Copy
Nieuwsbrief Juni 2016
Graag informeren wij u over het wel en wee binnen en rondom Xenia. In deze nieuwsbrief het belangrijkste nieuws van de afgelopen periode.
Nieuwe Voorzitter
Per 1 maart jl. heeft het bestuur van Xenia een nieuwe voorzitter. Mevr. Els van Schie mag, als directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (R.I.V.M.), geen nevenfuncties vervullen. Vandaar dat zij het voorzitterschap van stichting Xenia heeft moeten opgeven.

Haar plaats wordt ingenomen door de heer F (Ferry) Breedveld. De heer Breedveld was tot aan zijn pensionering actief als voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) en zal nu zijn beste krachten geven aan Xenia.

Onnodig te vertellen dat Xenia heel erg blij is met de heer Breedveld als voorzitter. Wij heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie. Natuurlijk bedanken wij mevrouw van Schie hartelijk voor al het werk dat zij deed voor Xenia in de tijd dat zij bestuurslid (aanvankelijk) en voorzitter vanaf de opening van Xenia begin april 2014.  
Hedy d'Ancona-prijs

Xenia wint Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur. Wat een grote eer!

Xenia, het eerste jongerenhospice van Nederland, wint de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur. Hedy d’Ancona maakte op 20 juni 2016 de winnaar bekend van de tweejaarlijkse prijs voor voorbeeldstellende zorggebouwen, een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De jury noemt Xenia een geslaagd voorbeeld van een kleinschalig initiatief dat vernieuwing in de zorg weet te realiseren: ‘Het hospice is een vriendelijk en intiem onderkomen dat ernstig zieke jongeren een plek middenin de samenleving biedt.’ 

Lees meer
AllerZorg
Vanaf september 2015 is thuiszorgorganisatie AllerZorg verantwoordelijk voor de professionele verpleegkundigen binnen Xenia. Wij zijn blij met een voltallig, enthousiast team. Samen met de Xenia-vrijwilligers leveren zij topzorg in ons huis.
Leiden Marathon

Op 21 en 22 mei a.s. werd de 26e Leiden Marathon gelopen. Binnen Xenia is door vrijwilligster Ilse Jansen de actie IK LOOP HARD VOOR XENIA bedacht. Lopers konden op diverse afstanden lopen voor Xenia.  Precies 100 lopers deden mee. 

Er liepen er 30 de 5 km. Er liepen er 10 de halve marathon. Er liep er één de hele marathon en 59 mensen liepen de 10 km. De lopers liepen ca. € 21.000,- bij elkaar. De precieze opbrengst maken we in de volgende nieuwsbrief bekend. 
 

Kort

Donaties

Voor Xenia, huis voor jonge mensen, bestaat nog geen enkele vorm van subsidie. Xenia is volledig afhankelijk van donaties.  Xenia is daarom blij met alle financiële ondersteuning van zowel particulieren als van bedrijven en serviceclubs.

Doneren kan tegenwoordig direct via de site in 2 stappen via Ideal.

Doneer

In het nieuws

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Copyright © 2016 Xenia Leiden, Alle rechten voorbehouden.


Afmelden    Uw gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by MailChimp