Copy
Boekpresentatie: 9 oktober, 15.00 uur, Bibliotheek Nieuwegein
View this email in your browser

Uitnodiging

Dubbele prentenboekpresentatie 'SSST!' en 'Professor Staal'

Op 9 oktober om 15:00 uur, midden in de Kinderboekenweek, komt schrijfster Hanneke van der Meer haar twee nieuwste boeken ‘SSST!’ en ‘Het rare verhaal van Professor Staal’ presenteren in Nieuwegein. Alle peuters, kleuters, ouders én prentenboekenliefhebbers zijn van harte welkom bij dit gratis evenement in de bibliotheek in het Stadshuis in Nieuwegein.

Beide boeken van Van der Meer gaan over grappige en een beetje zonderlinge mannetjes. Nadat de schrijfster uit de boeken heeft voorgelezen krijgen de kinderen een kleurplaat. Wie de mooiste kleurplaat maakt wint beide boeken; met daarin een persoonlijk tekstje van Hanneke. 

Hanneke van der Meer schrijft niet alleen haar boeken, maar ze illustreert ze ook nog zelf! Op de grote ronde muur in de bibliotheek is de hele maand oktober een expositie te zien met originele tekeningen uit haar boeken. Deze geven een leuk inkijkje in hoe een prentenboek tot stand komt. 

Vrijdag 9 oktober om 15:00 uur in Bibliotheek Nieuwegein. Kom je ook?
Share
Tweet
Forward
Hanneke van der Meer. Dat is deze dame dus. Tekent, schrijft, geeft boeken uit en kan moeilijk stilzitten. Maakte twee prentenboeken in twee maanden tijd. Behalve prentenboeken maakt ze dus Somoiso apps voor peuters en kleuters en blogt ze op haar platform ‘Buitenhelden’. Eén ding staat centraal: kinderen de wereld laten ontdekken en hun fantasie alle ruimte geven. 
 
SSST! De man met de baard dacht dat hij gelukkig zou worden van stilte en rust, maar op een dag komt hij erachter dat er tóch iets ontbreekt in zijn kalme leventje. SSST! is een heerlijk prentenboek dat herkenbaar zal zijn voor veel kinderen. Kwebbelende tantes, knetterende tv’s en ronkende auto’s... Je zou er gek van worden. Maar is er niet één geluid dat je zou missen? 
 
Professor Staal zou het wel weten: het geluid van klapperend metaal. Van hamers, van spijkers die door de ruiten vliegen en van knetterende vonken in de schoorsteen van zijn werkplaats. Het rare verhaal van Professor Staal sluit gruwelijk lekker aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2015: Raar, maar waar. Nou ja. Of dit verhaal waar is… 
Bibliotheek Nieuwegein. Oftewel: De tweede verdieping. Imposante bibliotheek? Ja, eigenlijk wel ja! Niet alleen aan de buitenkant, maar ook als je binnen bent. Er zijn hier niet alleen boeken, maar ook enorme touchscreens, games, hoekjes om met boeken in weg te kruipen en heel veel activiteiten voor kinderen. Dat wil je beleven!
 
Bibliotheek Nieuwegein: De tweede verdieping
Vrijdag 9 oktober, 15:00 uur

Stadsplein 1c
3431 LZ Nieuwegein
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Somoiso

uitschrijven nieuwsbrief    voorkeuren aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp