Copy
Tsuki nieuwsbrief februari 2017
Beste <<Voornaam / First Name>>,

In deze nieuwsbrief kun je lezen over:
7 februari 2016

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hier voor hebt opgegeven of omdat je een cursus bij ons hebt gedaan. Onderaan deze mail kun je je afmelden of je gegevens wijzigen.

 
C L A R I T Y   T I P S
Burn-out, stress en depressie

Wist je dat inmiddels één op de acht werknemers in Nederland kampt met een burn-out? En dat vooral het aandeel jongeren daarin sterkt stijgt? Ook is er steeds meer bewijs dat chronische stress kan uitmonden in depressie. Depressie is onderhand de meest voorkomende reden voor ziekteverzuim (volgens het ministerie van WVS).

Deze week komt er een boek uit dat ons een nieuwe blik op het fenomeen stress wil bieden: 'Van big bang tot burn-out' door Witte Hoogendijk en Wilma de Rek. De Volkskrant wijdde er afgelopen zaterdag een artikel aan.

Stress is een gezond fenomeen
Stress is de overlevingsreactie van het lichaam op gevaar. Het zorgt voor de nodige lichaamsveranderingen om je te helpen vluchten of vechten, en port het immuunsysteem op om infecties door mogelijke verwondingen te bestrijden.

Wilma de Rek: In de 21ste eeuw heb je aan dat soort reacties (in een boom klimmen als er een leeuw aankomt) weinig. Ja, als een verkrachter je pad kruist of een vallend stuk gesteente je dreigt te verpletteren, dan wel. Maar als er een appje binnenkomt van je baas met de vraag of je op zijn kamer wilt komen 'omdat hij een niet zo heel erg leuke mededeling heeft' schiet je met een verhoogde hartslag en een geactiveerd immuunsysteem weinig op.
 
Overdosis
En dat stressgevoel hebben we steeds vaker, aangezien de moderne wereld een overdosis aan nieuwe stressoren met zich meebrengt. Waarvan het zoemend en piepend mobieltje de zoveelste is. Naarmate onze omgeving kunstmatiger wordt, worden die stressoren bovendien abstracter terwijl het lichaam er op blijft reageren alsof het iets concreets is.
 
Wat kan je doen?
Meer medicijnen, meditatie en ademhalingsoefeningen zijn - hoewel soms effectief - niet het beste antwoord volgens Rek. Het beste antwoord begint met inzicht. Als je begrijpt hoe het bij jezelf werkt, kun je zorgen voor minder stressprikkels. Letterlijk, door je mobiel uit te zetten. Of figuurlijk, door te beseffen dat veel stressprikkels psychisch zijn. Dat wil zeggen, je realiseren dat het gevaar zich in je geest afspeelt en niet in de werkelijkheid. 

Hier heeft het Clarity Proces werkelijk iets zeer praktisch te bieden. Door in contact met je onbewuste te komen, kan je dat deel van jezelf het verschil leren zien tussen echt gevaar en gevaar dat zich alleen in je geest afspeelt. Je kan je onbewuste leren niet met adrenaline en cortisol te reageren wanneer het lichaam geen direct gevaar loopt.

Bij de Clarity workshop vorige week zei iemand het heel mooi: "ik ben al jaren bezig met dit soort werk en snap al heel lang hoe het zit. Maar nu voor het eerst heb ik de praktische middelen in handen om er ook zelf iets mee te te doen!" En zo is het. Dat is Jeru's enorme verdienste. En jij kan het ook leren.

Van 25 februari (18:00 uur) tot 5 maart (9:00 uur) geef ik een Clarity workshop op een verrukkelijke plek in de Morvan in Frankrijk. De voertaal is Engels. Ben je erbij?

Klik hier voor meer informatie en om jouw plek te reserveren.

Ken je iemand die dit ook kan interesseren? Stuur deze nieuwsbrief dan door!


QLB meditatie in februari en maart
Ervaren QLB-ers kunnen in Tsuki komen mediteren op woensdagavond 8 en 15 februari en op dinsdagavond 14 maart. Deze avonden kan je los boeken.
In Bilthoven start er op dinsdagavond 21 februari een cursus van 6 avonden met Tineke van Meulen.

Clarity weekenden in Den Haag, Oldenzaal en Delft
Op 11 en 12 februari met Fred van der Zanden en Fréderique Speckman in Den Haag.
Op 18 en 19 maart met Jan van den Bergh in Oldenzaal.
Op 18 en 19 maart in Delft met Sasja Blankemeijer in Delft.

Klik hier voor meer informatie over deze weekenden.
 


Agenda

* Woensdag 8 februari 20.00 uur - QLB voor ervaren QLB-ers
* Woensdag 15 februari 20.00 uur - QLB voor ervaren QLB-ers

* Zaterdag 25 februari 18.00 uur - Clarity Week in Le Boulard (ENG)

* Maandag 6 maart 7.00 uur - Clarity Trainers workshop in Le Boulard
* Dinsdag 14 maart 20.00 uur - QLB voor ervaren QLB-ers

* Zaterdag 1 april 19.00 uur - Clarity Retreat Portugal, tevens start van de Inner Core!

Kijk voor ander QLB- en Clarity-aanbod op overig aanbod.
Kijk voor de hele agenda op onze website
Voor boeken en cd's en ander leuks ga naar de webshop.

Warme groet en graag tot ziens,
Taetske

 
Share
Tweet
Forward

Gegevens aanpassen of uitschrijven?
Je kunt je gegevens en voorkeuren wijzigen of <<E-mail adres / Email address>> afmelden voor deze nieuwsbrief

 


This email was sent to <<E-mail adres / Email address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tsuki · Rijnsburgerweg 86 · Leiden, Zuid-Holland 2333 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp