Copy
Tsuki nieuwsbrief maart/april 2017
Beste <<Voornaam / First Name>>,

In deze nieuwsbrief kun je lezen over:
20 maart 2017

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hier voor hebt opgegeven of omdat je een cursus bij ons hebt gedaan. Onderaan deze mail kun je je afmelden of je gegevens wijzigen.
Door een annulering hebben we twee last minute plekken voor de retreat in Portugal! Neem contact met ons op voor meer informatie.


 
C L A R I T Y   T I P S
Als een spiritueel pad je leven niet vreugdevoller maakt, zit je dan op het verkeerde pad?

Ja. Wat niet wil zeggen dat de oefeningen en meditaties die je doet je altijd meer vreugde brengen. Maar wel het leven zelf. Dat is waarvoor je het doet en waar het om draait.

Het pure leven is vreugdevol
Het doel van het spirituele pad is je in contact te brengen met het leven zelf, met wat het leven puur is. De momenten waarin je daarmee in contact bent, zijn vaak verstilde momenten. In die verstilling ontluikt de vreugde waar het om gaat. Het is dus een ander soort vreugde dan die je voelt wanneer je een cadeautje krijgt of wanneer iemand iets aardigs tegen je zegt of je een examen hebt gehaald. Je kunt het misschien het beste vergelijken met het soort pure ervaring die je ook wel kunt hebben als je in de natuur bent - zonder gedachten en zonder mensen. Dat is op een diepe manier vreugdevol, ondanks dat er geen vlaggen uithangen!

Naarmate je spiritueel wakkerder wordt, is er meer contact met dat pure. En in die zin wordt het leven vreugdevoller.

Afpellen
Waar je wel rekening mee moet houden is dat het openen naar die meer zuivere waarneming van het moment, met een reinigings- of afpellingsproces samengaat.

We hebben onszelf ingepakt in allerlei oude verdededigingslagen. Als zo'n laag wegvalt, geeft dat ruimte voor een diepere ontmoeting met het Hier en Nu. Maar in die ontspanning komt ook de volgende af te pellen laag aan de oppervlakte. En zo'n laag bestaat grotendeels uit verharde emotie.

Komt dat los, dan is dat dus wel degelijk een vreugdevolle gebeurtenis, hoewel de gevoelens die ermee gepaard gaan dat meestal niet zijn. Dingen die we wegstoppen zijn vaak pijnlijk. We verzetten ons ertegen. Het loslaten en verwerken is niet altijd makkelijk.

Quantum
Daarom noemt Jeru zijn meditatie ook de Quantum Light Breath. Je ontwikkeling gaat met sprongetjes. Als je op zo'n volgend niveau bent, moet je dat onderhouden en je er tegelijk voor openstellen, dat het volgende naar boven mag komen dat tussen jou en die zuivere waarneming in staat.

Ieder serieus pad gaat gepaard met vallen en opstaan en de vreselijkste putten en struikelblokken. Maar dat is nooit de Werkelijkheid. Het zijn altijd de gevolgen van onze oude verdedigingsmechanismen, waar we dan vreugdeloosheid door ervaren. En daar doorheen te breken is niet eenvoudig.
 
De perfecte weg
Als je van een afstand kijkt, is het wel belangrijk om te zien dat de grote lijn opgaand is als je een bepaald pad volgt. En het is ieders taak om dat voor zichzelf in de gaten te houden.

Er zijn verschillende wegen naar Rome, en de ene weg past beter bij je dan de andere. Waarbij je natuurlijk wel weer moet uitkijken dat je niet denkt dat je bij de perfecte weg moet zijn! Want voor je het weet hop je van de ene naar de ander en loop je op een gegeven moment geen enkel pad meer. En iedere keer als er dan zo'n helende crisis komt, denk je 'O jee, ik zit op het verkeerde pad! Ik ga maar naar een ander pad of een andere leraar'.

Maar als je een pad een tijd echt consciëntieus hebt bewandeld, dan is het zinvol om eens terug te kijken en de vraag te beantwoorden: brengt het me inderdaad dichter bij waar ik wil zijn?

Zomer QLB voor ervaren QLB-ers
In juni zijn er in Tsuki 3 zomer QLB's op woensdagavond 7, 14 en 21 juni. Mocht je niet helemaal zeker weten of je alle avonden kunt, schrijf je dan voor 3 losse avonden in. Deze kunnen bij verhindering worden verplaatst mits je het 2 dagen van te voren meldt.

Clarity Fonds QLB met hapje en drankje
Op zondagmiddag 11 juni organiseert het Clarity Fonds een Fundraising Event in Tsuki. Meer informatie volgt. Schrijf de datum alvast in je agenda!


Clarity workshops in Rotterdam en Amsterdam
Van 4 t/m 7 mei met Nyncke Schepen en Georg Hubner in Rotterdam.
Op 17 en 18 juni met Hanneke Sloof in Amsterdam.
Kijk voor meer informatie op https://www.tsuki.org/aanbod/overigen/


Agenda

* Zaterdag 1 april 19.00 uur - Clarity Retreat 'Golden Wings - Blue Sky', Portugal (21 dagen)
Tevens start van de Inner Core!

* Zaterdag 13 mei 16.00 uur - Post InnerCore Retreat, Bettenburg (Duits) (8 dagen)

* Woensdag 7 juni 20.00 uur - Zomer QLB 1e avond
* Zondag 11 juni 14.00 uur - Clarity Fonds Fundraising Event!
* Woensdag 14 juni 20.00 uur - Zomer QLB 2e avond
* Woensdag 21 juni 20.00 uur - Zomer QLB 3e avond

Na de zomervakantie zijn er weer QLB cursussen en Clarity workshops voor starters.
Kijk voor de hele agenda op onze website

Kijk voor ander QLB- en Clarity-aanbod op overig aanbod.
Voor boeken en cd's en ander leuks ga naar de webshop.

Warme groet en graag tot ziens,
Taetske

 
Share
Tweet
Forward

Gegevens aanpassen of uitschrijven?
Je kunt je gegevens en voorkeuren wijzigen of <<E-mail adres / Email address>> afmelden voor deze nieuwsbrief

 


This email was sent to <<E-mail adres / Email address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tsuki · Rijnsburgerweg 86 · Leiden, Zuid-Holland 2333 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp