Copy
Tsuki nieuwsbrief oktober 2016
Beste <<Voornaam / First Name>>,

In deze nieuwsbrief kun je lezen over:
8 november 2016

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hier voor hebt opgegeven of omdat je een cursus bij ons hebt gedaan. Onderaan deze mail kun je je afmelden of je gegevens wijzigen.

 
C L A R I T Y   T I P S
Mensen met een lage rusthartslag leven gemiddeld jaren langer
In de NRC van vorige week stond een stukje over een onderzoek dat is gedaan in het UMC Groningen. Een lage rusthartslag vergroot de kans op een langer leven. Per vijf hartslagen hebben vrouwen gemiddeld 2,6 meer levensjaren, mannen 2,9.

Ik heb voor de gein de afgelopen dagen mijn hartslag gemeten vlak na het opstaan en vlak na mijn ochtendmeditatie. En wat bleek? Bij het opstaan sloeg mijn hart gemiddeld 60 keer per minuut, na de meditatie 55! Kennelijk komt het lichaam van mediteren in een nog diepere rust dan door te slapen.

De ontspanning in je geest bepaalt de ontspanning in je lichaam
Op zich niet raar als je meer begrijpt van de invloed van het onbewuste op je lichaam en hoe meditatie rust kan brengen in die diepere lastig te bereiken plekken in jezelf.
 
Het rust/stressniveau in je geest bepaalt de diepte van ontspanning die het lichaam kan bereiken. Tijdens je slaap worden de dagelijkse spanningen verwerkt. Maar spanningen die samenhangen met oudere patronen, bijvoorbeeld uit je baby- en kindertijd, blijven onaangeroerd. Ook ben je niet bij bewustzijn, waardoor je niet zelf actief kan bijdragen aan het verminderen van spanning en stress.
 
Meditatie als communicatie
Bij meditatie kan je wel actief bijdragen. In stiltemeditatie doe ik dat op twee manieren:
1. ik heb mijn aandacht bij mijn adem.
2. ik druk in mijn lichaamshouding mijn volwassen aanwezigheid in een veilig en ondersteunend moment uit.

Beiden zijn een directe communicatie naar mijn onbewuste. Ik vertel daarmee woordloos dat er ruimte is voor diepe ontspanning en het loslaten van onnodige stress.

De adem
Door met mijn aandacht bij mijn adem te zijn, wordt de adem dieper en langzamer. Dieper en langzamer ademen is één van de weinige dingen waarmee je bewust invloed kunt uitoefenen op het sympathisch zenuwstelsel. Dat is het gedeelte van het zenuwstelsel dat onder andere de hartfrequentie regelt.

Maar er gebeurt meer! Door met mijn aandacht bij mijn adem te zijn, ben ik in bewust contact met iets werkelijks, iets echts. Waardoor ik automatisch minder verknoopt ben met mijn gedachten. In plaats van dat mijn gedachten het lichaam signalen geven, begint de werkelijkheid van dit moment mijn lichaam signalen te geven. En 's ochtends vroeg, op mijn meditatieplekje zijn dat allemaal signalen van vrede en rust.

De lichaamshouding
Ook breng ik mijn lichaamshouding in harmonie met de werkelijkheid van het moment. Ik zit rechtop, in mijn centrum, op een manier die kracht en bewustzijn uitdrukt. Niet vanuit een idee, maar vanuit de werkelijkheid van mijn volwassen aanwezigheid in een moment dat me ondersteunt, veilig is, compleet, en waar ik me met liefde mee verenig.

Een krachtige boodschap. Mits... ik het ook daadwerkelijk ervaar! Dus niet vanuit een idee, dan zitten we weer in het denken, maar vanuit een werkelijke ervaring in het moment zelf. En met ervaren bedoel ik niet dat je het hoeft te voelen, maar dat je het op een realistische manier zintuiglijk waarneemt. Dat is het enige wat echt werkt. Geen sprookjes. Realiteit.

Ook proberen?
Leg twee vingers op je pols of in je hals. Zelf voel ik het bij mijn hals het duidelijkst. Kijk op een klokje en tel 1 minuut mee.Meet het direct bij het wakker worden. Ga dan naar de WC en zonder ander tussendoor gedoe meteen zitten. Meet nog eens direct na de meditatie.

Geef je dag een fundament van rust met ochtendmeditatie
Lever gerust wat slaap in voor je ochtendmeditatie. Grote kans dat die meditatie een beter fundament van rust aan je dag geeft dan langer slapen. Mediteer daarom ook meteen aansluitend aan het slapen, eigenlijk als een soort verlengde ervan. 

Het basis stressniveau in de geest verlagen
In het artikel raden ze je aan om je rusthartslag te verlagen door te sporten. 30 minuten per dag flink bewegen kan de conditie van je hartspier al sterker maken waardoor hij minder vaak hoeft te slaan. Goed te doen en waarschijnlijk doe je dat al.

Wat je daarbij kunt doen, is het basis stressniveau in je geest verlagen. Daarvoor moet je iets aan die patronen uit je baby- en kindertijd doen. Maar bijna niemand kan daar zelf iets mee. Eigenlijk raar. Je draagt het je hele leven met je mee en het beïnvloedt je dag en nacht. Nieuwsgierig hoe je dat kunt doen? Kom naar de Clarity Week van 11 tot 18 december en ik leer het je.

Klik hier voor meer informatie en om jouw plek te reserveren.
 

Gratis meditatie download
Een mooie meditatie van 12 minuten waarbij je de volheid van het moment ervaart en met je adem langs je ruggengraat gaat. Je kunt hem los doen, of als inleiding voor een langere stiltemeditatie gebruiken.

Klik hier om de meditatie te beluisteren of te downloaden.


Winter QLB in Rotterdam
Zoek je rust? Ben je niet bang om jezelf tegen te komen? Hou je van muziek? Dan is dit de meditatievorm voor jou! Dinsdagavond 22 en 29 november en 6 december in Djoj. Eerst een keertje uitproberen? Je kunt de eerste avond los boeken. Ga naar www.djoj.nl om je in te schrijven.

Winter QLB in Leiden
Ook in Tsuki zijn er QLB's. Maar hier alleen voor de ervaren QLB-er. Wat is een ervaren QLB-er? Iedereen die al eens een QLB cursus met Taetske heeft gedaan. De winter QLB's zijn op woensdagavond 23 en 30 november en 7 december. Ga naar Winter QLB om je in te schrijven.

Losse QLB avonden voor ervaren QLB-ers
Wel zin in een QLB maar je kunt niet alle avonden? Kom gerust een losse keer! Ga naar losse QLB avonden om je in te schrijven.
 


Deze maand 75 euro vroegboekkorting voor de Clarity Retreat in Portugal
Goed nieuws: er zijn nu al genoeg aanmelding voor de drieweekse Retreat in Portugal om het door te laten gaan! En nog beter nieuws: als je deze maand inschrijft krijg je een vroegboekkorting van 75 euro. Toch mooi meegenomen. Schrijf je hier in voor de Retreat in Portugal.

Deze 75 euro vroegboekkorting krijg je ook als je deze maand voor de Inner Core 'The Sacred Journey Home' inschrijft. Een unieke Clarity training van drie jaar met de mogelijkheid te worden opgeleid tot Clarity Trainer. Schrijf hier in voor de Inner Core.

Ter herinnering: de Clarity Retreat in Portugal is de eerste workshop van de Inner Core, maar is ook los te boeken.

Januari 2017 starten weer nieuwe korte cursussen
Een Driedaagse Clarity workshop van 26 t/m 29 januari, een QLB proefles op 10 januari en QLB cursussen voor starters ( 10 januari) en ervaren QLB-ers (18 januari).
 
Agenda

* Dinsdag 22 november 19.45 uur - Start QLB cursus in Djoj Rotterdam (3 avonden)
* Woensdag 23 november 20.00 - Start QLB cursus voor ervaren QLB-ers (3 avonden)

* Zondag 11 december 18.00 uur - Clarity Week in Meeuwenveen

* Dinsdag 10 januari 20.00 uur - Introductie avond QLB en start van de QLB cursus
* Woensdag 18 januari 20.00 uur - Start QLB cursus voor ervaren QLB-ers (4 avonden)
* Donderdag 26 januari 19.30 uur - Clarity Driedaagse in Tsuki

* Zaterdag 25 februari 18.00 uur - Clarity Week in Le Boulard (ENG)

* Maandag 6 maart 7.00 uur - Clarity Trainers workshop in Le Boulard
* Dinsdag 14 maart 20.00 uur - inhaal QLB

* Zaterdag 1 april 19.00 uur - Clarity Retreat Portugal, tevens start van de Inner Core!

Kijk voor ander QLB- en Clarity-aanbod op Overig aanbod.
Kijk voor de hele agenda op onze website

Warme groet en graag tot ziens,
Taetske

Share
Tweet
Forward
Gegevens aanpassen of uitschrijven?
Je kunt je gegevens en voorkeuren wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief

 


This email was sent to <<E-mail adres / Email address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tsuki · Rijnsburgerweg 86 · Leiden, Zuid-Holland 2333 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp