Copy
Nieuwsbrief December 2016
Graag informeren wij u over het wel en wee binnen en rondom Xenia. In deze nieuwsbrief het belangrijkste nieuws van de afgelopen periode.
In de prijzen
DE GOUDEN PIRAMIDE
Op 26 november heeft Xenia de Gouden Piramide gewonnen! De Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap en wordt jaarlijks toegekend. Onze eigen Jacqueline mocht de prijs dit jaar in ontvangst nemen uit handen van minister Blok voor Wonen. 

Wij zijn bijzonder trots op deze prachtige prijs. Niet alleen om het mooie geldbedrag waar we mooie dingen mee kunnen totstand brengen maar ook vanwege de inhoud van het juryrapport. 
Lees het rapport en meer
Even voorstellen

EEN NIEUWE AMBASSADEUR VOOR XENIA
Dit jaar hebben we Harmen van de Brink mogen verwelkomen als nieuwe ambassadeur. Harmen is 32 jaar en kreeg op zijn 16e jaar te horen dat hij een gevaarlijke vorm van leukemie had en daarvoor beenmergtransplantatie moest ondergaan.

Tot zover verliep de behandeling vrij gemakkelijk. Na de transplantatie begonnen de problemen. Zijn longen werden steeds slechter. Ademen werd een steeds grotere opgave. Om te kunnen overleven was een longtransplantatie noodzakelijk. In de tijd die erop volgde probeert Harmen zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. De afronding van zijn HBO-opleiding Vastgoed & Makelaardij is pas het begin!

Lees meer over Harmen
Myrthe en De Dijk
Onze gast Myrthe is donderdag 17 november naar een concert van de band De Dijk in de Stadsgehoorzaal geweest. Ze is er door de Stiching Goede Doelen Ambulance Wens met bed en al naar toegebracht. Zoals je op de foto kunt zien, heeft ze een fantastische avond gehad. En Huub van der Lubbe, de zanger van de band, heeft zelfs het lied 'mijn van straat geredde roos' speciaal aan haar opgedragen. 
Kort

Gedachtenis aan Sander

Op 5 December 2016 was het een jaar geleden dat onze trotse ambassadeur Sander overleed. Sander was op 5 december extra in onze gedachten. Sander heeft zich enorm ingezet voor Xenia. Zijn geest leeft voort in ons werk voor met name goede AYA-zorg.
 

AYA

Op 24 november is in onze loungekamer de 1e AYA (Adolescent & Young Adult)bijeenkomst in Leiden gehouden. De bijeenkomst voor jongvolwassenen met kanker, is georganiseerd door onze psychologe en AYA, Margriet en wil een plek zijn waar jonge mensen met kanker of die kanker hebben gehad elkaar kunnen ontmoeten en brainstormen over de kwaliteit van AYA4-zorg. 
 

Sportieve prestatie

We hebben ons het afgelopen kwartaal ook weer op sportief gebied niet onbetuigd gelaten! Op 9 oktober liep én won zorgvrijwilliger Sandra Kerstens de Stadium Fun Run. Wat een prestatie! Op diezelfde dag liep in Warmond een even enthousiast Xeniateam een mooi bedrag bij elkaar voor de Stichting Lopen tegen Kanker. 
In het nieuws

Interview

’Ik ga niet achterover leunen, zo werkt dat niet bij mij’  In het Leidsch dagblad van 10 december 2016 was een mooi interview te lezen met Jacqueline. Lees er alles over op in dit nieuwsitem
 

Video

In het kader van de Gouden Piramide staatsprijs, die Xenia uiteindelijk gewonnen heeft,  zijn er clips gemaakt van de kanshebbers. Daarbij ook een prachtig kort filmpje over Xenia.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Copyright © 2016 Xenia Leiden, Alle rechten voorbehouden.


Afmelden    Uw gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp