Copy

Voor de tweede week in successie is het Goede Vrijdag in Huize Excelsior; dit maal vanwege de release van nieuw werk van twee grootheden, te weten Anne Soldaat en Meindert Talma. Gebeurtenissen die dit jubeljaar nu al tot een succes maken. En dan moeten hun albums nog uitkomen. Ken je nagaan. 

Anne Soldaat is herboren: "Ik ben terug!"

You're Hard To Find is de eerste single van Facts & Fears, de nieuwe plaat van Anne Soldaat. Op dit nummer hoor je Soldaat en zijn band vol overgave en plezier zich de blaren op de vingers spelen. 

Het nummer - dat werd opgenomen door Pablo van de Poel van DeWolff - is in een dag geschreven. Het heeft een refrein dat wordt begeleid door van die Bachiaans dalende basnoten. En in plaats van een bridge of solo heeft het nummer - wat je noemt - een flink 'outtro'. In de studio riep Pablo bij het derde couplet: "Hier moet iets extra's gebeuren", en daar had ie helemaal gelijk in. De heren hebben toen 'on the spot' een koortje ingezongen. 

You're Hard To Find heeft een Kinks-achtige feel, aldus Anne. Ook tekstueel probeerde de zingende gitarist er wat van dat Ray Davies venijn in te leggen. Het gaat tenslotte over de stereotype popposeur - en wie de schoen past trekke hem aan.

Aan de vooravond van El Classico verschijnt Hee Frenkie de Jong, de nieuwe single van Meindert Talma. Het nummer is de opener van Talma’s derde voetbalalbum Minna. Minna, dat zijn titel ontleent aan Humphrey Mijnals, verschijnt 7 mei op Excelsior Recordings als cd, op vinyl en digitaal. 

De swingende lied is een ode aan de jonge middenvelder. Zeven jaar was Frenkie de Jong toen de pupil van ASV Arkel op vakantie in Spanje een oefenwedstrijd van FC Barcelona aan de Costa Brava bijwoonde. In de tweede helft viel de onbekende jeugdspeler Lionel Messi in. Zestien jaar later werden Frenkie en Messi ploeggenoten en is de goedlachse Frenkie Neerlands Voetbalhoop.

Meindert schoof vandaag aan bij Frank Evenblij en Erik Dijkstra van Bureau Sport op NPO Radio 1 voor een interview en de live première van de hit single: https://www.nporadio1.nl/bureau-sport-radio/uitzendingen/3356126-2021-04-09

Reserveer de langspeler, al dan niet met een exclusief voetbalshirt, via Excelsior Recordings.

Tim Knol verzorgt 23 april een live-stream vanuit de Artone Studio in Haarlem. Bijzonder aan de stream is dat het concert integraal wordt opgenomen voor een exclusief live-album. Kopers van een ticket krijgen niet alleen toegang tot de uitzending. Ze kunnen zelf de setlist mee bepalen en ontvangen enkele maanden na afloop de registratie thuis op vinyl.

“Streamen alleen vond ik niet genoeg. Iedereen kan nu live meekijken hoe ik een album op tape opneem.” - Tim Knol

Meer info & tickets: https://guts.events/eh106g/gsla9c

12 juni is het weer zover, dan kunnen muziekliefhebbers en verzamelaars hun hart ophalen tijdens Record Store Day. De onafhankelijke platenzaken verdienen dit jaar een extra steuntje in de rug en in het kader daarvan brengt Excelsior Recordings op Record Store Day nieuw werk uit van Spinvis en Opera Alaska. Ook verschijnt het door Spinvis gecureerde compilatiealbum Utreg Punx op Excelsior’s RE-Label. 

Voor meer informatie en een lijst van alle releases zie: https://recordstoreday.nl/actueel/releaselijst-rsd-drops-2021-bekend/

Excelsior Recordings Selectors is een playlist als een kettingbrief. Elke week een andere Selector. Van Piet Parra tot Véras Fawaz. Deze week rijgt ‘s-land’s onbekendste popster Meindert Talma een aantal van zijn favoriete liedjes aaneen. 

“Ik heb mijn Perfect Talma Playlist van een paar jaar geleden (Meer uitleg over de liedjes staat hier: https://www.perfects.nl/perfect-meindert-talma-inspired-playlist/) aangevuld met 3 favoriete liedjes van Excelsior bands waarmee ik in het verleden met veel plezier een tour heb gedaan als voorprogramma: met Daryll-Ann in 1999 ten tijde van Happy Traum, toen mijn Dammen met ome Hajo uitkwam, met Bauer in 2000 ten tijde van On the Move (Ik mocht spelen op de Fender Rhodes piano van Berend Dubbe; niet altijd tot diens genoegen; hij kwam een paar keer met een schroevendraaier het podium opgestoven) en Spinvis in 2003 (toen mijn Kriebelvisje net uit was) tijdens diens eerste grote theatertour in Nederland en België. Ik mocht spelen op de vleugel van de legendarische Han Reiziger, die samen met de vader van Erik de Jong, het meest verrassende gezicht was in die bijzondere eerste Spinvis formatie. Foto van Han Reiziger en mij werd gemaakt door Jeroen Kleijn, de tweede drummer van Spinvis.” - Meindert Talma

De weidedag is de dag dat het vee weer naar buiten mag. De koeien rennen met vreugdesprongen de wei in. Zo moeten artiesten zich ook voelen als ze straks weer de bühne op mogen. In april staan er meerdere testconcerten op de agenda. “Ik durf wel te zeggen dat ik hier behoorlijk naar uitzie. Die hele optreedambiance.” Aldus Thijs Boontjes
 

Danny Vera:
22 april - De Spot, Middelburg

Kamer Met Uitzicht - Spinvis in VR:
22 april - De Helling, Utrecht

Spinvis & Saartje van Camp:
23 april - De Spot, Middelburg

Spinvis:
24 april - Burgerhaven, Deventer 

Thijs Boontjes:
25 april - Doornroosje, Nijmegen
30 april - Paradiso, Amsterdam

23-04 André van Duin - Voor Altijd 7"
07-05 Meindert Talma - Minna
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands