavond in het televisieprogramma Matthijs Gaat Door zingt André het lied voor het eerst, begeleid door Danny Vera en de Sven Hammond Bigband.

De opbrengsten van Voor Altijd, dat verschijnt op Excelsior Recordings, gaan naar KWF Kankerbestrijding en is digitaal beschikbaar vanaf aanstaande zondag. De 7” is leverbaar vanaf 23 april.

Het leest als een krantenkop van weleer: “Eenzame drummer wordt zanger en start eigen carrière.” Dat gebeurt nu eenmaal als je een drummer zonder drumstel en bandleden gedwongen opsluit in zijn appartement in het centrum van Amsterdam. Kees Schaper pakte een gitaar op en schreef zijn eigen muziek. Powerpop volgens de beste traditie van het genre. ‘Vrolijk’-klinkende nummers doorspekt met gevoel van verlangen, hunkering en wanhoop. Vol melodieuze hooks, vocale harmonieën en alles vakkundig en vol energie vastgelegd op band. 

“Toen ik Lately I’ve Let Things Slide voor het eerst hoorde, voelde het alsof Nick Lowe het over mij had geschreven. Het spreekt nogal tot de verbeelding. Vooral in tijden als deze.”

Lonely Girls debuteert vandaag met Lately I've Let Things Slide op Tim Knol's I Love My Label.

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Piet Parra beet het spits af, daarop volgde Kick van Teddy’s Hit, Niek Hilkmann, Véras Fawaz, Isabelle Booman en Marzio Scholten van Opera Alaska. Kees Schaper, nu ook bekend als Lonely Girls, nam deze week het samenstellen van een mooie playlist voor zijn rekening. 
Wandel the walk, read the talk. Bij een vereniging hoort een officieel clubblad. De Wandelgang combineert wandelen en cultuur. Het officiële clubblad van De Wandelclub combineert wandelen en cultuur. Van wandelverslagen en een kinderpagina via een politiek gedicht tot een erotisch wandelverhaal. 

Aan dit tijdschrift werken veel bekende en minder bekende kunstenaars, schrijvers en artiesten mee. Uiteraard Tim knol, maar ook Nico Dijkshoorn, Vjeze Fur, Lisa Bouyeure, Maartje Wortel, Ray Fuego, Gijsbert Kamer en John Jansen van Galen – om er maar een paar te noemen.

De Wandelgang verschijnt in handig pocketformaat en wordt twee keer per jaar uitgebracht. Alle leden van de club krijgen gratis een exemplaar thuisbezorgd. Voor niet-leden is het blad verkrijgbaar bij de betere platenwinkels, boekhandels, buiten winkels en via de webshop van De Wandelclub.

"Geen klassiek wandelblad, maar een blad met een ruig randje. De Wandelclub is een culturele club en dat zie je terug in ons nieuwe magazine De Wandelgang"  - Tim Knol
Café De Avondklok van DJ Jochem is een begrip tijdens die vermaledijde avondklok. Hij zaagde afgelopen woensdag al weer voor de derde keer de week door met een livestream vanuit zijn eigen huiskamercafé. Met de allerbeste muziek en live vanuit hun huis waren daar Sofie Winterson, Véras, The Grey Pants en Henk Koorn van Hallo Venray.

Luister hier terug: 
22-01 Teddy's Hit - Painters
*vanaf 05-03 beschikbaar op CD*
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands