Copy
Een circulaire textielketen is de norm!
Ieder jaar belandt zo’n 145 miljoen kilo textiel nog ‘gewoon’ bij het rest afval. Aanschaffen, dragen en weer wegdoen lijkt de norm. Om dit patroon te doorbreken moet iedereen in beweging komen: van consument tot industrie, van inzamelaars tot gemeenten. Sympany ziet zichzelf als aanjager van die beweging. Een circulaire textielketen als nieuwe norm. 
Lees het persbericht


Wat wij doen 
We verkopen wat herdraagbaar is. En recyclen wat overblijft.
Door beide steeds beter te doen, maken we de textielketen circulair.
Want het geld dat we verdienen, investeren we in innovatie.
Zodat we van elk stukje stof straks weer iets waardevols kunnen maken.

Lees meer


Herdraagbaar blijft herdraagbaar
Ruim 65% van het ingezamelde textiel wat wij inzamelen is nog opnieuw te dragen, want goed blijft goed en het verlengen van de levencyclus nog steeds de meest duurzame optie. De verkoop van dit textiel is een belangrijke bron van inkomsten voor Sympany. Het geld dat we verdienen, investeren we in innovaties om de textielketen circulair te maken. 

Lees meer


Nieuwe toepassingen
Het recyclebare textiel wordt samen met partners verwerkt tot grondstof en ingezet voor nieuwe producten. Met SaXcell werken we aan het sluiten van de keten. We investeren in een pilotfabriek waar, middels chemische recycling, hoogwaardige cellulose garen gemaakt wordt van oude kleding.  

Lees meer


Stof tot grondstof
De afgelopen maanden heeft Sympany hard gewerkt aan het uitwerken van deze koers in een nieuwe strategie, website en huisstijl. Als strategisch merk- en communicatiebureau hebben we Heldergroen gekozen om ons daarbij te helpen. Stap voor stap zullen we de nieuwe koers uitwerken zodat alle activiteiten van Sympany op elkaar aan sluiten vanuit één centrale strategische gedachte. 

Lees meer
Facebook
Twitter
Link
Copyright © |2020 | Sympany | All rights reserved.


Our mailing address is:
info@sympany.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.